faculteit Biomedische Technologie

In de moderne gezondheidszorg is er oneindig vraag naar technologieën om de diagnose, behandeling en preventie van gezondheidsproblemen te verbeteren. Om te voldoen aan deze vraag, heeft de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een sterke focus op gezondheid in zowel haar onderzoek als haar onderwijsprogramma's. Ze heeft zelfs een faculteit die geheel gewijd is aan dit maatschappelijk belangrijke gebied: Biomedische Technologie.

Biomedische ingenieurs verbeteren de menselijke gezondheid door interdisciplinaire activiteiten waarbij technische wetenschappen geïntegreerd worden met biomedische wetenschappen en de klinische praktijk.
Synergie van onderwijs en onderzoek

De faculteit Biomedische Technologie verzorgt hoogstaand academisch onderwijs en baanbrekend onderzoek. Hierbij resulteert open en persoonlijk contact tussen de 500 studenten, 100 promovendi en 70 onderzoekers in een synergie van onderwijs en onderzoek.

Onderwijs
De faculteit Biomedische Technologie verzorgt haar academische onderwijsprogramma's op verschillende niveaus. Binnen het TU/e Bachelor College biedt de faculteit twee majors aan, namelijk Biomedische Technologie en Medische Wetenschappen en Technologie. Daarnaast biedt de faculteit masteropleidingen, postinitiële opleidingen en PhD-programma's, geclusterd in het graduate program Life Sciences and Engineering.
Onze onderwijsprogramma's integreren van start af aan de natuurwetenschappen en technische disciplines met biologie en pathofysiologie. Het curriculum is zodanig ontworpen dat het naadloos aansluit met het onderzoek van de faculteit.

Onderzoek
Het onderzoek van de faculteit wordt uitgevoerd in acht gespecialiseerde onderzoeksgroepen en omvat alles van regeneratieve geneeskunde tot biomedische beeldanalyse tot moleculaire biotechnologie. Nauw contact tussen onze onderzoekers stimuleert de samenwerking tussen onderzoeksgroepen. Deze samenwerking resulteert in tal van gezamenlijke projecten, zoals de ontwikkeling van een biologische kunstnier en het ontwerp van gepersonaliseerde geneesmiddelen.

Partners in Health
Op Health gebied werkt de afdeling Biomedische Technologie veel samen met andere faculteiten van de TU/e en andere universiteiten, academische ziekenhuizen en industriële partners. Veel van deze samenwerkingen zijn internationaal met contacten in landen als China, de VS, Australië en Europese landen.

studentaantallen

man: 0 vrouw: 0

Contact

E :secretariaat.bmt@tue.nl
T : +31 (0)40 24
W :

bezoekadres

faculteit Biomedische Technologie
Gebouw Gemini Zuid en Gemini Noord Den Dolech 2 (De Wielen)
5612 AZ Eindhoven

postadres

faculteit Biomedische Technologie