Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 934

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
voltijd bachelor Bedrijfskunde - Radboud Universiteit

Bedrijfskunde

Radboud Universiteit

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Bij Bedrijfskunde leer je de complexiteit en dynamiek van organisaties en hun omgeving te analyseren.

open_in_newwebsite

locatieNijmegen
diplomaBSc
typeregulier, 180 EC
start1 september
taaldeels Engels
vooral Nederlands
opleidingsduur3 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code50645
numerus fixusnee
honoursheeft honours track
Bedrijfskunde is iets voor jou als je geïnteresseerd bent in management en in de (turbulente en dynamische) omgeving van bedrijven en organisaties. Wil jij organisaties helpen bij het verbeteren van hun interne sociale processen? Wil jij leren om ingewikkelde situaties te analyseren en hierbij ook praktische oplossingen te verzinnen? Ontdek Bedrijfskunde in Nijmegen!

Waarom aan de Radboud Universiteit?

In Nijmegen besteden we daarbij veel aandacht aan de sociale kant van organisaties.
Je verdiept je in de omgeving van de onderneming en leert in te spelen op veranderingen, met cursussen over bijvoorbeeld Strategie en Marketing.
Je ontwikkelt academische én praktische vaardigheden. Je voert wetenschappelijke onderzoek uit maar gebruikt ook simulaties die laten zien hoe besluitvormingsprocessen in bedrijven werken.
Je wil door middel van een project zelf je tanden in praktijkcases zetten.
Je hebt de mogelijkheid om stage te lopen in binnen- of buitenland (zonder studievertraging).

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwNa anderhalf jaar kunnen studenten kiezen uit een track Bedrijfskunde en een track Bedrijfseconomie. Sommige vakken worden in beide tracks gegeven (Strategie, Marketing, Kwantitatieve onderzoeksmethodologie, Organisatieontwerp en Organization & Environment); soms tegelijk voor beide tracks (bijv. Strategie), soms op verschillende momenten voor beide tracks apart (bijv. Organization & Environment).
1e jaar Het eerste jaar bestaat uit een aantal cursussen die een inleiding geven in de wetenschappelijke discipline van bedrijfskunde en een aantal inleidende onderzoeksvakken. Je leert economisch denken over organisaties en management. De colleges gaan bijvoorbeeld over organisatietheorie, boekhouding en stromingen uit de economie. Je volgt ook een project over lerende organisaties waarin je een onderzoeksopzet maakt. Daarnaast maak je kennis met de theorie en praktijk van empirisch onderzoek.
periode
1234
Inleiding in de Bedrijfskunde 1
6 EC
Onderzoeks- en Interventiemethodologie A
6 EC
Academische Vaardigheden
6 EC
Economie van de Managementwetenschappen
6 EC
Inleiding in de Bedrijfskunde 2
6 EC
Onderzoeks- en interventiemethodologie B
6 EC
Organisatietheorie
6 EC
Project Responsible Organising 1: Duurzaam Ondernemerschap aangeraden vak
6 EC
Accounting
6 EC
Filosofie van de Managementswetenschappen
6 EC
2e jaar De eerste helft van het tweede studiejaar staat in het teken van interne processen. Ieder bedrijf heeft namelijk als doel producten of diensten te verkopen. Maar wat komt daarbij kijken? Zo is er een cursus Strategic Human Resource Management en Operations Management and Logistics. Vanaf de tweede helft van het tweede studiejaar volg je vakken die in deze specialisatie passen die je gekozen hebt (Bedrijfskunde/Business Administration, of Business Economics).
periode
1234
Corporate Finance
6 EC
Strategic Human Resource Management
6 EC
Kwalitatieve Onderzoeksmethodologie
6 EC
Operational Management & Logistics
6 EC
Keuzevak 1 keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: Quantitative Research Methods
6 EC
Track bedrijfseconomie: Strategy
6 EC
Track bedrijfseconomie: Project Financial Instruments
6 EC
Track bedrijfskunde: Kwantitatieve onderzoeksmethodologie
6 EC
Track bedrijfskunde: Strategie
6 EC
Track bedrijfskunde: Project Responsible Organisation 2: Business Analysis for Responsible Organisation
6 EC
Track bedrijfseconomie: Marketing
6 EC
Track bedrijfseconomie: Financial Accounting and reporting
6 EC
Track bedrijfskunde: Marketing
6 EC
Track bedrijfskunde: Organization & Environment
6 EC
3e jaar De trajecten Bedrijfskunde en Bedrijfseconomie lopen door in het derde jaar. Bij Bedrijfskunde staat de afstemming tussen interne en externe processen centraal (systeemtheorie, organisatieontwerp en kennismanagement). Bij Bedrijfseconomie ga je dieper in financiële aspecten van organisaties (boekhouden, budgettering), de organisatorische inbedding van accounting- & controlsystemen en uitwerking ervan op mensen. Je sluit in beide trajecten het derde jaar af met een eigen bacheloronderzoek.
periode
1234
Track bedrijfskunde: System Theory keuzevak
6 EC
Track bedrijfskunde: Intervention Methodology
6 EC
Track Bedrijfskunde: Project Responsible Organisation 3: System and Environment
6 EC
Track bedrijfseconomie: keuzevak 2 keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: keuzevak 3 keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: keuzevak 4 keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: Management Accounting and Control
6 EC
Track bedrijfseconomie: Introduction to Organisation Design
6 EC
Track bedrijfskunde: Knowledge in Organisations
6 EC
Track bedrijfskunde: Organisatieontwerp keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: Topics in Business Economics
6 EC
Track bedrijfseconomie: Voortgezet Boekhouden of Network Economics
6 EC
Track bedrijfseconomie: Bachelor's Thesis in Economics onderzoek
12 EC
Track bedrijfskunde: Bachelorthesis voor specialisatie Bedrijfskunde onderzoek
12 EC
Track bedrijfskunde: keuzevak 2 keuzevak
6 EC
Track bedrijfskunde: keuzevak 3 keuzevak
6 EC
Track bedrijfskunde: keuzevak 4 keuzevak
6 EC
Track bedrijfseconomie: Organization & Environment
6 EC

specialisaties

specialisatie Bedrijfseconomie

Bedrijfskunde studenten kunnen kiezen voor de specialisatie Bedrijfseconomie. Die geeft toegang tot de master Accounting & Control en alle zes specialisaties van de Master Business Administration.

In deze specialisatie ga je aan de ene kant dieper in op de financiële aspecten van organisaties, zoals boekhouden, financiële rapportages en budgettering. Aan de andere kant leer je veel over de organisatorische inbedding van accounting & control systemen en de uitwerking daarvan op menselijk gedrag in organisaties. Met deze specialisatie kan je doorstromen naar de master specialisatie Accounting & Control van de master Economics.

Met deze specialisatie leg je extra accent op de financieel-economische kanten van bedrijfskunde. Behalve tot de zes specialisaties van onze masteropleiding Business Administration kun je met deze specialisatie ook doorstromen naar de specialisatie Accounting and Control van de masteropleiding Economics. In het tweede jaar zijn er cursussen over strategie, accounting en marketing en wederom een project. In de eerste helft van het derde jaar is er aandacht voor de financiële aspecten van organisaties, zoals met een cursus over boekhouden. In het laatste deel van deze specialisatie kan je een keuzevak volgen en krijg je de tijd en begeleiding die nodig is voor het schrijven van je bachelorthesis.

specialisatie International Business Administration

IBA is de internationale Engelstalige Specialisatie van bachelor Bedrijfskunde (Business Administration) met de nadruk op management, cultuur en organisatie.

Let op! Om toegang te krijgen tot deze specialisatie dien je te starten met het eerste jaar van de Engelstalige opleiding Business Administration en gemiddeld een 7.0 voor de cursussen Academic Skills, Introduction to Business Administration en Cross Cultural Management and Communication te hebben behaald.

Je houdt je bezig met alle aspecten van internationale bedrijfskunde en bereidt je je voor op een internationale carrière. Centraal staat het zaken doen op internationale schaal. Als onderdeel van deze specialisatie ga je in het eerste semester van het derde jaar naar het buitenland. Daarnaast staat het belang van cultuur en communicatie binnen organisaties centraal.

specialisatie Bedrijfskunde

Met deze specialisatie kies je voor bedrijfskunde in de brede zin. Je verdiept je in de omgeving van de onderneming en leert in te spelen op veranderingen.

Inzichten uit eerdere jaren over interne en externe bedrijfsprocessen worden gecombineerd. Door middel van een project kan je zelf je tanden in praktijkcases zetten.
In deze specialisatie worden de colleges vanaf het tweede jaar hoofdzakelijk in het Engels gegeven. Kies je voor Bedrijfskunde, dan kan je de werkcolleges in het Nederlands volgen en maak je de werkstukken in het Nederlands. Dat geldt ook voor het beantwoorden van tentamenvragen. Kies je voor Business Administration, dan volg je de werkcolleges in het Engels en maak je alle werkstukken en tentamens in het Engels.

In de eerste helft van het tweede jaar leerde je al hoe belangrijk het is om de omgeving van de onderneming in de gaten te houden en in te spelen op veranderingen, met cursussen over bijvoorbeeld strategie en marketing. In de eerste helft van het derde jaar worden inzichten uit eerdere jaren over interne en externe bedrijfsprocessen gecombineerd. Door middel van een project kan je zelf je tanden in praktijkcases zetten. In het laatste halfjaar van deze specialisatie is er genoeg ruimte voor je specifieke interesses met drie keuzevakken. De rest van de tijd werk je aan je bachelorthesis.

Onderwijs

taal van onderwijs40% en
60% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, ontwerpproject, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, integratie module, stage, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, mondelinge presentatie, portfolio, practicum, project, zelf-evaluatie, zelfstudie, seminar, werkcollege, werkgroep, workshop
doelstelling
Binnen het studieprogramma van de opleiding Bedrijfskunde verdiep je je in de problemen van organisaties, hun onderlinge samenhang en mogelijke oplossingen.
Je analyseert en beoordeelt bedrijven en ondernemingen. Je bestudeert de invloed van technische ontwikkelingen en maatschappelijke omstandigheden en bedenkt oplossingen die organisaties kunnen implementeren. Je leert in te grijpen in (organisatie)processen en deze te verbeteren. Je krijgt een brede kennis van bedrijfseconomische processen én doet uitstekende academische en professionele vaardigheden op. Tijdens de opleiding in Nijmegen ben je je bewust van je rol als economische én maatschappelijke speler op de markt.

studeren in het buitenland
In het derde jaar kun je de keuzeruimte benutten om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Onze universiteit heeft met veel buitenlandse universiteiten afspraken over de uitwisseling van studenten.

Meer informatie?
Op de site van het International Mobility Office (IMO) vind je alle informatie die nodig is om je te oriënteren op een verblijf in het buitenland. (https://www.ru.nl/nsm/imo/)
bindend studieadvies
  • minimaal 42 EC in de eerste 12 maanden
honours-/excellence program Radboud Honours Academy

Voor excellente studenten zijn er aparte disciplinaire en interdisciplinaire honoursprogramma's voor propedeuse-, bachelor- en masterstudenten. Studenten moeten voor een plek daarin solliciteren.

Het honoursprogramma voor propedeusestudenten bestaat uit twee cursussen van elk zeven avonden. Ze gaan over 'Wetenschap en media' en 'Het hart van de wetenschap'.
Het honoursprogramma voor bachelorstudenten bestaat uit twee programma's van elk vier cursussen. Per semester in het tweede en derde jaar volg je één extra cursus buiten je gewone curriculum. Het interdisciplinaire programma is bedoeld voor studenten die over de grenzen van hun eigen vak heen willen kijken. Studenten volgen niet alleen cursussen maar zijn ook lid van een denktank waarin studenten met verschillende achtergronden zitten die samen een complex vraagstuk bestuderen en daarover een advies uitbrengen. Daarnaast zijn er negen disciplinaire honoursprogramma's, waaronder een honoursprogramma Managementwetenschappen. Voor dit laatste programma moet je je propedeuse in één jaar halen met een gemiddelde van een 7.0.

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
vwo N&Ttoelaatbaar
vwo N&Gtoelaatbaar
vwo E&Mtoelaatbaar
vwo C&Mwiskunde A of wiskunde B
MBO niveau 4toelaatbaar
hbo-paangevuld met wiskunde A of B op VWO-niveau
WO propedeusetoelaatbaar
inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

De stad

studievereniging

Synergy
Synergy is de studievereniging voor studenten Bedrijfskunde en Business Administration. Synergy telt ongeveer 2000 leden en is daarmee een van de grootste studieverenigingen in Nijmegen. Synergy heeft de volgende doelen:
  • Het overbruggen van de kloof tussen theorie en praktijk;
  • Belangenbehartiging van studenten bedrijfskunde;
  • Studenten onderling met elkaar in contact brengen.


aan het woord: studenten en docenten

werkzaam als teamleider bij LianderIn 2006 koos ik voor de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit. Ik had net een HBO studie afgerond en merkte dat ik hierin onvoldoende was uitgedaagd. Dit voelde namelijk alsof 'een aap een kunstje werd geleerd'; het benaderen van een vraagstuk vanuit verschillende perspectieven bleef in mijn ogen meestal uit.

Ik wist dat ik het bedrijfsleven in wilde, maar twijfelde erg tussen een specialistenrol (zoals accountmanager, consultant of projectmanager) of een leidinggevende rol. De studie Bedrijfskunde sluit aan bij vele rollen binnen commerciële- en overheidsorganisaties...
Dit aangevuld met keuzevakken en een specialistische master, in mijn geval Strategy, heeft ervoor gezorgd dat mijn (theoretische) kennis enorm ontwikkeld is, evenals mijn communicatieve en analytische vaardigheden. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie ontdekt waar ik aan de slag wilde gaan als starter op de arbeidsmarkt.

Direct na mijn studie mocht ik starten in het managementtrainee programma van Alliander. Daarin merkte ik direct hoe waardevol dit 'rugzakje' was dat ik op de universiteit had gevuld. Nog iedere dag zet ik deze kennis en vaardigheden in binnen mijn huidige functie, waarin ik leiding geef aan een team van specialisten in de uitvoering. Het is erg mooi om te zien hoe theorieën ook daadwerkelijk rijmen met de praktijk, waardoor je ook beter (op prestaties) kunt sturen. Dit met één groot verschil: daar waar ik op de universiteit oefende met fictieve casussen, ben ik nu verantwoordelijk voor vele miljoenen euro's aan uitgevoerde werkzaamheden per jaar!


lees verder ...

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/9 Radboud Universiteit
Bedrijfskunde
€ 315 gemiddelde kamerhuur
338 eerstejaars
39% vrouw
? uur contacttijd/week
60% Nederlandstalig
40% Engelstalig
2/9 Radboud Universiteit
Business Administration
€ 315 gemiddelde kamerhuur
338 eerstejaars
39% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
3/9 Erasmus
Dubbelstudie Recht & Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
713 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
4/9 Erasmus
Bedrijfskunde
€ 342 gemiddelde kamerhuur
713 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
5/9 RUG
Bedrijfskunde - Business and Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
6/9 RUG
Bedrijfskunde - Technology Management
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
7/9 RUG
Bedrijfskunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
100% Engelstalig
8/9 RUG
Bedrijfskunde - Accountancy and Controlling
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
9/9 Amsterdam VU
Bedrijfskunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
163 eerstejaars
31% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Na de studie

Unsplashed background img 2
In principe kun je na het behalen van je bachelor al de arbeidsmarkt op, maar veel functies vereisen een afgeronde masteropleiding. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor een master te volgen. Met een master kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag, bijvoorbeeld in de beleids- of adviessector, het bedrijfsleven, de communicatie of educatie. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Er zijn maar weinig mensen die gaan werken met een bachelordiploma op zak: 95% studeert door na het behalen van een bachelordiploma Bedrijfskunde (bron: 1 cijfer HO, DUO). De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Je kunt verschillende masterspecialisaties kiezen na een bachelor Bedrijfskunde.

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
Tilburg UniversityAccountancy+ 30 EC pre-master
Amsterdam VUAccounting and Control+ motivatiebrief
Amsterdam UVABedrijfskunde in deeltijd / Executive Programme in Management Studies MSc part-time geen aanvullende eisen
Amsterdam VUBeleid, Communicatie en Organisatiegeen aanvullende eisen
UvHBurgerschap & Kwaliteit van Samenlevengeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitBusiness Administration+ aanv. eisen
Universiteit TwenteBusiness Administrationgeen aanvullende eisen
Amsterdam VUHuman Resource Management+ motivatiebrief
Amsterdam VUManagement Consulting+ motivatiebrief
Amsterdam VUStrategy and Organization+ motivatiebrief
Radboud UniversiteitBusiness Analysis and Modellinggeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitCities, Water and Climate Change+ 36 EC pre-master
Radboud UniversiteitCommunicatiewetenschap+ 40 EC pre-master
Universiteit TwenteCommunication Science+ 15 EC pre-master
Tilburg UniversityData Science and Society+ aanv. eisen
TU EindhovenData Science in Business and Entrepreneurship+ aanv. eisen
Amsterdam VUDigital Business and Innovation+ motivatiebrief
Amsterdam VUEconomics+ aanvullende vakeisen
Amsterdam VUTinbergen Institute (Research)+ aanvullende vakeisen
Amsterdam VUEducatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteEducational Science & Technology full-time,part-time+ 15 EC pre-master
Radboud UniversiteitEenjarige Educatieve Master Bedrijfseconomie educational+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitEuropean Spatial and Environmental Planning+ 36 EC pre-master
Tilburg UniversityFilosofie part-time+ 30 EC pre-master
Radboud UniversiteitFilosofie van de bedrijfswetenschappengeen aanvullende eisen
Amsterdam VUFinance+ motivatiebrief
Tilburg UniversityFinance+ 30 EC pre-master
Amsterdam VUFinancial Management+ motivatiebrief
ErasmusFinancieel Recht+ aanvullende vakeisen
Radboud UniversiteitGender Equality, Diversity and Inclusion in Managementgeen aanvullende eisen
ErasmusHealth Economics, Policy & Lawgeen aanvullende eisen
Universiteit TwenteHealth Sciences+ 15 EC pre-master
TU DelftIndustrial Ecology+ aanv. eisen
Tilburg UniversityInformation Management+ 30 EC pre-master
Radboud UniversiteitInformation Sciences+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitInnovation and Entrepreneurshipgeen aanvullende eisen
TU EindhovenInnovation Management+ 30 EC pre-master
Radboud UniversiteitInternational Businessgeen aanvullende eisen
RUGInternational Business and Managementgeen aanvullende eisen
Wageningen UniversityInternational Development Studies+ aanv. eisen
Tilburg UniversityInternational Management+ cijfergemiddelde
+ instaptoets
+ motivatiebrief
ErasmusInternational Management+ basiskennis
UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 90 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educational+ 60 EC pre-master
Wageningen UniversityManagement, Economics and Consumer Studies+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitMarketinggeen aanvullende eisen
Amsterdam VUMarketing+ motivatiebrief
Tilburg UniversityMarketing Management+ aanv. eisen
UvHMaster Humanistiekgeen aanvullende eisen
NyenrodeMaster of Science in Accountancy (RA) part-timegeen aanvullende eisen
NyenrodeMaster of Science in Controlling part-time+ aanv. eisen
NyenrodeMaster of Science in Management (full-time)geen aanvullende eisen
UvHMaster Zorgethiek en Beleidgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitOnderwijswetenschappen+ 60 EC pre-master
TU EindhovenOperations Management & Logistics+ 30 EC pre-master
Radboud UniversiteitOrganisational Design & Developmentgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityOrganization and Management Studies+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitPedagogical Sciences+ 60 EC pre-master
Radboud UniversiteitPedagogische Wetenschappen+ 60 EC pre-master
Universiteit TwentePhilosophy of Science, Technology & Society full-time,part-time+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitPlanning, Land and Real Estate Development+ 36 EC pre-master
Universiteit TwentePsychology+ 40 EC pre-master
Amsterdam VUWork and Organizational Psychology+ aanv. eisen
Universiteit TwentePublic Administration+ 15 EC pre-master
RUGReal Estate Studies+ aanv. eisen
Radboud UniversiteitSociologie+ 30 EC pre-master
Amsterdam VUSpatial, Transport and Environmental Economics+ aanvullende vakeisen
Radboud UniversiteitStrategic Human Resources Leadershipgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitStrategic Managementgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversityStrategic Managementgeen aanvullende eisen
Tilburg UniversitySupply Chain Managementgeen aanvullende eisen
Radboud UniversiteitUrban and Regional Mobility+ 36 EC pre-master
RUGWerk en Zingeving+ aanv. eisen
ErasmusZorgmanagement part-timegeen aanvullende eisen
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

beleidsmaker in de publieke en private sector
business analist, bijvoorbeeld bij een retailbedrijf
consultant of adviseur bij diverse nederlandse én internationale organisaties
human resource directeur
marketeer of communicatieadviseur
ondernemer van een eigen bedrijf of zzp'er
ondernemer van een eigen bedrijf of zzp'er, bijvoorbeeld op het gebied van software
onderzoeker aan een universiteit of bij een onderzoeksinstelling
productmanager, bijvoorbeeld bij een internationale adviesorganisatie als kirkman company
projectmedewerker of -manager
teamleider coördinatie & realisatie, bijvoorbeeld in de particuliere sector of bij non-profit organisaties zoals alliander
bron: StudieData

Contact

Onderwijsmarketing
E: studievoorlichting@ru.nl
T: 024-3612345, optie 2
R. Schouteten

bachelorcoördinator

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite