Deze opleidingopen_in_newwebsite

locatieWageningen
diplomamsc M Leisure, Tourism and Environment
typeregulier
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60111
numerus fixusnee
honoursnee

Het programma kenmerkt zich door:
* Een focus op duurzaamheid. Het programma leidt afgestudeerden op die in staat zijn om conventionele toeristische praktijken kritisch te analyseren en nieuwe en uitdagende zienswijzen te ontwikkelen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling.
* Hoogwaardige wetenschappelijke kennis: het programma is gericht op onderzoek en leidt studenten op in zowel theoretisch als toegepast onderzoek. De opleiding biedt een multidisciplinair sociaal wetenschappelijk perspectief op toerisme, evenals inzicht in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
* Een internationale blik. De opleiding heeft een internationale studenten populatie, docenten en gastdocenten uit binnen- en buitenland, internationale onderwijsmaterialen en buitenlandse studieactiviteiten.
* Rijke leeromgevingen: studenten ontmoeten vakbeoefenaren in gastcolleges, excursies, opdrachten, stages, scripties en academische adviesprojecten.
* Flexibele en gepersonaliseerde leertrajecten. Studenten krijgen de mogelijkheid om zich te specialiseren op een thematisch leertraject. Binnen zo'n traject ligt de focus op een specifiek onderzoeksdomein dat verbonden is met maatschappelijke vraagstukken.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, groepsopdracht, individuele opdracht, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, practicum, project, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, zelf-evaluatie, zelfstudie

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Afgestudeerden Leisure, Tourism and Environment vinden meestal werk als onderzoeker of als academisch professional in de ontwikkeling van beleid, het doen van onderzoek, of het geven van advies. Momenteel werkt circa 15 procent van de afgestudeerden aan een PhD-project of heeft een onderzoeksfunctie op een universiteit. Eenzelfde percentage heeft een functie als leraar of consultant. Een groter percentage heeft een seniorfunctie als beleidsmaker bij de overheid, of heeft een managementpositie. EPotentiƫle beroepen

beleidsmedewerker recreatie en toerisme
bestuurder sportbond
bron: UWV