Deze opleiding

U leert complexe organisatievraagstukken wetenschappelijk te doorgronden
Deze Msc wordt i.s.m. de Open Universiteit Nederland verzorgd.


open_in_newwebsite

locatieDen Haag
diplomaM
typeregulier, 90 EC
start1 oktober
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur3 jaar deeltijd
numerus fixusnee
honoursnee
De manager van nu lijkt in bijna niets meer op de manager van de vorige eeuw. Organisaties hebben te maken met een nieuwe dynamiek en complexe vraagstukken. In de Msc Management leert u deze vraagstukken wetenschappelijk te benaderen, u ontwikkelt zichzelf zo tot een reflecive practioner!

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

specialisaties

specialisatie Implementation & Change Management

Bij de keuzevariant Implementation and Change Management leert u hoe u een strategie in de onderneming succesvol implementeert. .

We weten immers dat de implementatie, de overgang van plan naar actie, de moeilijkste stap is in elk project en binnen elke onderneming. Drie onderwerpen komen aan de orde: methoden en technieken, inzicht in veranderdynamiek en de capaciteiten en competenties van de verandermanager.

specialisatie Strategic Human Resource Management

Strategic Human Resource Management biedt inzicht in de relatie tussen het menselijk kapitaal en het succes van een onderneming. U leert op welke manier u de human resources optimaal kunt benutten .

In veel ondernemingen is het menselijk kapitaal belangrijker dan de aanwezige tastbare activa, zoals machines en gebouwen.

specialisatie Controlling

De financiële kant is essentieel bij het geven van richting aan een organisatie..

In de keuzevariant Controlling leert u dat strategie en sturing een wisselwerking op elkaar hebben, onder invloed van een steeds veranderende omgeving. Daarbij is voor de meeste mensen niet alleen geld belangrijk, maar ook het gevoel gerespecteerd te worden, inspraak te hebben of kansen tot opleiding te hebben.

specialisatie Marketing and Supply Chain Management

In de keuzevariant Marketing and Supply Chain Management merkt u hoe de omgeving van de onderneming verweven is met de eigen (productie)processen. Er vindt steeds meer menselijke interactie plaats. .

Zo worden zowel de toeleverancier van de grondstoffen als de afnemer/klant steeds verder in het productieproces betrokken.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
onderwijsopzet70% zelfstudie
15% theorie
15% praktijk
avondonderwijs30 %
afstandsonderwijs70 %

Toelating en kosten

startmomenten

1 oktober 2019

collegegeld nog niet bekend

toelaatbare profielen
WO bachelorNeem contact op met de opleiding
WO masterNeem contact op met de opleiding
hbo bachelorDrie jaar werkervaring en relevant hbo-diploma: Informatica opleidingen (bijv. BI, I&I etc.) economische opleidingen (bijv. CE, MER, BE etc.) Techniek opleidingen (bijv TBK, IPO etc.) Personeel & Arbeid, Hogere Hotelschool, KMA. En u heeft de premaster met goed gevolg afgerond.
toelatingseisen

werk naast de opleiding (duaal)

vooropleiding
Om toegelaten te worden tot de Master of Science in Management bent u in het bezit van een relevant hbo-diploma : Informatica opleidingen (bijv. BI, I&I etc.) economische opleidingen (bijv. CE, MER, BE etc.) Techniek opleidingen (bijv TBK, IPO etc.) Personeel & Arbeid, Hogere Hotelschool, KMA. En u heeft de premaster met goed gevolg afgerond. Als u in het bezit bent van een relevant wo-diploma dan kunt u direct met de masteropleiding starten. Daarnaast heeft u drie jaar werkervaring.

werkervaring
Om toegelaten te worden tot de Master of Science in Management heeft u drie jaar werkervaring.

De stad

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
25653 studenten aan de De Haagse Hogeschool
47% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Contact

Study & Career centre
E: studycareer@hhs.nl
T: 070 -445 8595
Drs. G. Kranenburg

coursemanager

M. van der Tas-Smit

opleidingscoördinator

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite