Food Technology

Wageningen University & Research

Unsplashed background img 2

Deze opleiding



open_in_newwebsite

locatieWageningen
diplomabsc B Food Technology
typeregulier
taalvolledig Engels
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code56973
numerus fixusnee
honoursnee

Proef aan deze en meer voedselinnovaties met de Engelse bacheloropleiding Food Technology. Tijdens de opleiding Food Technology leer je alles over voedsel. Van gezondheid tot kwaliteit, van voedselveiligheid tot duurzaamheid. Je doet onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Je leert vanuit scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie nieuw, veilig en kwalitatief voedsel te ontwikkelen. Met economie en logistiek leer je alles over marktpositie, verpakkingen en vervoer van voedsel. Vervolgens pas je al die kennis praktisch toe om duurzame innovaties door te voeren in de wereld van voedsel.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, groepsopdracht, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, practicum, onderzoek, zelfstudie, werkcollege

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Waar komen afgestudeerden MSc Food Safety en MSc Food Technology terecht? Dat is niet makkelijk te zeggen; de opleidingen hebben een heel breed karakter en afgestudeerden komen dan ook in heel veel verschillende bedrijven en instellingen terecht. Uiteraard is de levensmiddelenindustrie de grootste werkgever voor onze afgestudeerden, maar je kan ook levensmiddelentechnologen bij de overheid, opleidingen en in het buitenland aantreffen.



aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
HANCirculaire Economiegeen aanvullende eisen
Wageningen UniversityFood Quality Management+ aanv. eisen
UULeraar VHO scheikunde full-time,part-time educational+ 60 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiƫle beroepen

hoofd productieplanning
kwaliteitscontroleur voedingsmiddelenindustrie (hoger)
productieplanner
bron: UWV