Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd master Criminaliteit en rechtshandhaving - Universiteit Leiden te Leiden

Criminaliteit en rechtshandhaving

Universiteit Leiden

Unsplashed background img 2

Deze opleidingopen_in_newwebsite

locatieLeiden
diplomamsc M Criminaliteit en Rechtshandhaving
typeregulier
taaldeels Engels
opleidingsduur1 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60419
numerus fixusnee
honoursnee

Op welke wijze kan de maatschappij inspelen op criminaliteit? In hoeverre kunnen we beleid of het strafrecht hiervoor inzetten?
Criminologie is een wetenschappelijke opleiding die zich niet richt op één bepaalde beroepspraktijk. Daarom dient de afgestudeerde criminoloog te beschikken over algemene, academische kennis en vaardigheden om op diverse terreinen en posities inzetbaar te zijn.

Deze master kent twee specialisaties:

1. Comparative Criminal Justice (MSc, ENG)

Deze master onderscheidt zich door zijn internationaal vergelijkend perspectief, het analyseren van strafrechtelijke systemen, wetgeving en beleid. Het programma is uniek zowel in zijn vergelijkende als multidisciplinaire focus. Studenten uit de hele wereld met verschillende achtergronden, zoals Criminologie, Sociale Wetenschappen, Recht, Politieke Wetenschappen en Wijsbegeerte, volgen deze master.

2. Criminologie en Veiligheidsbeleid (MSc, NED) 

Deze master richt zich op de veiligheidsproblematiek in de samenleving en het ontwikkelen van effectief en legitiem beleid ten einde deze problematiek aan te pakken.

Om veiligheidsvragen te kunnen beantwoorden, verdiep je je binnen de master in de criminologie, psychologie, bestuurskunde en rechtswetenschappen.

Onderwijs

taal van onderwijs50% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, zelf-evaluatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, werkgroep
doelstelling

Na het afronden van de master Criminologie en rechtshandhaving heb je alle kansen om succesvol aan de slag te gaan in de samenleving. 

Onze afgestudeerden werken als adviseur, onderzoeker of beleidsmedewerker (openbare orde en veiligheid) bij o.a.:

  • ministeries en gemeenten;
  • de politie;
  • organisaties die zich bezighouden met onderzoek naar en aanpak van criminaliteit en onveiligheid, zoals het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving of het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum;
  • bureaus voor particuliere recherche en commercieel onderzoek;
  • universiteiten.


Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/4 Universiteit Leiden
Comparative Criminal Justice
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
2/4 Universiteit Leiden
Criminaliteit en Rechtshandhaving
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
3/4 Universiteit Leiden
Criminaliteit en rechtshandhaving
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
4/4 Universiteit Leiden
Criminologie en Veiligheidsbeleid
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.