Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd master Industrial Design Engineering - Universiteit Twente

Deze opleiding

Combineer design en engineering in de creatie van innovatieve producten die het dagelijks leven verrijken. Je leert niet alleen producten, maar ook de ontwikkelingsprocessen te optimaliseren.

open_in_newwebsite

locatieEnschede
diplomaMSc
typeregulier, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesnvao
croho-code66955
numerus fixusnee
honoursnee
In je dagelijks leven word je omringd door producten. Waarom zien ze er zo uit? Aan welke gebruikerseisen voldoen ze, welke processen gaan schuil achter de ontwikkeling en welke technologieën spelen een rol? Dit en meer leer je tijdens de master Industrial Design Engineering. Deze master biedt je diepgaande, wetenschappelijke inzichten om innovatieve producten te ontwikkelen die het leven van mensen verrijkken. Je leert bovendien het hele ontwikkelingsproces te overzien en te verbeteren. Je kunt één van de drie specialisaties kiezen.

De vraag naar industrieel ontwerpers is groot en groeit nog steeds, aangezien innovatie en intelligent design een grote rol spelen in onze maatschappij. Na je afstuderen zijn jouw baankansen dus enorm. Of je nu specialist wilt worden in de ontwikkeling van een bepaald type product, de manager die het hele productieproces overziet of de onderzoeker die de nieuwste wetenschappelijke inzichten in productontwerpen toepast.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
Human Technology RelationsWat is er nodig om technologie te creëren die zo dicht mogelijk komt bij wat mensen echt willen en nodig hebben van de producten en oplossingen die ze gebruiken? Deze mastertrack stelt je in staat om een mensgerichte industrieel ontwerper te worden. Je krijgt inzicht in de problemen, doelen, zorgen en aspiraties van mensen en leert deze te vertalen naar haalbare productontwerpoplossingen.

Emerging Technology DesignCoöperatieve robots (cobots), antibacteriële oppervlakken voor de gezondheidszorg, 3D-printen. Ben je enthousiast over de nieuwste technologische doorbraken? En wil je leren hoe je deze kunt gebruiken bij het ontwerpen en engineeren van oplossingen? Tijdens deze track krijg je baanbrekende inzichten in opkomende technologieën, verken je hun toepassingsmogelijkheden en ontwikkel je de vaardigheden die nodig zijn om ze toegankelijk te maken. Met andere woorden, deze track maakt van jou een expert technology-oriented industrial design engineer.

Management of Product DevelopmentDeze richting brengt je verder dan engineering en design. Het bereidt je voor om een procesgeoriënteerde industrieel ontwerper te worden, die het grotere geheel van processen en belanghebbenden bij de ontwikkeling van nieuwe en betere producten aankan. Je bent in staat om je te concentreren op de volledige breedte van de productontwikkelingscyclus, inclusief maatschappelijke inbedding, terwijl je nog steeds gedetailleerde, techn(olog)ische expertise hebt.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2024

aanmelding deadline : 1 juli 2024
wettelijk tarief : € 2530 (€1265 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 17000
niet-EU/EER studenten : € 17000

1 februari 2024

aanmelding deadline : 1 december 2023
wettelijk tarief : € 2530 (€1265 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 17000
niet-EU/EER studenten : € 17000

toelatingseisen

universitaire bachelor
BSc-graad (of equivalent) in een engineering- in plaats van ontwerp gebaseerde studie van een hoge kwaliteit en niveau.

basiskennis

motivatie

Na de studie

Unsplashed background img 2

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Natuurkunde educational+ 81 EC pre-master
TU EindhovenLeraar VHO O&O educational
TU DelftLeraar VHO O&O educational+ toelatingsgesprek
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

industrieel ontwerper (technisch)
bron: UWV