Deze opleiding



open_in_newwebsite

locatieWageningen
diplomabsc B Voeding en Gezondheid
typeregulier
taaldeels Nederlands
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code56868
numerus fixusnee
honoursnee

Maar wil jij de diepte in en ontdekken wat wetenschap zegt over het effect van voeding op de gezondheid? Onderzoeken hoe voedingsstoffen cellen, mensen en de maatschappij als geheel beïnvloeden? Zet dan je tanden in de biomedische bacheloropleiding Voeding en Gezondheid. Alles over voeding komt langs. Van smaak, verzadiging en vertering tot voedingsstoffen en eetgedrag. Ook kom je alles te weten over het lichaam. Van organen en weefsels tot cellen en moleculen. Deze kennis haal je uit vakken als celbiologie, humane fysiologie, chemie, sociale psychologie, levensmiddelentechnologie, human infectious diseases, nutrition behaviour en nog veel meer.

Vanaf het derde jaar verdiep je je in thema’s die jij interessant vindt. Onderzoeken of er een relatie is tussen opleidingsniveau, voeding en gezondheid? Of het effect van voeding op bepaalde chronische ziektes of mentale gezondheid? Jij bepaalt, met de hulp van je studieadviseur, wat je aanpakt.

Onderwijs

taal van onderwijs50% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
computer opdrachten, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, practicum, project, onderzoek, onderzoeksvoorstel, zelf-evaluatie, zelfstudie, werkcollege, werkgroep

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Na de master heb je de kennis en vaardigheden om voedingskundig onderzoek uit te voeren. Denk hierbij aan onderzoek naar de rol van voeding en leefwijze op het ontstaan van ziekten. Of naar de effecten van voeding op de werking van het lichaam en de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen. Of denk aan het bestuderen van de invloed van smaak, geur en textuur van levensmiddelen op verzadiging en de functie van de hersenen hierbij.
Afgestudeerden werken onder andere bij universiteiten, onderzoeksinstellingen (zoals de RIVM of TNO), (academische) ziekenhuizen, (semi-) overheid (zoals de GGD, de Voedsel en Waren Autoriteit), NGO's in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, FAO en de WHO) en in het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone).



aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Radboud UniversiteitBiomedical Sciences+ aanv. eisen
Amsterdam VUGlobal Health (research) research+ aanv. eisen
Maastricht UniversityHealth Food Innovation Managementgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteHealth Sciencesgeen aanvullende eisen
Maastricht UniversityHuman Movement Sciences+ aanv. eisen
RUGInternational Humanitarian Action (120 EC)geen aanvullende eisen
UULeraar VHO biologie full-time,part-time educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenVitality and Ageinggeen aanvullende eisen
Maastricht UniversityWork, Health and Careergeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

diëtist
bron: UWV