Deze opleiding

Deze parttime MBA opleiding voor professionals biedt 4 tracks om uit te kiezen: Energy Transition (EN), Health (NL), Food & Retail (NL) en Sustainable Business Models (NL)

open_in_newwebsite

locatieBaarn, Groningen
diplomaMSc
typeexecutive program, post-initieel, 60 EC
taalvolledig Engels
volledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesAACSB, EQUIS, NVAO
croho-code75045
numerus fixusnee
honoursnee

Profiteer van de persoonlijke aanpak, blended learning en onderwijs van toonaangevende onderzoekers en business professionals en kies een MBA van de University of Groningen Business School. Er zijn vier tracks:

  • Food & Retail (modulaire instroom - 3 jaar parttime - Baarn - i.s.m. EFMI Business School)
  • Energy Transition (start september - 2 jaar parttime - diverse internationale locaties & online - i.s.m. Energy Delta Institute)
  • Health (start september - 2 jaar parttime - Groningen, online & internationale studiereis - i.s.m. Aletta Jacobs School of Public Health)
  • Sustainable Business Models (start september - 2 jaar parttime - Groningen, online & internationale studiereis)

Bent u geïnteresseerd in de Executive MBA? U bent van harte welkom voor een intakegesprek met de programmacoördinator. We kijken naar uw kwalificaties en verkennen samen hoe de MBA kan bijdragen aan uw professionele ontwikkeling.

Waarom aan de RUG?

  • Leiderschapsvaardigheden voor uw volgende carrièrestap (met een persoonlijke coach)
  • MBA titel van een gerenommeerde universiteit, behorend tot de 1% business schools wereldwijd met zowel AACSB als EQUIS accreditatie
  • Parttime programma dat goed te combineren is met een uitdagende functie.
  • Focus én een sterk netwerk.
  • Unieke samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven.
  • Multidisciplinaire en praktisch relevante kennis.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

tracks

track Energy TransitionThis calls for leaders with strong management skills, strategic vision and a deep understanding of the business and its socio-economic environment.Do you see yourself as such a leader in the energy transition? Then your best next career step may be our internationally accredited and personalised executive MBA Energy Transition. No other programme will offer you more practical, interdisciplinary knowledge or a more valuable international network in the energy sector.The programme is offered by the University of Groningen Business School (UGBS) in cooperation with Energy Delta Institute (EDI), both based in Groningen, the Netherlands, a hotspot for high-quality research and innovation in energy. It includes stays in other inspiring locations, such as Paris and Berlin.For the future change leaders in energy* Duration: 2 years (part-time)* Location: various international locations & online* Start: September 2021* Language: English* Title: MSc, MBA University of GroningenCheck our website for our upcoming (free) information session.

track Food & Retail

De food sector is dynamisch als nooit tevoren: consumentengedrag is grillig en het concurrentieveld is in toenemende mate onderhevig aan veranderingen.

Om voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt?

track Health

In een gezondheidslandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas zijn, inspelen op de laatste ontwikkelingen en regie hebben op de toekomst.

Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied en de organisatie vooruit wil helpen? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige en economische onderbouwing? Dan is de Groningse Executive MBA Health voor u!

track Sustainable Business Models

Duurzame transformatie vereist leiderschap, het samenbrengen van kennis en van professionals en de ontwikkeling van een strategische, waarde-gedreven visie en ethisch kompas.

De Executive MBA Sustainable Business Models biedt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten en de mogelijkheid om uw effectiviteit te verbeteren, en uw organisatie te transformeren naar een duurzame organisatie.

U leert hoe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen ingrijpen op organisaties, en hoe organisaties hierop effectief kunnen reageren door de transitie aan te jagen en vorm te geven. De opleiding biedt wetenschappelijke inzichten om de complexe vraagstukken praktisch te benaderen vanuit een interdisciplinaire invalshoek. De opleiding verbreedt uw blikveld en scherpt uw visie, zodat u effectiever kunt navigeren in een veranderende en steeds complexere wereld. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.

Ontwikkel in 2 jaar een strategische visie op duurzame transformaties en behaal een waardevol diploma.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, excursie, groepsdiscussie, groepsopdracht, hoorcollege, individuele opdracht, integratie module, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, project, werkgroep, workshop, zelf-evaluatie, zelfstudie
doelstelling
Met de MBA doet u ervaring en inzichten op om uzelf verder te ontwikkelen en uw organisatie of team naar een hoger niveau te leiden. U leert te anticiperen op actuele uitdagingenen regie te nemen op een veranderende toekomst. U volgt parallel aan het programma een leiderschapstraject met een persoonlijke coach en ziet daarom direct resultaat in uw dagelijkse praktijk. Een assessment van uw persoonlijke ontwikkeling en het trainen van uw management- en leiderschapskwaliteiten helpen u om uw manag
studeren in het buitenland
Een internationale studiereis is onderdeel van het programma.

Toelating en kosten

toelatingseisen

toelatingsgesprek
Bent u geïnteresseerd in de Executive MBA? U bent van harte welkom voor een intakegesprek met de programmacoördinator. We kijken naar uw kwalificaties en verkennen samen hoe de MBA kan bijdragen aan uw professionele ontwikkeling. Daarnaast geven we informatie over de aanmeldings- en toelatingsprocedure.

vooropleiding
Een universitair masterdiploma of gelijkwaardig (deficiëntieprogramma's worden aangeboden)

werkervaring
4 jaar relevante werkervaring

inbegrepen in collegegeld
certificate
dinner
examination
examination
excursions
lunch
study material

De stad

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
29331 studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen
51% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/3 RUG
Executive MBA (4 tracks)
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
2/3 RUG
Executive MBA Energy Transition
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/3 Erasmus
Executive MBA
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Potentiële beroepen

algemeen directeur
bedrijfsleider sorteercentrum post
business analist
business development manager
commissaris nv, bv
docent bedrijfskunde
docent inkoop
docent office management
docent personeel en organisatie
docent projectmanagement
gemeentesecretaris
hoofd administratie
hoogleraar bedrijfskunde
inkoopdirecteur
kredietbeoordelaar
manager algemene bestuursdienst
manager callcenter
manager organisatieadviesbureau
organisatieadviseur
secretaris overheidsdiensten
sectordirecteur gemeente
subsidieadviseur
universitair (hoofd)docent bedrijfskunde
wetenschappelijk onderzoeker bedrijfskunde
bron: UWV

Contact

Drs. Andrea Poelstra

Opleidingsadviseur UGBS

E: a.d.poelstra-bos@rug.nl
T: 050-363 39 43
Jeremy Ramdien

EFMI Business School

E: ramdien@efmi.nl
T: 0353037777
Ruth Sudhölter
E: r.a.sudholter@rug.nl
T: 050-363 4580
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite