52 bachelors keyboard_arrow_right

163 masters keyboard_arrow_right

Unsplashed background img 2

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is een internationale researchuniversiteit van hoge kwaliteit.

De universiteit staat midden in de samenleving. Utrechtse wetenschappers houden zich in onderzoek en onderwijs bezig met actuele maatschappelijke vraagstukken.Door zelf actief en kritisch met dat soort vraagstukken aan de slag te gaan, leer je hoe je wetenschappelijke kennis toepasbaar kunt maken voor de samenleving.

Bright Minds, better future
De universiteit heeft vele grote namen voortgebracht. Wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van de samenleving. Zoals Nobelprijswinnaar Christiaan Eijkman, een van de ontdekkers van de vitamine, neurofarmacoloog David de Wied en de laatste Nobelprijswinnaar, theoretisch natuurkundige Gerard 't Hooft. Alle wetenschappers, van het verre verleden tot nu, maken de Universiteit Utrecht tot wat zij nu is. Zij allen droegen en dragen door innovatief onderzoek en onderwijs bij aan de maatschappelijke rol van de universiteit: Bright Minds, Better Future.

Innovatief onderwijs
De Universiteit Utrecht investeert in het opleiden van leiders van de toekomst. Zij biedt innovatief onderwijs van hoge kwaliteit en met een hoog studiesucces. De Universiteit Utrecht is in Nederland een koploper op het gebied van vernieuwende onderwijsconcepten, zoals het University College. Het Utrechts onderwijsmodel staat voor persoonlijk en activerend onderwijs, flexibiliteit en keuzevrijheid voor studenten en continue professionele ontwikkeling van docenten.

Speerpunten in onderzoek
De universiteit verricht fundamenteel en toegepast onderzoek in een breed scala van wetenschapsgebieden. Het multidisciplinair onderzoek in Utrecht richt zich op een viertal strategische thema's: life sciences, sustainability, dynamics of youth en institutions.

Internationale mogelijkheden
Steeds meer bachelor- en masterprogramma's kun je in het Engels volgen. Steeds meer studenten van verschillende nationaliteiten komen naar Utrecht, bijvoorbeeld voor de Summer School (film). Verleg zelf je grenzen en ga een tijdje aan een buitenlandse universiteit studeren. Het internationale netwerk van de universiteit biedt veel uitwisselingsmogelijkheden.

Goede waardering
Studenten en hoogleraren geven het Utrechtse onderwijs een goede waardering. Dit blijkt uit de positieve onderwijsvisitaties, de hoge scores van de Utrechtse opleidingen in de jaarlijkse Elsevier- en Keuzegidsenquetes, en uit het tevredenheidonderzoek onder de studenten.

Studiesucces
De Universiteit Utrecht heeft het grootste studiesucces van alle Nederlandse universiteiten. In 2013 (afstudeerjaar 2013-2014) had 94% afgestudeerden van de Universiteit Utrecht betaald werk gevonden. Voor 69 % was die baan op academisch niveau: slechts een klein percentage afgestudeerden werkte onder hbo-niveau.
Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de landelijke resultaten.
logo

Studievoorlichting


Heidelberglaan 8
3584 CS Utrecht

e: studievoorlichting@uu.nl
t: 030 2532670
w: master website
rankingpositie
Times Higher Education World University Ranking 2016#86
Shanghai Ranking 2016#65
QS World University Ranking 2016#104
Leiden Ranking 2016#51
Keuzegids Hoger Onderwijs 2016#9
> de beste universiteiten

algemene open dagen

Unsplashed background img 2
Master's Open Day
Universiteit Utrecht Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 4 oktober 2017. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park.
Master's Open Day
Universiteit Utrecht Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op vrijdag 9 februari 2018. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 13:30 uur tot 18:15 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park.
bekijk volledige agenda

studenten

Unsplashed background img 2
totaal aantal studenten
30354studenten
12395man
17959vrouw
voltijd/deeltijd
29813voltijd studenten
474deeltijd studenten
55duale studenten
aantal eerstejaars
1901eerstejaars man
2879eerstejaars vrouw
bron: DUO, okt 2015

organisatie

Unsplashed background img 2