Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/traits/trait_studieadres.php on line 515

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/studieadresnl/subsites/studieadres.nl/code/studieadres/19.3/template.inc on line 499
De Nederlandse Universiteiten - Open Universiteit

Open Universiteit

De Open Universiteit ontwikkelt, verzorgt en bevordert hoogwaardig en innovatief hoger afstandsonderwijs.

De Open Universiteit ontwikkelt, verzorgt en bevordert, samenwerkend in netwerken en allianties, hoogwaardig en innovatief hoger afstandsonderwijs. Als dé universiteit voor leven-lang-leren stelt zij de uiteenlopende leerbehoeften van mensen in hun levensloop én de noodzaak tot aanzienlijke verhoging van het kennisniveau van de samenleving centraal.

Wij willen met onze onderwijs-, onderzoeks- en innovatieactiviteiten stevig verankerd zijn in het Nederlands hoger onderwijs en succesvol opereren op het gebied van een leven-lang-leren. Wij lopen voorop in (open) hoger afstandsonderwijs en hebben een leidende rol, ook internationaal, in onderwijsinnovatie. Onze activiteiten sluiten goed aan op de behoeften in de markt. In 2010 stonden ruim 26.000 studenten ingeschreven. Wij bieden een professioneel en resultaatgericht werkklimaat, waarin de competenties van medewerkers worden bevorderd om gezamenlijk onze doelstellingen te realiseren.

De Open Universiteit heeft ambities op het terrein van leven-lang-leren. Onze kernactiviteiten, op het gebied van onderwijs en innovatie, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening, dragen bij aan het waarmaken van die ambitie. Uiteraard horen daar ook activiteiten bij die voortvloeien uit de drie wettelijke taken van de Open Universiteit. Samenwerken is voor de Open Universiteit van groot belang.
logo

Studievoorlichting

e:
t: 045 - 576 2888
w: master website

organisatie