Food Technology
Wageningen University & Research

Deze opleiding
locatieWageningen |
diplomabsc B Food Technology |
typeregulier |
taalvolledig Engels |
opleidingsduur3 jaar voltijd |
accreditatiesNVAO |
croho-code56973 |
numerus fixusnee |
honoursnee |
Proef aan deze en meer voedselinnovaties met de Engelse bacheloropleiding Food Technology. Tijdens de opleiding Food Technology leer je alles over voedsel. Van gezondheid tot kwaliteit, van voedselveiligheid tot duurzaamheid. Je doet onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Je leert vanuit scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie nieuw, veilig en kwalitatief voedsel te ontwikkelen. Met economie en logistiek leer je alles over marktpositie, verpakkingen en vervoer van voedsel. Vervolgens pas je al die kennis praktisch toe om duurzame innovaties door te voeren in de wereld van voedsel.
Onderwijs
taal van onderwijs | 100% en |
---|---|
avondonderwijs | n.v.t. |
afstandsonderwijs | n.v.t. |
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, groepsopdracht, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, practicum, onderzoek, zelfstudie, werkcollegeNa de studie

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt
Waar komen afgestudeerden MSc Food Safety en MSc Food Technology terecht? Dat is niet makkelijk te zeggen; de opleidingen hebben een heel breed karakter en afgestudeerden komen dan ook in heel veel verschillende bedrijven en instellingen terecht. Uiteraard is de levensmiddelenindustrie de grootste werkgever voor onze afgestudeerden, maar je kan ook levensmiddelentechnologen bij de overheid, opleidingen en in het buitenland aantreffen.
aansluitende masteropleidingen
instelling | opleiding | instroomeisen |
---|---|---|
HAN | Circulaire Economie | geen aanvullende eisen |
Wageningen University | Food Quality Management | + aanv. eisen |
UU | Leraar VHO scheikunde full-time,part-time educational | + 60 EC pre-master |