Business Administration

Universiteit Twente

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

In een wereld die continu verandert, heeft business as usual weinig zin. Ontwikkel jij de innovatieve en ondernemende blik die nodig is om bedrijven écht toekomstbestendig te maken?

open_in_newwebsite

locatieEnschede
diplomaMSc
typeregulier, 60 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur1 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60644
numerus fixusnee
honoursnee
Hoe doe je succesvol zaken in een wereld die alsmaar verandert door technologische en sociale ontwikkelingen? Business as usual heeft dan weinig zin. Tijdens de masteropleiding Business Administration (Bedrijfskunde) aan de Universiteit Twente ontwikkel je een innovatieve, creatieve en ondernemende blik die nodig is om bedrijven toekomstbestendig te maken.

Tijdens deze éénjarige, Engelstalige master leer je alles op het gebied van business development, of het nu gaat om de verbetering van financiële prestaties, het aanboren van nieuwe markten, grootschalige verandertrajecten of de digitale transformatie.
Je ontwikkelt je eigen expertise binnen één van de zeven specialisaties, die je niet snel ergens anders vindt. Je kunt zelfs kiezen voor een double degree met één van onze partneruniversiteiten in Duitsland (Berlijn), Italië (L’Aquila) of Finland (Lappeenranta)
Met een masterdiploma in Business Administration op zak ben je erg gewild op de (internationale) arbeidsmarkt. Je zou een carrière kunnen starten op het gebied van business development, marketing & sales, consultancy, projectmanagement, operations & IT of in het onderzoek of onderwijs, of zelfs je eigen start

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
International Management & ConsultancyEen enorm en groeiend aantal bedrijven doet zaken over de grens. Maar internationaal ondernemerschap gaat gepaard met ingewikkelde vraagstukken. Hoe kun je bijvoorbeeld een succesvolle businessformule uitrollen in een ander land met een andere cultuur? En hoe beïnvloeden culturele verschillen de samenwerking in een organisatie, zowel intern als extern? De specialisatie International Management & Consultancy stelt je in staat om effectieve business strategieën te ontwikkelen in een internationale context.
Je wordt een expert in het aanboren van nieuwe markten, het managen van verandertrajecten, het leiden van mensen met verschillende culturele achtergronden of op het gebied van internationale inkoop. Met jouw expertise kun je bedrijven helpen aan de top te komen en te blijven, of het nu gaat om een multinational of een lokale ondernemer die zakendoet net over de grens.
Gezien de internationale ambities van veel Nederlandse en buitenlandse bedrijven, heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Je zou uiteenlopende management- en consultancyfuncties kunnen bekleden in allerlei organisaties, van commerciële bedrijven, adviesbureaus, non-profit organisaties tot de overheid.

Entrepreneurship, Innovation & StrategyVeel bedrijven hebben in de huidige, snel veranderende markt behoefte aan een innovatieve en ondernemende blik. Hoe kan een organisatie innovatie stimuleren en mogelijk maken? Hoe bereid je je voor op toekomstige, soms nog onbekende, kansen en bedreigingen? En hoe ontwikkel je een turnaround strategie voor een bedrijf dat wordt ingehaald door nieuwe technologieën? Tijdens de specialisatie Entrepreneurship, Innovation & Strategy leer je effectieve en veerkrachtige strategieën te ontwikkelen, innovatie te versnellen en kansen te herkennen en benutten.
Deze specialisatie heeft een unieke, hightech focus. Je leert nieuwe business modellen te ontwikkelen in een hightech omgeving en krijgt inzicht in theorieën over technology entrepreneurship. Je wordt een expert in het managen van innovatie en creativiteit.
Gezien het belang van (tech)innovatie en ondernemerschap in vrijwel elke organisatie wereldwijd, profiteer je van uitstekende baankansen! Na afstuderen kun je aan de slag als bijvoorbeeld business consultant, marketeer, business developer of project manager.
Deze specialisatie biedt ook de mogelijkheid om een jaar in Berlijn, Duitsland te spenderen en zo een double degree te be

Strategic Marketing & ServitisationZakendoen anno nu gaat allang niet meer alleen over het leveren van goederen; je creëert pas echt waarde voor je bedrijf door goede service te verlenen. Hoe stel je bedrijven in staat om hun service waar te maken? En welke technologieën heb je daarbij nodig? Met andere woorden: hoe ontwikkel je bedrijfsstrategieën vanuit een service-dominant perspectief? Daar draait het om in de specialisatie Strategic Marketing & Servitisation.
In deze specialisatie ligt de focus op business development in een business-to-business (B2B) context. Je leert effectieve bedrijfs- en marketingplannen op te stellen met behulp van marktanalyses en slimme technologische ontwikkelingen.
Allerlei organisaties, van commerciële bedrijven (zowel B2B als B2C) tot dienstverleners en adviesbureaus tot non-profit organisaties, zijn op zoek naar allround marketeers met een scherp oog voor strategie. Deze specialisatie maakt jou geschikt voor veel uiteenlopende functies op het gebied van marketing, business development, strategie of consultancy.
Deze specialisatie biedt ook de mogelijkheid om een jaar in Lappeenranta, Finland te spenderen en zo een double degree te behalen!

Human Resource ManagementDe digitalisering van onze samenleving heeft veel invloed op de manier waarop we werken. Tegelijkertijd is het belangrijk om de mens niet uit het oog te verliezen. Hoe vind je de juiste kandidaat in een sollicitantenpool die door machines wordt gegenereerd? En hoe kun je werknemers stimuleren om bij te dragen aan innovaties in een organisatie? Als deze vragen je intrigeren, dan is de specialisatie Human Resource Management de juiste keuze voor jou.
Deze specialisatie plaatst HRM in een context van innovatieve, hightech bedrijven en digitale transformaties, een focus die je niet snel ziet bij andere HRM-opleidingen. Je leert hoe je de potentie van werknemers evenals de nieuwste technologieën optimaal kunt benutten. Hoe kun je bijvoorbeeld chatbots inzetten bij een sollicitatieproces? En hoe kan AI-software helpen bij het maken van functiebeschrijvingen voor vacatures?
Na afstuderen kun je uiteenlopende functies vervullen, zoals recruiter, HR adviseur, HR analist, business consultant, digital HRM specialist, project manager of zelfs Chief Happiness Officer (CHO)!
Deze specialisatie biedt ook de mogelijkheid om een jaar in L’Aquila, Italië te spenderen en zo een double degree t

Purchasing & Supply ManagementHoe ga je om met de inkoop van schaarse, maar essentiële producten in de zorg, zoals bijvoorbeeld mondmaskers tijdens de coronapandemie? En hoe run je een inkoopafdeling op een manier die ook je leveranciers helpt om beter te presteren? Tijdens de specialisatie Purchasing & Supply Management ga je aan de slag met ingewikkelde inkoopvraagstukken en supply chain management, in zowel de industriële als de publieke-/gezondheidssector.
Je krijgt inzage in de invloed van inkoop op bedrijfsstrategieën en de prestaties van de supply chain. Je leert bovendien hoe je innovatie en/of duurzaamheid kunt stimuleren door middel van inkoop.
De dertig grootste Nederlandse bedrijven zijn voor maar liefst 70% van hun omzet afhankelijk van leveranciers. Er is dus een toenemende vraag naar inkoopspecialisten in zowel de publieke als de industriële sector. Na afstuderen zou je aan de slag kunnen als inkoopmanager, supply chain manager, strategic sourcing director, (e-)procurement specialist of zelfs als Chief Procurement Officer (CPO), om enkele voorbeelden te noemen.
Deze specialisatie biedt ook de mogelijkheid om een jaar in Lappeenranta, Finland te spenderen en zo een double degree te behalen!

Financial ManagementElke organisatie heeft te maken met complexe, financiële vraagstukken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met financiële risico’s in een snel veranderende en onvoorspelbare markt? En hoe houd je overzicht van financiële gegevens tijdens een fusie? Tijdens de specialisatie Financial Management leer je dit soort financiële vraagstukken aan te pakken.
Je maakt kennis met de nieuwste financiële technologieën (fintech) en je leert de financiële haalbaarheid van bedrijfsplannen te onderzoeken en de waarde van bedrijven in te schatten. Je volgt vakken op het gebied van risicomanagement, investeringen en corporate en entrepreneurial finance. Met jouw expertise help je zowel gevestigde bedrijven als startups om waarde te creëren, groei te stimuleren en financieel én technologisch innovatief te blijven.
Deze specialisatie maakt van jou een allround business specialist met financiële kennis. Deze flexibiliteit geeft je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Je zou aan de slag kunnen als financieel manager, business analist, investeringsmanager, accountmanager, business consultant of risicomanager, om een paar van je vele opties te noemen.

Digital Business & AnalyticsKun je omzet voorspellen met behulp van real-time data? Hoe word je wijzer uit duizenden klantenreviews? En met welke technologieën kun je de verwerking van klantorders automatiseren? Voor steeds meer uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd ligt de oplossing in digitale technologieën. De specialisatie Digital Business & Analytics helpt je een veelgevraagde business expert te worden op het gebied van digitale innovaties.
De hamvraag in deze specialisatie luidt: hoe kunnen bedrijven slimmer werken? Je leert bedrijfsprocessen te verbeteren met behulp van digitale tools en strategieën te bepalen om digitale transformaties bij bedrijven mogelijk te maken. Je volgt vakken op het gebied van data science, smart industry en ICT management.
Met jouw expertise ben je erg gewild op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld organisaties adviseren over IT-vraagstukken als IT business consultant, of je wordt een data scientist die door middel van data-analyse waardevolle inzichten creëert om zo strategieën te onderbouwen. Je kunt ook aan de slag als digital innovation manager en je focussen op de planning en uitvoering van IT-projecten, of zelfs je eigen startup beginnen!

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, werkgroep, workshop
exchange programs
  • Technische Universität Berlin (TUB) Double Degree Innovation Management & Entrepreneurship - Duitsland
    This double degree programme is worth 120 credits and results in two Master’s degrees.
  • Lappeenranta University of Technology (LUT) Double Degree Purchasing and Supply Management - Finland
    This double degree programme is worth 120 credits and results in two Master’s degrees.
  • University of L'Aquila (UNIVAQ) Double Degree Business Administration, Economics, and Finance (MBAEF) - Italie
    This double degree programme is worth 120 credits and results in two Master’s degrees.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2024

aanmelding deadline : 1 juli 2024
collegegeld nog niet bekend

1 februari 2024

aanmelding deadline : 1 december 2023
collegegeld nog niet bekend

1 september 2023

aanmelding deadline : 1 juli 2023
wettelijk tarief : € 2314 (€1157 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 14000
niet-EU/EER studenten : € 14000

toelatingseisen

HBO bachelor
Gerelateerde opleiding zoals de opleidingen Bedrijfseconomie, Technische Bedrijfskunde, Commerciële economie, International Business Management, Personeel en Arbeid, Small Business & Retail Management, Technische Bedrijfskunde.

basiskennis

instaptoets

motivatie

vooropleiding

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
250kamerhuur in Enschedeonder landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1118totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

348 studenten volgen deze opleiding
33% daarvan is vrouw
25 eerstejaars gestart in 2019
56% daarvan is vrouw
9921 studenten aan de Universiteit Twente
35% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Enschede

26210studenten studerend
9756studenten woonachtig   
€ 250gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
22 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/28 Universiteit Twente
Business Administration
€ 250 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
2/28 Erasmus
Accounting & Financial Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/28 Erasmus
Master in Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
4/28 Erasmus
Business Analytics & Management
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
5/28 RUG
Business administration
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
6/28 RUG
Small Business and Entrepreneurship
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
7/28 RUG
Health
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
8/28 RUG
Management Accounting and Control
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
9/28 RUG
Strategic Innovation Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
10/28 RUG
Change management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
11/28 Radboud Universiteit
Strategic Human Resources Leadership
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
12/28 Radboud Universiteit
Organisational Design & Development
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
13/28 Radboud Universiteit
Business Analysis and Modelling
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
14/28 Radboud Universiteit
Business Administration
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
15/28 Radboud Universiteit
International Business
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
16/28 Radboud Universiteit
Strategic Management
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
17/28 Radboud Universiteit
Innovation and Entrepreneurship
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
18/28 Radboud Universiteit
Marketing
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
19/28 Radboud Universiteit
Gender Equality, Diversity and Inclusion in Management
€ 315 gemiddelde kamerhuur
42 eerstejaars
61% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
20/28 Amsterdam UVA
Premaster Business Administration
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
21/28 Amsterdam UVA
Consumer Marketing
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
22/28 Amsterdam VU
Strategy and Organization
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
23/28 Amsterdam VU
Management Consulting
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
24/28 Amsterdam VU
Human Resource Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
25/28 Amsterdam VU
Leadership and Change Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
26/28 Amsterdam VU
Financial Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
27/28 Amsterdam VU
Duisenberg Honours Programme Corporate Finance
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
28/28 Amsterdam VU
International Management
€ 424 gemiddelde kamerhuur
210 eerstejaars
65% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel3.84.0
inhoud3.83.8
docenten3.83.8
studiefaciliteiten3.93.6
studielast3.43.6
studiebegeleiding3.73.5
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Business Administration aan de Universiteit Twente is beoordeeld door 105 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.8 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educationalgeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

algemeen directeur
bedrijfsleider sorteercentrum post
business analist
business development manager
commissaris nv, bv
docent bedrijfskunde
docent inkoop
docent office management
docent personeel en organisatie
docent projectmanagement
gemeentesecretaris
hoofd administratie
hoogleraar bedrijfskunde
inkoopdirecteur
kredietbeoordelaar
manager algemene bestuursdienst
manager callcenter
manager organisatieadviesbureau
organisatieadviseur
secretaris overheidsdiensten
sectordirecteur gemeente
subsidieadviseur
universitair (hoofd)docent bedrijfskunde
wetenschappelijk onderzoeker bedrijfskunde
bron: UWV