We besteden in deze master veel aandacht aan de manieren waarop je je na je opleiding op de arbeidsmarkt kunt profileren. Gedurende één semester volg je lezingen van gastsprekers die een concreet beeld geven van je carrièremogelijkheden als afgestudeerd neerlandicus.
Alumni, vertegenwoordigers van uitgeverijen en tekstbureaus, en potentiële werkgevers in de culturele, beleidsmatige en educatieve sector geven je inzicht in hoe je je kunt profileren voor functies in maatschappelijke domeinen waarin jouw expertise en jouw kennis van taal, taalgebruik en cultuur relevant zijn.
Tijdens de hieraan gekoppelde werkcolleges – waarin de kennis en ervaringen met de lezingen van de gastspreker worden nabesproken en met elkaar in verband gebracht – bouw je een portfolio op waarmee je je op de arbeidsmarkt kunt presenteren. In relatie daarmee worden in deze werkcolleges welomschreven schrijf- en redactieopdrachten gegeven en behandeld.
In het tweede gedeelte van je masterjaar volg je een stage. De voorbereiding daarvan gaat van start aan het begin van je masterjaar. De stage kun je desgewenst combineren met je afstudeerscriptie.
De integratieve opzet van dit masterprogramma maakt dat je als neerlandicus op de arbeidsmarkt maatschappelijk zeer waardevol bent.
Bijvoorbeeld in onderwijs en educatie (hbo, vwo, educatieve centra, talencentra, opleidingen Nederlands in het buitenland), in het bedrijfsleven (ict-bedrijven, uitgeverij, communicatiebureau, hoofdredactie tijdschriften/magazines, redactie radio & tv), in een beleidsfunctie (bijvoorbeeld als medewerker Letterenfonds of als voorlichter), et cetera.