1/4 Open Universiteit
Informatiekunde
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
2/4 RUG
Informatiekunde
€ 303 gemiddelde kamerhuur
19 eerstejaars
10% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Bij Informatiekunde in Groningen staan twee thema's centraal: computertaalkunde en toepassingen voor het web. In Groningen wordt bovendien de studie onderwezen aan de Faculteit der Letteren, en wordt de aandacht gericht op gegevens die relevant zijn voor letteren, zoals tekst, taal en webtechnologie. De studie is toepassingsgericht, waarbij theorie en praktijk een goede balans vormen.
3/4 UU
Informatiekunde
€ 336 gemiddelde kamerhuur
79 eerstejaars
34% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Brede opzet en veel keuze
In Utrecht is de studie informatiekunde breed opgezet. Je kunt je verdiepen in Organisatie & Informatie, Architectuur van Informatiesystemen of Human-Media Interaction. Verder heb je veel keuzeruimte: naast vakken bij informatiekunde kun je een kwart van je bachelorstudie buiten de opleiding informatiekunde volgen. Dit doe je in de profileringsruimte (vrije keuzeruimte in je rooster). Ook kun je een gedeelte van je studie in het buitenland volgen.
4/4 Amsterdam UVA
Informatiekunde
€ 424 gemiddelde kamerhuur
50 eerstejaars
16% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
  • Je leert het vak vanuit een multidisciplinaire aanpak: aspecten uit technologie, bedrijfskunde en sociale wetenschappen komen in verschillende vakken samen.
  • Je leert zelf applicaties, systemen en gebruikersvriendelijke interfaces te ontwerpen. Hiervoor heb je geen programmeerervaring nodig.
  • Je werkt veel samen in projectvorm en leert zo hoe je theoretische kennis kunt toepassen in een specifieke casus.
  • De sfeer binnen de opleiding is open en informeel. Je hebt veel persoonlijk contact me
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Universiteit Utrecht
Informatiekunde is over het algemeen uitstekend te combineren met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub of een vereniging.

Wel is het ene blok is drukker dan het andere. Waar we in het eerste blok met het vak 'imperatief programmeren' maar weinig vrije tijd over hielden, hadden we in het blok daarna slechts op twee dagen colleges. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent zelfstandig te werken en je tijd buiten de colleges handig weet in te delen. Zelf badminton ik in mijn vrije tijd, ben ik actief lid bij de studievereniging Sticky en zit ik in een commissie...


lees verder ...
Jorrit Velzeboer
Universiteit Utrecht
"Informatiekunde is over het algemeen uitstekend te combineren met andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub of een vereniging.

Wel is het ene blok is drukker dan het andere. Waar we in het eerste blok met het vak 'imperatief programmeren' maar weinig vrije tijd over hielden, hadden we in het blok daarna slechts op twee dagen colleges. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent zelfstandig te werken en je tijd buiten de colleges handig weet in te delen...
Kortom, informatiekunde is prima te doen zolang je het zelf maar bijhoudt.”


lees verder ...
Ans de Nijs
Universiteit Utrecht
"In het eerste jaar krijg je de opdracht om een prototype voor een informatiesysteem te ontwikkelen dat bijdraagt aan een maatschappelijke behoefte. Hierbij kan je alle kanten op en daardoor kan je jouw creativiteit in de volle loop laten gaan.

Op het eerste gezicht is je eerste project aan de universiteit heel spannend omdat je nog weinig kennis over het vakgebied Informatiekunde bezit. Wat juist leuk is aan het Introductieproject is dat je al doende te maken krijgt met verschillende facetten van informatiekunde en aan het eind een beter beeld hebt bij wat informatiekunde is...
Je moet onder andere denken aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en hoe het systeem beheerd kan worden. Wat ik vooral fijn vind bij de cursus is dat je er niet alleen voor staat, je werkt in een team en leert met elkaar samen te werken binnen een project met alle verantwoordelijkheden die erbij spelen. Je bedenkt met je teamgenoten een systeem die je samen verder uitwerkt, zodat er uiteindelijk een eindproduct ontstaat waar goed over nagedacht is en het hele team achter staat. Zo hebben mijn teamgenoten en ik een prototype voor een digitale medicijnkast voor ouderen opgesteld."


lees verder ...