Today, multiple disasters challenge societal resilience with cascading effects. Learn about their effects on the social fabric and interconnectedness of communities, organizations and institutions.

diplomanone
typesummer course, 0 EC

Combining advanced theoretical knowledge with practical methodological skills, this summer school will tackle the determinants of resilience to cascading disasters in an interdisciplinary manner by focusing on organizational settings and institutional arrangements. Participants will be equipped with knowledge and skills allowing them to analyze the political environment of cascading disasters, criticalities in existing organizations, build risk awareness in communities, strengthen disaster management institutions and build more resilient societies. The intensive one-week programme will combine lectures, panel discussions and groupwork with the aim to offer an inter- and trans-disciplinary perspective to risk awareness and preparedness.

De stad

? eerstejaars gestart in