De Master of Science in Accountancy & Post Master RA zijn universitaire deeltijdopleidingen. Je studeert bij Nyenrode en werkt daarnaast bij een accountantskantoor.

De opleiding
Na je hbo- of wo-Bachelor kun je de opleiding Master of Science in Accountancy volgen. Nyenrode biedt je deze universitaire opleiding aan in deeltijd: je gaat vier dagen werken bij een accountantskantoor en één dag per week volg je colleges op één van de collegelocaties in Nederland.

Opleiding tot Robuuste Accountant
Het doel van de Nyenrode accountancy-opleidingen is om jou op te leiden tot robuuste accountant. Een accountant die beschikt over een stevige portie academische kennis, en daarnaast vaardigheden bezit die onderscheidend zijn van andere accountants. De robuuste accountant heeft het vermogen een vraagstuk van verschillende kanten te bekijken en schuwt niet om het debat aan te gaan met klanten.

Kies jouw studieroute tot RA
Om jou de beste studeerbaarheid te geven biedt Nyenrode jou de keuze uit diverse studieroutes. Zo kun je kiezen voor een studieroute tot RA die bij jouw (werk)situatie past.

Kernmerken van de opleiding
  • Verkozen tot beste Master in Accountancy
  • Deeltijdopleiding; 4 dagen werken en 1 dag college
  • Kies jouw studieroute tot RA
  • Vorming tot robuuste accountant
  • Uitstekende studeerbaarheid

Collegelocaties
Er kan gekozen worden uit verschillende collegelocaties. Een aantal keer per jaar volg je een centraal college op het landgoed van Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. De negen collegelocaties zijn: Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Arnhem, Zwolle en Breukelen.

locatieBreukelen,
diplomaMSc Accountancy
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur deeltijd

Waarom aan de Nyenrode?

Nyenrode biedt de deeltijd Master en Post Master in verschillende routes aan. Je kunt kiezen voor een studieroute die bij jouw situatie past.

Original
Route volgens de reguliere studieduur van 2 jaar.

Busy Season Proof
Je hebt géén colleges van januari tot half april. In de zomerperiode haal je de colleges in.

Full Speed
In 1,5 jaar je Master halen. Voor studenten die sneller willen en kunnen studeren.

Easy Going
Studeren, maar dan in een rustiger tempo.

Het studieprogramma van de Master of Science in Accountancy gaat dieper in op de materie dan in de Bachelor of Science in Accountancy het geval is. Deze verdieping is vooral gericht op de drie kernvakken:
Externe Verslaggeving (EV)
Bestuurlijke Informatieverzorging (BIV)
Auditing

De opleiding Master of Science in Accountancy van Nyenrode omvat, afhankelijk van de vooropleiding, ook een pre-masterprogramma en de post Master RA. Dit wordt als één opleiding aangeboden.

taal van onderwijs100% nl

Je kunt instromen in de Master of Science in Accountancy als je een relevant financieel-economisch diploma/ Bachelor hebt behaald. Met 'relevant' wordt een opleiding bedoeld die aansluit op Accountancy, zoals Accountancy, Economie of Bedrijfseconomie.

Ik heb een hbo-diploma
Met de volgende vooropleidingen ben je toelaatbaar:
hbo-AA (oude stijl)
hbo-Bachelor AC
hbo-RA
hbo-Bachelor BE / -SPD
Je mag beginnen terwijl je nog één vak hebt openstaan. Zorg er wel voor dat je dit vak binnen een half jaar alsnog haalt en stuur dan zo snel mogelijk de kopieën van je cijferlijst en diploma op.

Nog geen gewaarmerkte kopie van je diploma of cijferlijst?
Stuur dan een gewaarmerkte kopie van een recente cijferlijst naar ons op.

Ik heb een wo-diploma
Je bent toelaatbaar tot de Master of Science in Accountancy als je een relevante financieel-economische wo-opleiding hebt afgerond. De studieduur van je pre Master is afhankelijk van je vooropleiding. Er wordt individueel bekeken of je recht hebt op vrijstellingen en hoe je studietraject er uit komt te zien.

Met de volgende vooropleidingen ben je toelaatbaar:
wo-diploma / -Bachelor of Science in Accountancy
wo-diploma / -Bachelor of Science in Bedrijfseconomie
wo-diploma / -Bachelor of Science in Bedrijfskunde
wo-diploma / -Bachelor of Science in Economie
Overige vooropleidingen
Heb jij een ander hbo of wo-diploma, dan kun je terecht in het Schakeltraject Accountancy & Controlling.

algemeen oordeel44.0
inhoud43.9
docenten3.93.8
studiefaciliteiten3.83.8
studielast3.73.6
studiebegeleiding3.73.6

Master of Science in Accountancy (RA) aan de Nyenrode Business Universiteit is beoordeeld door 318 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4 uit 5.

Na het behalen van de opleiding Master of Science in Accountancy kan je een Post Master volgen waarmee je de RA-titel kan halen.

huidige arbeidsmarkt

zoektijd baangoed
salaris na 1,5 jaar zeer goed
kans op een vaste baan zeer goed