Tien redenen om voor de master Privaatrecht in Groningen te kiezen:
- Naast de verdieping in de privaatrechtelijke basis kun je zelf enkele accenten aanbrengen door middel van de keuzevakken.
Bij de vier hoofdvakken (Bijzondere Overeenkomsten, Goederenrecht c.s., Internationaal Privaatrecht en Civiele Rechtspleging) ga je dieper in op de pijlers van het privaatrecht. Daarnaast heb je de mogelijkheid enkele specifieke vakken, die je bijzondere belangstelling hebben, te kiezen. Voorbeelden zijn: Ondernemingsrecht, Personenschade en Huurrecht.
2. Met het seminaar verbeter je je praktische en academische vaardigheden zoals spreken (presenteren en pleiten) en schrijven.
Er is een breed scala aan seminaars waaruit je kunt kiezen: ook hier kun je je persoonlijke voorkeuren weer laten spreken. De seminaars worden in kleine groepen (maximaal twintig studenten) georganiseerd. Bij alle seminaars staan vaardigheden centraal. Je kunt hier oefenen in onder andere presenteren en schrijven.
3. Het onderdeel Recht in Praktijk doet precies wat zijn naam zegt: je gaat tijdens je opleiding je kennis en vaardigheden alvast in praktijk brengen.
Ook Recht in Praktijk is een onderdeel met legio keuzemogelijkheden. Masterclasses, stages en pleitwedstrijden vormen hier voorbeelden van.
4. In deze masteropleiding is het onderwijs kleinschalig, inspirerend en uitdagend.
Dat geldt voor alle onderdelen: of het nu de seminaars zijn, de scriptie of de 'gewone' vakken. De groepen zijn klein, de docenten zijn inspirerend en de aangeboden stof is uitdagend.
5. In het onderwijs is ruim aandacht voor wetenschappelijke vraagstukken: je werkt 'aan de grenzen van het weten'.
Docenten doceren niet alleen – ze doen ook wetenschappelijk onderzoek. Met grote regelmaat lopen zij tegen onopgeloste problemen aan, waarvoor een oplossing gevonden moet worden. Deze voortdurende ontwikkelingen in het privaatrecht nemen zij mee naar de collegezaal en bespreken zij met studenten.
6. Het onderwijs wordt verzorgd door bevlogen docenten met een goede staat van dienst in het onderwijs, de wetenschap én de praktijk.
Het privaatrecht wordt niet in studeerkamers gevormd, maar in de praktijk van het dagelijks leven. Onze docenten kennen die praktijk. Sommigen zijn naast hun werk als docent werkzaam (of werkzaam geweest) als advocaat, als rechter- of raadsheer-plaatsvervanger, als arbiter etc. Die kennis uit de praktijk brengen zij ook graag op de studenten over. Dat geldt ook voor de vele gastdocenten uit de praktijk en uit het gehele land.
7. Het is heel goed mogelijk tijdens je masteropleiding een stage te lopen, ook elders in Nederland.
Veel van onze studenten kiezen ervoor tijdens hun master Privaatrecht een stage (van meestal twee maanden) bij bijvoorbeeld een advocatenkantoor te gaan lopen. Dat valt prima in te plannen in je studie. Ook wanneer je die stage niet in Groningen, maar in een ander deel van het land wilt doen, is dat heel goed mogelijk.
8. De Groningse master Privaatrecht staat in de praktijk zeer goed aangeschreven.
Advocatenkantoren, de rechterlijke macht, overheidsinstanties: waar je de vraag ook neerlegt, ze zullen zeggen dat juristen die in het privaatrecht in Groningen zijn opgeleid voorzien zijn van een goede, stevige basis die in welke functie dan ook nader kan worden uitgebouwd.
9. Met de Groningse master Privaatrecht op zak heb je een uitstekend perspectief op de arbeidsmarkt.
Onze studenten komen terecht op legio verschillende plekken: van bedrijfsleven tot advocatuur, van overheid tot wetenschap. Er is veel vraag naar goede, breed opgeleide juristen in het privaatrecht – en laten wij die nu opleiden!
10. Het is in Groningen!
Hier hebben we maar één ding aan toe te voegen: er gaat niets boven Groningen!