Kunstgeschiedenis

Rijksuniversiteit Groningen

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Ben je gefascineerd door kunstwerken, architectuur of cultuurlandschappen van vroeger en nu? Ben jij nieuwsgierig naar de betekenis, geschiedenis en impact van kunst? Dan is dit de opleiding die je zoekt.

open_in_newwebsite

locatieGroningen
diplomaBA
typeregulier, 180 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code56824
numerus fixusnee
honoursheeft honours track

De opleiding Kunstgeschiedenis in Groningen is uniek omdat zij beeldende kunst, stedenbouw- en architectuurgeschiedenis en landschapsgeschiedenis combineert en de relaties tussen kunstwerk, stad en landschap bestudeert. Onze bachelor biedt een combinatie van historische, theoretische en praktijkgerichte vakken, waarbij ons internationale docententeam nauw samenwerkt met experts in de praktijk. Zo maak je van meet af aan kennis met het beroepenveld. Kunsthistorici bestuderen kunst ter plekke, daarom ga je zowel in het eerste jaar als in het derde jaar naar een grote Europese kunstmetropool en daarnaast zijn er vele kleine excursies in Nederland.

Na de bachelor kun je de masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen volgen. Je specialiseert je dan in jouw aandachtsgebied. Je kunt kiezen uit de volgende mastertracks:

Kunst spreekt alle talen. Sinds studiejaar '17-'18 is onze opleiding internationaal. De voertaal is Engels, schriftelijke opdrachten en tentamens mogen ook in het Nederlands.

Waarom aan de RUG?

 • Unieke combinatie van beeldende kunst, architectuur en stedenbouw en landschapsgeschiedenis
 • Internationaal docententeam met brede expertise
 • Excursies (soms meerdaags) in binnen- en buitenland
 • Uitgewogen combinatie van kunsthistorische, kunsttheoretische en meer praktijkgerichte vakken

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar In het eerste jaar maak je kennis met de hoofdwerken uit de kunstgeschiedenis, van de klassieke oudheid tot Rembrandt, Michelangelo tot Mondriaan, en Warhol tot Ai Weiwei. Van gotische kerken tot Rietveld en Rem Koolhaas, van Italiaanse tuinen tot het Nederlandse polderlandschap.
periode
1234
Beyond Antiquity: Visual Arts 400-1400
5 EC
Beyond Antiquity: Architecture 400-1400
5 EC
Seeing and Knowing: Visual Analysis & Iconography
5 EC
Paint to Pixel: Artist's Materials & Techniques Through the Ages
5 EC
Towards Modernity: Visual Arts 1400-1800
5 EC
Towards Modernity: Architecture & Landscapes 1400-1800
5 EC
Style & Modernity: Architecture & Urbanism 1800-1914
5 EC
Reality Contested: Visual Arts 1800-1914
5 EC
European Cultural Metropole Excursion
5 EC
Reading Cultural Landscapes: Past and Present
5 EC
Blurring Boundaries: Architecture & Urbanism 1914-now
5 EC
Blurring Boundaries: Visual Arts 1914-now
5 EC
2e jaar Het tweede jaar heeft een tweeledige insteek: enerzijds verdiep je de kennis die je hebt opgedaan in het eerste jaar door in te zoomen op bepaalde onderwerpen, zoals hedendaagse kunst, het ontwerp van landschappen, architectuurtheorie of Italiaanse Renaissance kunst.
periode
1234
Medieval Landscapes & Architecture
5 EC
Architecture, City & Freedom
5 EC
Renaissance Art: Individual/Institution
5 EC
Perspectives in Art Theory
5 EC
Art Now
5 EC
Designed Landscapes 1800-present
5 EC
Art & Science
5 EC
European Country House Landscapes
5 EC
Global Dutch Art
5 EC
Architecture, Nature & Enlightenment
5 EC
Art & Institutions
5 EC
Art & Environment
5 EC
3e jaar Het eerste semester van het derde jaar staat in het teken van je minor. Wij bevelen een buitenlandminor aan bij één van onze partneruniversiteiten. Maar je kunt ook een carrièregerichte minor met stage kiezen of een facultaire minor.
periode
1234
Minor
30 EC
Excursion abroad: Art & Architecture/Landscape
10 EC
From Theory to Practice
5 EC
BA Thesis
10 EC
Practice Lab: Architecture/Art/Landscape
5 EC

minors

specialisatie Moderne en Hedendaagse Kunstspecialisatie Oude Beeldende Kunstspecialisatie Architectuur- en stedenbouwgeschiedenisspecialisatie Landschapsgeschiedenisminor MinorenHet vijfde semester (eerste semester jaar 3) besteed je aan je minor: een pakket samenhangende vakken dat toekomstgericht is. Het bereidt je voor op een vervolg in een mastertrack of op de arbeidsmarkt. Kies uit een careerminor, buitenlandminor, universitaire minor of facultaire minor.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
onderwijsopzet60% zelfstudie
30% theorie
10% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
literatuurstudie, mondelinge presentatie, stage, excursie, werkcollege, hoorcollege, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie, integratie module, project
studiebegeleiding
De overgang van school naar universiteit brengt veel veranderingen met zich mee. In het eerste jaar van je studie word je daarom extra goed begeleid.
Om de overgang te versoepelen is er voor alle eerstejaars het mentoraatsysteem. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je effectief kunt studeren en hoe je bewuste keuzes maakt in je studie. Daarnaast kun je persoonlijk een afspraak maken met de studieadviseur. Bij haar kun je terecht als je vragen hebt of advies wilt over je studie en andere zaken rondom het studeren. Alles wat je bespreekt wordt vertrouwelijk behandeld. Zij kan je bij complexe problemen ook doorverwijzen naar studentendecanen of de cursussen van Studieondersteuning.

studeren in het buitenland
Kunstgeschiedenis is een internationale discipline. Al tijdens je bachelorstudie kun je stage lopen of vakken volgen in het buitenland. Bijvoorbeeld bij één van onze partneruniversiteiten in Gent, Leuven, Parijs, Berlijn, Hamburg, Keulen, Münster, Rome, Bern en Birmingham.
exchange programs
 • Uitwisselingsprogramma - Belgie
  Universiteit van Gent, Universiteit van Leuven
 • Uitwisselingsprogramma - Duitsland
  Universiteit van Keulen
bindend studieadvies
 • minimaal 45 EC in de eerste 12 maanden


Aan het einde van je eerste studiejaar krijg je een bindend studieadvies. Je krijgt een positief studieadvies als je meer dan 45 ECTS (20 deeltijd) hebt gehaald (op een totaal van 60 ECTS). Bij een negatief studieadvies (minder dan 45 ECTS) mag je helaas niet doorgaan met de opleiding en moet je wat anders gaan doen.
Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je staat, krijg je al in december een voorlopig studieadvies. Heb je vragen over het bindend studieadvies of over je studievoortgang, neem dan zo snel mogelijk contact op met je studieadviseur. NB: Sommige opleidingen maken gebruik van een tutorbegeleiding (check bij je eigen studieadviseur hoe het geregeld is).

honours-/excellence program University of Groningen Honours College

Het Honours College biedt talentvolle en gemotiveerde studenten de kans meer uit zichzelf te halen.

Dat doe je door het volgen van een extra (honours)programma van 45 studiepunten naast je reguliere bacheloropleiding van 180 studiepunten, en door tal van andere activiteiten die je samen met honoursstudenten van andere opleidingen onderneemt en organiseert.

Ontwikkeling van talent en eigen initiatief zijn de uitgangspunten van het honoursprogramma van de RUG.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2022

aanmelding deadline : 1 mei 2022
collegegeld nog niet bekend

toelaatbare profielen
VWO N&Taangevuld met If you have passed the VWO (pre-university education) exam in English, you satisfy the language requirement.
VWO N&Gaangevuld met If you have passed the VWO (pre-university education) exam in English, you satisfy the language requirement.
VWO E&Maangevuld met If you have passed the VWO (pre-university education) exam in English, you satisfy the language requirement.
VWO C&Maangevuld met If you have passed the VWO (pre-university education) exam in English, you satisfy the language requirement.
hbo-pLanguage requirement English: Minimum requirement of TOEFL iBT 90 (with a minimum of 21 on all items), or IELTS 6.5 (with a minimum of 6 on all items). Cambridge C1 Advanced or C2 Proficiency with a minimum score of 180.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
303kamerhuur in Groningenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1171totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

86 studenten volgen deze opleiding
83% daarvan is vrouw
24 eerstejaars gestart in 2017
83% daarvan is vrouw
29331 studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen
51% daarvan is vrouw
bron: StudieData

studievereniging

Meander
Meander is de studievereniging voor Kunst- en Architectuurgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. Het doel van deze studievereniging is om haar leden te verenigen en aanvullende activiteiten aan te bieden waarbij zowel sociale als educatieve aspecten een rol spelen. De activiteiten die Meander organiseert variëren van interessante lezingen tot excursies in het buitenland.
Tijdens deze activiteiten wordt ook de academische achtergrond van de docent aan de orde gesteld om een link te leggen met de toekomstige loopbaan van de studenten Kunst- en Architectuurgeschiedenis.

Op kamers in Groningen

55216studenten studerend
31914studenten woonachtig   
€ 303gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
21 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Tessel Luitjens
De brede verbanden fascineren mij

Vanuit mijn studierichting Italiaans ben ik in de studie Kunstgeschiedenis gerold. De Italiaanse kunst en cultuur vond ik zo interessant, dat ik besloot een tweede studie ernaast te volgen. Vooral de brede verbanden tussen kunst, cultuur en politiek fascineren mij. Bijvoorbeeld de link tussen Picasso en Apollinaire, maar ook het maatschappelijke belang of de politieke boodschap van kunst.Naast mijn studie ben ik voorzitter van Meander, de studievereniging van Kunstgeschiedenis. Zo doe ik bestuurlijke ervaring op, bouw ik aan mijn netwerk maar bovenal is het erg leuk en leerzaam...
Op deze manier leer ik de universiteit ook achter de schermen kennen. Naast studeren doe ik graag leuke dingen met vrienden: samen eten, of een festival of concert bezoeken. Dat is gelukkig goed te combineren met mijn studie en Meander.


lees verder ...
Mettina Bleker
Als eerstejaars ga je vaak op excursie

Kunstgeschiedenis wekte mijn interesse omdat ik benieuwd was naar de verhalen achter de kunstwerken. In je eerste jaar leer je over stromingen, kunstenaars én de culturele context. De professoren van de opleiding zijn gespecialiseerd in veel verschillende vakgebieden, zoals Italiaanse kunst of architectuur. Doordat het een kleinschalige studie is, heb je hecht contact met de professoren en medestudenten. Als eerstejaars ga je vaak op excursie...
Ik kan met overtuiging zeggen dat Groningen een superstad is om in te wonen en te studeren.


lees verder ...
Jade Dijkstra
“De studie Kunstgeschiedenis is geen droge of taaie studie, maar juist ontzettend afwisselend en uitdagend, met veel uiteenlopende onderwerpen en samenwerkingen

Jade DijkstraHallo! Mijn naam is Jade en ik ben 20 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis. Ik hou van gezelligheid om me heen, spreek graag af met vriendinnen en ben gek op wandelen.Waarom Kunstgeschiedenis?Ik ben opgegroeid met kunst. De geur van verf heb ik van jongs af aan geroken in mijn ouderlijk huis en in het atelier van mijn moeder. Onze eettafel zat onder de verfvlekken en overal in ons huis slingerden penselen rond. Ik maakte op jonge leeftijd kennis met musea en kunstwerken...
Na enkele open dagen wist ik zelfs zeker dat ik géén Kunstgeschiedenis wilde studeren, maar na twee weken Wijsbegeerte te hebben gestudeerd verlangde ik al snel naar de kunsten. Ik ben toen zo snel mogelijk overgestapt. Kunstgeschiedenis bleek geen droge of taaie studie te zijn, maar juist ontzettend afwisselend en uitdagend, met veel uiteenlopende onderwerpen en samenwerkingen met bijvoorbeeld Minerva of de studie Kunsten, Cultuur en Media. Daarnaast is het een kleine, persoonlijke studie met veel creatieve en interessante mensen, wat leidt tot gave samenwerkingen en resultaten.Lees meer over Jade Dijkstra en waarom zij gekozen heeft Kunstgeschiedenis in Groningen te studeren!Vragen? Stuur Jade een e-mail!


lees verder ...
Belle de Rode
Een spannend vakgebied

Kunstgeschiedenis interesseert me omdat het in alles om ons heen te zien is. In de studie word je gestimuleerd om ook buiten de collegebanken analytisch te kijken, wat een dynamische afwisseling vormt met de theorie. Je leert met een kritische blik te kijken en daarmee kunst en architectuur in een bredere context te plaatsen. De kunstwereld is altijd in ontwikkeling en daarom blijft het een spannend vakgebied. En wat is er leuker dan leren over de wereld aan de hand van prachtige objecten?Wat ik leuk vind aan de studie aan de RUG is dat je je kunt specialiseren in jouw interessegebied...
Voor mijn bachelorscriptie doe ik onderzoek naar een mogelijk beleid voor regionale kunst in het Groninger Museum. De museumdirecteur (en tevens bijzonder hoogleraar bij de opleiding) begeleidt mij hierin. Als casestudy assisteer ik daarnaast een kunstenaar in aanloop naar zijn tentoonstelling in het museum. Hierdoor krijg ik de kans om het museumwezen goed te leren kennen. Ik hoop dat ik in een toekomst als conservator veel mooie tentoonstellingen mag gaan maken.


lees verder ...
Wim Pijbes
Interview met Wim Pijbes

Suzanne Rus
werkzaam als Trainee curator bij Groninger Museum
Ik waardeer de veelzijdigheid

Na mijn bachelor Kunstgeschiedenis heb ik gekozen voor de master Conservatorenopleiding. Inmiddels werk ik bij het Groninger Museum als conservator in opleiding en word ik de komende twee jaar klaargestoomd voor het vak. Ik maak deel uit van het conservatorenteam van het Groninger Museum en werk van concept tot realisatie aan tentoonstellingen, doe onderzoek naar de collectie en schrijf mee aan publicaties. Zo heb ik bijvoorbeeld in de afgelopen maanden meegewerkt met de tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945): Leven & Werk...
Ik waardeer met name de veelzijdigheid in mijn werk. De ene dag ben je op zaal bezig met de opbouw van een tentoonstelling, de volgende dag ben je bezig met onderzoek naar de collectie.


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/6 RUG
Kunstgeschiedenis
€ 303 gemiddelde kamerhuur
24 eerstejaars
83% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
2/6 Universiteit Leiden
Arts, Media and Society
€ 350 gemiddelde kamerhuur
44 eerstejaars
84% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/6 Universiteit Leiden
Kunstgeschiedenis
€ 350 gemiddelde kamerhuur
44 eerstejaars
84% vrouw
? uur contacttijd/week
85% Nederlandstalig
15% Engelstalig
4/6 Radboud Universiteit
Kunstgeschiedenis
star Keuzegids beste opleiding 2018  1e
Keuzegids beste opleiding 2020  1e
Keuzegids beste opleiding 2019  1e
€ 315 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
5/6 UU
Kunstgeschiedenis
€ 336 gemiddelde kamerhuur
38 eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/6 Amsterdam UVA
Kunstgeschiedenis
€ 424 gemiddelde kamerhuur
27 eerstejaars
77% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.24.2
inhoud4.03.8
docenten4.03.9
studiefaciliteiten3.53.4
studielast3.73.6
studiebegeleiding3.43.4
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen is beoordeeld door 54 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.
bron: Rijksuniversiteit Groningen 2021
deze
opleiding
landelijk
studenttevredenheid 3.7 4
aantal eerstejaars 34 45
ervaren contacttijd per week 12-18 12-18
doorstroom naar tweede jaar 70% 72%
diploma binnen 4 jaar 44% 46%
werk op niveau in 1,5 jaar

Studie in cijfers

In deze tabel staan resultaten van deze studie in cijfers uitgedrukt. Hiermee kan je vergelijken hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere onderwijsinstellingen.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Kunst en architectuur zijn van groot belang voor de samenleving. Afhankelijk van je specialisatie, master en eigen interesses zijn er veel mogelijkheden. Afgestudeerde kunst-, architectuur- en landschapshistorici werken dan ook in uiteenlopende beroepen.

Na een afgeronde studie Kunstgeschiedenis ben je, afhankelijk van je specialisatie, kunsthistoricus, architectuurhistoricus of landschapshistoricus. Het woord 'specialisatie' is betrekkelijk: je hebt met je bachelortitel hoe dan ook een veelzijdige opleiding achter de rug, met veel kennis van kunstwerken, architectuur, stedenbouw, hun makers en ontwerpers, hun opdrachtgevers, hun werkveld, de praktijk en het publiek. De banen en werkzaamheden zijn heel verschillend. Afgestudeerden werken vanouds in musea, ze verzorgen de collecties, maken tentoonstellingen, maken educatieve programma's. Of ze werken in de media, voor kunstprogramma's, kunstkritiek of ze werken bij een uitgeverij. Ook gemeentelijke, provinciale of rijksdiensten hebben plaatsen waar kunst- of architectuurhistorici werken, in beleidsfuncties of uitvoerend, bijvoorbeeld bij de monumentenzorg. In de laatste jaren is er veel aandacht gekomen voor cultuurhistorisch erfgoed en zijn maatschappelijke betekenis (cultuurtoerisme). Daar zijn mensen nodig die kunst, monumenten en historisch landschap - of combinaties daarvan - op een aansprekende manier in allerlei producties of presentaties naar voren kunnen brengen.huidige arbeidsmarkt
bron: arbeidsmonitor
€ 1701gemiddeld bruto maandloon
36%kans op een vaste baan
19%kans op een voltijd baan
34%kans op een baan op niveau
31%spreekt van "goede aansluiting arbeidsmarkt"
67%is tevreden over de studiekeuze

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
RUGAmerican Studies+ aanv. eisen
Tilburg UniversityArt and Media Studies+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitArt and Visual Culture research+ cijfergemiddelde
+ toelatingsgesprek
+ motivatiebrief
UUArt History research+ aanv. eisen
Amsterdam VUContemporary Art History+ aanv. eisen
Amsterdam VUDesign Cultures+ aanv. eisen
Universiteit LeidenArts and Culture+ aanv. eisen
Amsterdam UVAArt Studies researchgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenArt, Architecture and Interior before 1800+ aanv. eisen
Universiteit LeidenContemporary Art in a Global Perspective+ aanv. eisen
Universiteit LeidenMuseums and Collections+ aanv. eisen
Universiteit LeidenAsian Studies (60EC)+ aanv. eisen
UvHBurgerschap & Kwaliteit van Samenlevengeen aanvullende eisen
RUGConservatoren-opleiding Kunstgeschiedenisgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitCreative Industriesgeen aanvullende eisen
RUGCultural Leadership research+ aanv. eisen
Tilburg UniversityDigital Culture Studies+ aanv. eisen
RUGDigital Humanitiesgeen aanvullende eisen
RUGEuroculture (EM)geen aanvullende eisen
RUGEuropese Studiesgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitFilosofie van een bepaald wetenschapsgebiedgeen aanvullende eisen
RUGGeschiedenis Vandaag+ 30 EC pre-master
Amsterdam VUHeritage Studies full-time,part-time+ motivatiebrief
Amsterdam UVAHeritage Studies: Heritage and Memory Studies dual+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitHistorical, Literary and Cultural Studies research+ aanv. eisen
RUGHistory of Architecture and Town planninggeen aanvullende eisen
Amsterdam VUCritical Studies in Art and Culture researchgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityJeugdliteratuur+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitKlassieke Cultuur+ aanvullende vakeisen
Amsterdam VUArchitectuurgeschiedenis+ aanv. eisen
Tilburg UniversityKunst- en Cultuurwetenschappen+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitKunst- en Cultuurwetenschappengeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitKunstbeleid en Kunstbedrijfgeen aanvullende eisen
RUGKunstgeschiedenisgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitKunstgeschiedenisgeen aanvullende eisen
UUeducatie en communicatie educational+ 60 EC pre-master
RUGLandschapsgeschiedenisgeen aanvullende eisen
Amsterdam UVALerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en kunstzinnige vorming educational+ 60 EC pre-master
UvHMaster Humanistiekgeen aanvullende eisen
UvHMaster Zorgethiek en Beleidgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenFilm and Photographic Studiesgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUMuseumconservator+ basiskennis
+ motivatiebrief
+ toelatingsgesprek
+ instaptoets
Radboud UniversiteitOudheidstudies+ aanvullende vakeisen
Tilburg UniversityPhilosophy of Humanity and Culture+ 30 EC pre-master
RUGReligion and Cultural Heritage+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitTourism and Culturegeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

(beleids-) adviseur
conservator
docent
journalist
restaurator
tentoonstellingsmaker
bron: StudieData

Contact

Ask Your Question Here

please fill in this contact form, we will answer you as soon as possible.

Judie Bogers MA

Study advisor

Jade Dijkstra

Student Ambassador

Admission Office (Contact form)
T: +31-(0)50 363 8976
W: Admission Office (Contact form)
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite