The professional Master's in International Dramaturgy at the UvA is geared at training future generations of dramaturges who will work across cultural, linguistic, social or national boundaries.

The University of Amsterdam's Theatre Studies department offers an international oriented programme in Dramaturgy. This professional Master's in International Dramaturgy has been developed in reaction to the internationalisation of the professional field and handles accordingly as its main objective the formation of internationally operating dramaturges.
Students of this programme receive training in those aspects of cultural interpretation, adaptation and mediation that are essential to working in a wide range of international, cross-cultural contexts, whether in experimental small-scale production processes or in international theatre and performance venues and groups.
Graduates will be in a position to work in diverse cultural, artistic and/or academic sectors. This ranges from a dramaturgical position in theatre and performance companies and organisations, to being art critics or cultural commentators, to programming and coordinating functions or academic research.
After successful completion of this programme, you will receive a legally accredited Master's degree in Arts and Culture and the title Master of Arts (MA).

diplomaMA Kunst- & cultuurwetenschappen

Waarom aan de UvA?

Through applied study, the program aims to pioneer research with the students in the following areas:
  • Cultural Translation and Theatrical Mediation.
  • Cultural Policy, Curation and Management.
  • Archiving the Performing Arts (The course sets out to investigate archives for theater and performance research in an international perspective.)
  • Academic Research. Graduates of this masters study can pursue a PhD and pursue an academic career.

UvA Proefstudeerweek Amsterdam
Kom tijdens de UvA Proefstudeerweek kijken bij een opleiding. Je volgt een college of werkgroep, spreekt met docenten en studenten, zo krijg je een realisch beeld van de opleiding en studeren aan de UvA.

The professional Master's programme International Dramaturgy is geared at training future generations of dramaturges who will work across cultural, linguistic, social or national boundaries.

aanmelding deadline : 1 april 2017
aanmelding deadline : 1 april 2018

motivatiebrief
Applicants should submit a portfolio with the following documents:

• BA diploma (with an average minimum grade of 7.0 or equivalent)
  • Motivation letter
  • Curriculum vitae
  • Names and contact details of two academic referees
  • 1000-word dramaturgical concept for a performance based on a source material which will provided by the selection committee.
  • English Language Test

? eerstejaars gestart in 2012

1/2 UvA
International Dramaturgy
100% Engelstalig
2/2 UvA
Dramaturgie
100% Nederlandstalig

The Master's in International Dramaturgy aims to provide students with different dramaturgical skills and competencies to be adapted to the preparation and production of a performance. This includes research, analysis, interpretation and adaptation skills. Graduates are able to research the transformations of the profession and functions of the dramaturge in an international context and through transnational collaborations.

Graduates will be in a position to work in diverse cultural, artistic and/or academic sectors. This ranges from a dramaturgical position in theatre and performance companies and organizations, to being art critics or cultural commentators. They will ideally be suited for careers wherein they serve as a bridge between theory and practice, complementing artistic and cultural processes and initiatives, as well as facilitating meaningful collaborations and exchanges across the world.

zoektijd baanzeer slecht
salaris na 1,5 jaar zeer slecht
kans op een vaste baan slecht

• docent