The two-year track Green Life Sciences in the Biological Sciences is a research oriented programme that focuses on studying plants and their interactions with the environment at the molecular level.

The study programme gives you the opportunity to combine fundamental and applied training in molecular biology, chemical ecology, ecogenomics, biotechnology, plant breeding, phytopathology, pest control, cell and population biology. This enables you to develop an integrated view of the functioning of plants and to gain skills required for modern research.

Why the UvA?
The Master's track Green Life Sciences highlights molecular biology. Lectures and research labs are taught by top scientists who have published in Science, Nature, Plant Cell and Plant Journal. In masterclasses you will have the opportunity to interact with international guest scientists. You will also have full access to the Green Life-Sciences Hub with its R&D for the Top Sector Food & Flowers, the Amsterdam Economic Development Board, Greenport Aalsmeer, NAK-tuinbouw, and the Seed Valley cluster of the plant breeding industry in North-Holland.

diplomaMSc Biological Sciences
opleidingsduur2 jaar voltijd

Bachelordag Amsterdam
Kom tijdens de UvA Bachelordag kennis maken met de universiteit en onze bacheloropleidingen. Tijdens voorlichtingsrondes en op de informatiemarkt kom je meer te weten over de opleiding van je interesse.
UvA Masterdag Amsterdam
Kom naar de UvA Masterdag op 11 november 2017 en ontdek welke master het beste bij jou past.. Alle masterprogramma's presenteren zich tijdens voorlichtingsrondes en op een informatiemarkt. Je kunt bij studenten, docenten en studieadviseurs terecht met al je vragen.
UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.
UvA Masterweek Amsterdam
Wil jij verder studeren na je bachelor of overweeg je een 2e master? Kom dan naar de UvA Masterweek in het voorjaar van 2018. Gedurende deze week presenteren alle masterprogramma's zich tijdens voorlichtingsrondes en kun je met studenten, docenten en studieadviseurs praten.
UvA Bachelordag Amsterdam

studiefaciliteiten3.43.4
studielast3.63.6
studiebegeleiding3.43.4

Biological Sciences: Green Life Sciences aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 53 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4 uit 5.

Graduates of the Green Life Sciences programme have excellent research training that will allow them to pursue their PhD and enter an academic career. Alternatively, graduates are also well equipped to take on positions in industrial labs (plant biotechnology and life sciences).

zoektijd baanzeer slecht
salaris na 1,5 jaar slecht
kans op een vaste baan slecht

TU DelftLeraar VHO Scheikunde educational+ 27 EC pre-master