Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd master Tandheelkunde - Rijksuniversiteit Groningen

Tandheelkunde

Rijksuniversiteit Groningen

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

In deze master verdiep en verbreed je de kennis die je op hebt gedaan in de bachelor. Je krijgt meer verantwoordelijkheid en mag steeds complexere behandelingen uitvoeren.

open_in_newwebsite

locatieGroningen
diplomaMSc
typeregulier, 180 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code66588
numerus fixusnee
honoursnee

In het eerste jaar van de master leer je complexe tandheelkundige problemen te behandelen. Ook bestudeer je de behandeling van specifieke groepen patiënten zoals ouderen, kinderen en mensen met angst.

In de kliniek van Tandheelkunde werk je in teams die zijn samengesteld uit studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Gedurende het jaar krijg je steeds meer verantwoordelijkheden bij het behandelen van patiënten. Aan het eind van de opleiding heb je niet alleen geleerd om samen te werken, maar kun je ook de zorg van patiënten met complexe problemen op je nemen.

In het tweede jaar loop je coschappen. Je doet een stage op de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het UMCG, of in een van de ziekenhuizen in Leeuwarden of Zwolle.

Verder loop je stage bij een orthodontiepraktijk en op de polikliniek van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde in Groningen. Ook voer je een wetenschappelijk onderzoek uit. Op basis daarvan schrijf je een scriptie.

In je tweede jaar maak je een keuze uit verschillende thema's. Je verdiept je bijvoorbeeld in de parodontologie, kaakchirurgie of in de behandeling van oudere patiënten. Een deel van de vakken kun je in het buitenland volgen.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, integratie module, stage, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, portfolio, practicum, zelf-evaluatie, zelfstudie, werkcollege, werkgroep
studiebegeleiding
Door intakers, tutoren, mentoren, examinatoren.
Drie studieadviseurs

De stad

studievereniging

The Euroculturer
In October 2012, Euroculture students and alumni have launched a the new Euroculture online magazine : The Euroculturer
The Euroculturer is ran by students and alumni of the Euroculture programme. The Euroculturer was established in June 2012 by an initiative of a current Euroculture student with three founding vision, to contribute, to connect, and to grow. Targeted readers and contributors are those from 12 Euroculture partner universities throughout the world. The Euroculture consortium is involved in that it officially acknowledges the magazine and supports it with yearly funding for web maintenance.

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/4 RUG
Tandheelkunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
2/4 Radboud Universiteit
Tandheelkunde
€ 315 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
3/4 Amsterdam UVA
Tandheelkunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
4/4 Amsterdam VU
Tandheelkunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Nadat je een master van de opleiding Tandheelkunde voltooid hebt, kun je werken in een tandartspraktijk, in een ziekenhuis of in een inrichting. Tandartsen werken steeds vaker in teamverband met andere tandartsen, mondhygiënisten, tandtechnici, tandartsassistenten en artsen. Er zijn na de opleiding twee richtingen waarin je je kunt specialiseren: de orthodontie en mondziekten en kaakchirurgie.

Potentiële beroepen

tandarts
bron: StudieData

Contact

Drs. Hilly Mast

Studieadviseur

Dr. J. Tams

Master curriculum coördinator

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite