opbouwTijdens blok 1 volg je het vak Ondernemingsrecht 1. Je verwerft een diepgaande kennis van de wijze waarop vennootschappen tot besluitvorming komen en hoe ze worden vertegenwoordigd in transacties met derden. Er is ruime aandacht voor ondernemingsrechtelijke geschillen, zoals bestuurdersaansprakelijkheidsprocedures. Ten slotte krijg je inzicht in de betekenis van regelgeving en jurisprudentie op EU-niveau voor het nationale ondernemingsrecht en volg je het vak Arbeidsovereenkomstenrecht.
In blok 2 staan de vakken Insolventierecht en Commerciële Contracten c.s. centraal. Het vak Insolventierecht geeft inzicht in de verschillende insolventieprocedures die in de Faillissementswet zijn geregeld: de schuldsanering voor natuurlijke personen, de faillissementsprocedure en de surseance van betaling. Je krijgt een gastcollege over een actueel thema van een docent die werkzaam is in de faillissementspraktijk. In het vak Commerciële Contracten c.s. leer je welke uitgangspunten voorop staan als ondernemers met elkaar contracteren en krijg je inzicht in de theorie en praktijk van enkele commerciële contracten die veel voorkomen in de ondernemingsrechtelijke transactie- en procespraktijk. Je bent vrij in je keuze voor een seminaar Nederlands Recht dat je wilt volgen (blokken 1 en 2). Zo kun je o.a. kiezen voor het Seminaar Ondernemingsrecht, het Seminaar Corporate Litigation of het Seminaar Onderneming en Arbeid.
In blok 3 ligt de focus op het vak Mededingingsrecht. Het mededingingsrecht bevat belangrijke (gedrags)regels voor ondernemingen en overheden. Het doel ervan is het verzekeren van eerlijke concurrentie. In blok 4 is Ondernemingsrecht 2 het belangrijkste vak. Je krijgt inzicht in de werking van een aantal regelingen op het terrein van het vennootschapsrecht, financieel recht en jaarrekeningenrecht die als doel hebben om een evenwicht te creëren tussen de belangen van o.a. aandeelhouders, bestuurders, werknemers en schuldeisers. In de blokken 3 en 4 staat ook het vak Recht in Praktijk op het programma. Je kunt o.a. kiezen voor de Masterclass Ondernemingsrecht, de Masterclass Insolventierecht of de Masterclass Octrooirecht. Tijdens deze Masterclasses doe je op locatie (in de regio en de Randstad) praktische vaardigheden op die belangrijk zijn in de praktijk. De masterspecialisatie sluit af met een scriptie (blokken 3 en 4).