onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, excursie, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, stage, hoorcollege, literatuurstudie, mondelinge presentatie, poster presentatie, practicum, project, onderzoek, zelf-evaluatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, werkgroep, workshop
onderwijsvormen
Het eerste jaar start je in je tutogroep en dit is een algemeen jaar met vakken als Strafrecht, Burgerlijk Recht, Europees Recht en Belastingrecht. Verder train je juridische vaardigheden:
argumentatie, het opbouwen van een betoog en tekstanalyse. Vanaf het tweede jaar ligt het accent op de echte fiscale vakken. In het derde jaar ga je met een specialisatie de diepte in en volg je het vak Moot Court Fiscaal, waar je leert pleiten. Het derde jaar sluit je af met een scriptie.
doelstelling
Je hebt een brede basiskennis en kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen.
Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde toga-beroepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden. Je toekomst kun je dan ook niet los zien van een afgeronde masteropleiding. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ toga beroepen zoals rechter, advocaat of officier van justitie maar er is ook veel vraag naar juristen bij ondersteunde instellingen zoals politie, ministerie en bij (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties, banken en overheidsinstellingen.