The professional Master's in International Dramaturgy at the UvA is geared at training future generations of dramaturges who will work across cultural, linguistic, social or national boundaries.

diplomaMA
numerus fixusnee
honoursnee
The University of Amsterdam's Theatre Studies department offers an international oriented programme in Dramaturgy. This professional Master's in International Dramaturgy has been developed in reaction to the internationalisation of the professional field and handles accordingly as its main objective the formation of internationally operating dramaturges.
Students of this programme receive training in those aspects of cultural interpretation, adaptation and mediation that are essential to working in a wide range of international, cross-cultural contexts, whether in experimental small-scale production processes or in international theatre and performance venues and groups.
Graduates will be in a position to work in diverse cultural, artistic and/or academic sectors. This ranges from a dramaturgical position in theatre and performance companies and organisations, to being art critics or cultural commentators, to programming and coordinating functions or academic research.
After successful completion of this programme, you will receive a legally accredited Master's degree in Arts and Culture and the title Master of Arts (MA).

Waarom aan de Amsterdam UVA?

Through applied study, the program aims to pioneer research with the students in the following areas:
  • Cultural Translation and Theatrical Mediation.
  • Cultural Policy, Curation and Management.
  • Archiving the Performing Arts (The course sets out to investigate archives for theater and performance research in an international perspective.)
  • Academic Research. Graduates of this masters study can pursue a PhD and pursue an academic career.

objectives
The professional Master's programme International Dramaturgy is geared at training future generations of dramaturges who will work across cultural, linguistic, social or national boundaries.

Toelating en kosten

aanmelding deadline : 1 maart 2019
wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 maart 2020

172collegegeldop basis van € 2060 per jaar

3 eerstejaars gestart in 2017

1/2 Amsterdam UVA
International Dramaturgy
NAN% vrouw
100% Engelstalig
2/2 Amsterdam UVA
Dramaturgie
NAN% vrouw
100% Nederlandstalig

The Master's in International Dramaturgy aims to provide students with different dramaturgical skills and competencies to be adapted to the preparation and production of a performance. This includes research, analysis, interpretation and adaptation skills. Graduates are able to research the transformations of the profession and functions of the dramaturge in an international context and through transnational collaborations.

Graduates will be in a position to work in diverse cultural, artistic and/or academic sectors. This ranges from a dramaturgical position in theatre and performance companies and organizations, to being art critics or cultural commentators. They will ideally be suited for careers wherein they serve as a bridge between theory and practice, complementing artistic and cultural processes and initiatives, as well as facilitating meaningful collaborations and exchanges across the world.

Radboud UniversiteitEenjarige Educatieve Master Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen educationalgeen aanvullende eisen
UUeducatie en communicatie educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Kunstgeschiedenis en culturele en kunstzinnige vorming/kunst algemeen part-time educationalgeen aanvullende eisen
Amsterdam UVALerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en kunstzinnige vorming educationalgeen aanvullende eisen