opbouwIn blok 1 begin je zowel juridisch als interdisciplinair. Binnen het vak Materieel Strafrecht ga je bezig met belangrijke leerstukken als legaliteit en verjaring, en met bijzondere delictscategorieën zoals groepscriminaliteit. Daarnaast volg je in blok 1 het vak 'Inleiding Criminologie', dat je grondig inzicht geeft in actuele criminaliteitsvraagstukken.
Blok 2 is vervolgens procesrechtelijk en internationaalrechtelijk van karakter. Door het vak Rechtsmiddelen krijg je de details van hoger beroep en cassatie in de vingers. Tegelijkertijd verdiep je je tijdens het vak Internationaal en Europees Strafrecht in vormen van rechtsmacht, internationale strafrechtelijke samenwerking en doorwerking van EU-recht.
In blok 3 maak je je in het vak Sanctierecht meester van de belangrijkste facetten van straffen en maatregelen, inclusief de rechtspositie van gedetineerden en terbeschikkinggestelden. Tevens begin je in blok 3 aan je afstudeerscriptie. Doordat je al in blok 2 de gelegenheid krijgt een interessant onderwerp te kiezen, kom je in blok 3 beslagen ten ijs voor deze 'proeve van bekwaamheid', waarvoor je het hele semester (inclusief blok 4) de tijd hebt.
In blok 4 ga je niet alleen door met je scriptie, maar volg je ook het vak Dwangmiddelen. Daarin draait het om het spannende maar ook complexe vooronderzoek in strafzaken. Je verdiept je in thema's als inbeslagneming, doorzoeking, voorarrest, observatie en infiltratie.
Tijdens de Master Strafrecht volg je ten slotte een seminaar, waarin niet alleen bijzondere thema's (bijvoorbeeld zedendelicten en mensenhandel) centraal staan, maar ook de training van schriftelijke en communicatieve vaardigheden.