The UvA Master's programme Conservation and Restoration of Cultural Heritage (Restauratiekunde) will introduce you to the theory and practice of conservation.

You will take courses in applied Conservation science as well as in the humanities and natural sciences, such as Art History, Conservation History, Conservation Science and Chemistry.
A conservator-restorer works on the material preservation of cultural heritage. Conservation has historically been regarded as a trade: the conservator-restorer was trained as an artist or by fellow practitioners. Today, training for a career in conservation normally starts with a regular degree programme, usually at an academic level and is rooted in the idea of the irreplaceability of the art object and its technical and contextual complexity. The conservator-restorer represents an essential link within multidisciplinary collaborative research and material care for cultural heritage, where conservators, archaeologists, scientists and anthropologists all play a role.
The MA programme in Conservation and Restoration of Cultural Heritage (Restauratiekunde) lasts two years and is followed by a two-year postgraduate track. Upon completing this programme, you will be nationally and internationally qualified as a conservator-restorer.

diplomaMA Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed
opleidingsduur2 jaar voltijd

UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.
UvA Masterweek Amsterdam
Wil jij verder studeren na je bachelor of overweeg je een 2e master? Kom dan naar de UvA Masterweek in het voorjaar van 2018. Gedurende deze week presenteren alle masterprogramma's zich tijdens voorlichtingsrondes en kun je met studenten, docenten en studieadviseurs praten.
UvA Bachelordag Amsterdam
Kom tijdens de UvA Bachelordag kennis maken met de universiteit en onze bacheloropleidingen. Tijdens voorlichtingsrondes en op de informatiemarkt kom je meer te weten over de opleiding van je interesse.
UvA Proefstudeerweek Amsterdam

studiefaciliteiten3.63.6
studielast2.92.9
studiebegeleiding4.14.1

Conservation and Restoration of Cultural Heritage aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 11 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.5 uit 5.

zoektijd baan?
salaris na 1,5 jaar zeer slecht
kans op een vaste baan slecht

• beleidsmedewerker kunst en cultuur (wetenschappelijk)