Deze opleiding

Voor ervaren toezichthouders en bestuurders die de dynamiek in hun Raad willen doorgronden en beïnvloeden.

open_in_newwebsite

locatiePutten
diplomacertificate
typeshort course, 30 EC
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur5 dagen deeltijd
accreditatiesAACSB International , EFMD Global

Goed bestuur en effectief toezicht hangen sterk samen met de dynamiek en de cultuur in de bestuurskamer. Niet voor niets is er veel aandacht voor deze meer psychologische aspecten van toezicht in Raden van Bestuur, Toezicht en Commissarissen. Wilt u deze dynamiek leren herkennen, begrijpen en optimaliseren? Wilt u bovendien ontdekken wat uw eigen rol hierin is?

U krijgt antwoord op deze vragen in dit programma van de University of Groningen Business School, in samenwerking met BeljonWesterterp en BoardResearch.

  • Start: 15 september 2021
  • Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten
  • Duur: 4,5 dag
  • Investering: €6.500,- (inclusief tussenliggende overnachtingen tijdens de tweedaagse bijeenkomsten)
  • Download uw brochure

In deze governance opleiding leert u van experts uit de wetenschap en van ervaren toezichthouders/bestuurders uit de praktijk hoe bestuurlijke verhoudingen en samenwerkingsvormen van invloed zijn op beslissingssprocessen. Dit gebeurt op drie niveaus: vanuit het niveau van uw organisatie, van de omgeving waarin uw organisatie opereert, en vanuit uzelf als individu. Daarnaast treedt u toe tot een waardevol netwerk van toezichthouders en bestuurders uit diverse organisaties.

Waarom aan de RUG?

De thematische dagen bestaan voornamelijk uit interactieve sessies, geleid door vooraanstaande wetenschappers en gerenommeerde gastsprekers uit de praktijk. Tevens behandelen we de besluitvormingscase die u voorbereid heeft en een case waar u ter plekke mee aan de slag gaat. Tot slot krijgt u een persoonlijke ontwikkelingsscan, waarvan de resultaten in de afsluitende sessie besproken worden.
Na afronding van het programma ontvangt u een certificaat van de University Groningen Business School. Tevens worden er 30 PE-punten aan dit programma toegekend.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
doelstelling
Aan het eind van de opleiding heeft u geleerd wat uw eigen rol is in board dynamics, en indien gewenst, hoe u deze kunt veranderen.
U weet:
  • Welke samenwerkings- en besluitvormingsfouten ('decision biases') veelvuldig voorkomen onder toezichthouders en bestuurders, ongeacht in welke sector
  • Welke individuele kenmerken van bestuurders en toezichthouders van invloed zijn op board dynamics, en een rol spelen in effectief toezicht
  • Welke factoren uit de directe sociale context van de bestuurders en toezichthouders board dynamics beïnvloeden
  • Welke algemene economische ontwikkelingen –zoals digitalisering en innovatie – board dynamics beïnvloeden, zowel in de profit als de not-for-profit sector
  • Hoe u zelf, als toezichthouder en bestuurder, geneigd bent zich te gedragen binnen een raad of bestuur.


Toelating en kosten

toelatingseisen

toelatingsgesprek

erkende certificaten

werkervaring

inbegrepen in collegegeld
accommodation
certificate
dinner
registration fee
literature
lunch
study material

De stad

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
29331 studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen
51% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Na de studie

Unsplashed background img 2
Het programma brengt de strategische besluitvorming van bestuurders en toezichthouders in kaart aan de hand van psychologische inzichten uit de wetenschap. Deze inzichten worden tevens gekoppeld aan praktijkervaringen en business cases. Zo leert u boardroom dynamics beter te begrijpen en effectief te beïnvloeden.

Contact

Drs. Marit van Mil

Programmamanager

E: m.r.van.mil@rug.nl
T: (+31) 06-21 88 43 31
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite