Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd master Business Information Technology - Universiteit Twente

Deze opleiding

Word een expert in IT-innovatie en verzin baanbrekende oplossingen die bedrijven slimmer en efficiënter laten werken met behulp van IT.

open_in_newwebsite

locatieEnschede
diplomaMSc
typeregulier, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesnvao
croho-code60025
numerus fixusnee
honoursnee
Informatietechnologieën (IT) blijven een onverminderd grote rol spelen in ons dagelijks leven en ook in de manier waarop bedrijven werken. Sterker nog: bedrijven kunnen niet meer zonder en tal van bedrijfskundige problemen zijn met IT op te lossen. Tijdens deze master leer je bedrijven slimmer te laten werken met behulp van innovatieve, IT-gerichte oplossingen.
Deze master vormt de perfecte balans tussen business en IT. Je verkrijgt inzicht in complexe bedrijfsprocessen en organisaties, evenals diepgaande kennis over moderne informatiesystemen, inclusief de achterliggende technologieën.
Je ontwikkelt je eigen expertise binnen één van de twee specialisaties. Je kunt ook kiezen voor een double degree met onze partneruniversiteit in Münster, Duitsland!
Er is een enorme (en toenemende) vraag naar experts op het gebied van business en IT. Als afgestudeerde kun je starten als o.a. data analist, IT-consultant, enterprise architect, data scientist, risicomanager of IT-manager.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
Enterprise Architecture & IT ManagementWat is er nodig om (nieuwe) informatiesystemen perfect af te stemmen op complexe bedrijfsprocessen? En hoe kun je innovatieve IT-architecturen ontwikkelen? De specialisatie Enterprise Architecture & IT Management richt zich op het overkoepelende beheer en ontwerp van bedrijfs- en IT-oplossingen binnen organisaties, met als doel de bedrijfsprestaties te verbeteren. Je raakt vertrouwd met bedrijfsprocessen, strategieën en missies en onderzoekt hoe deze effectief kunnen worden ondersteund door IT.

Data Science and BusinessBig data heeft bewezen waardevolle inzichten te bieden voor veel verschillende zakelijke uitdagingen, van het voorspellen van consumentengedrag tot het identificeren van risico's en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. De specialisatie Data Science & Business geeft je diepgaand inzicht in de complexiteit van het manipuleren, analyseren en gebruiken van big data voor zakelijke doeleinden en helpt je een expert te worden in datagestuurde besluitvorming.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, practicum, zelf-evaluatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, werkgroep, workshop

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2024

aanmelding deadline : 1 juli 2024
wettelijk tarief : € 2530 (€1265 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 17000
niet-EU/EER studenten : € 17000

1 februari 2024

aanmelding deadline : 1 december 2023
wettelijk tarief : € 2530 (€1265 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 17000
niet-EU/EER studenten : € 17000

toelatingseisen

vooropleiding
BSc-graad in Business & IT, Informatiekunde, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Advanced Technology, Bedrijfskunde met specialisatie in IT.

basiskennis
CGPA van tenminste 75%.

motivatie

Na de studie

Unsplashed background img 2

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
TU EindhovenLeraar VHO Informatica educational
TU DelftLeraar VHO Informatica educational
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

adviseur interne controle en beveiliging informatievoorziening
architect technische infrastructuur ict
beleidsmedewerker ict
chief information officer
datawarehouse ontwikkelaar
hoofd beheer ict
hoofd systeemontwikkeling ict
hoogleraar informatica
ict-consultant
informatiemanager ict
manager servicedesk ict
projectleider ict
servicemanager ict
systeemontwerper
systeemontwikkelaar
systeemprogrammeur
universitair (hoofd)docent informatica
validatie engineer
wetenschappelijk onderzoeker informatica
bron: UWV