Deze opleiding

Met de deeltijd post-bachelor Controlling opleiding kun je in korte tijd jouw finance & control kennis verdiepen en verbreden. De opleiding duurt 1 jaar en is vanaf sept. 2016 tevens modulair opgezet.

open_in_newwebsite

locatieBreukelen
diplomadiploma
typeregulier, post-initieel, 0 EC
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur12 maanden deeltijd
numerus fixusnee
honoursnee

Kenmerken van de opleiding

Flexibel studeren op een locatie bij jou in de buurt!
Colleges op donderdagmiddag en -avond.
Modulaire opleiding met keuze uit specialisatiemodules: Business Controlling en Financial Controlling.
Na afronding van de gehele opleiding heb je toegang tot de verkorte Master of Science in Controlling: de beste Master in Controlling volgens
Keuze uit vier collegelocaties.
Ervaren docenten uit de praktijk.


Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwDe controlling studie is gericht op het functioneren als allround controller in allerlei branches in zowel grote als kleine bedrijven. Enerzijds ontwikkel je diepgaande financieel-economische kennis gericht op de administratieve processen in organisaties. Anderzijds leer je vaardigheden om in een managementteam te kunnen opereren. De opleiding is opgedeeld in 2 specialisatiemodules Business Controlling en Financial Controlling, waardoor je al na 7 maanden een post-bachelor certifcaat kan halen.
periode
College (groepen)
Doorstuderen of afstuderen
ECTS-punten
Vakken

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.

Toelating en kosten

toelatingseisen

toelatingsgesprek
Als je aan de toelatingseisen voldoet dan kun je een vrijblijvend persoonlijk gesprek aanvragen met de contactpersoon van de hogeschool waar je de opleiding wilt volgen.

vooropleiding
Daarnaast is het noodzakelijk om een van de onderstaande vooropleidingen te hebben afgerond:
Hbo-Bedrijfsecononomie, -SPD, MER of het Schakeltraject Accountancy & Controlling van Nyenrode

werkervaring
Om toegelaten te worden tot de opleiding Managerial Controlling zijn de volgende zaken van belang:
financieel-economische functie, bijvoorbeeld (assistent-)controller

aan het woord: studenten en docenten

Rein Kroon
werkzaam als Business Developer bij Van´t Hul Accountants en BelastingadviseursHet is goed om te zien dat er snel een hechte groep ontstaat die elkaar motiveert en helpt met studeren door bijvoorbeeld het uitwisselen van aantekeningen.

Ik ben Rein Kroon (26 jaar) en werk, naast mijn studie, als Business Development bij Van´t Hul Accountants en Belastingadviseurs. Mijn werkzaamheden bestaan onder uit het marketingplannen maken en uitvoeren, commerciële leads benutten en zorgen dat we als bedrijf de nieuwste ontwikkelingen blijven volgen en ons eigen maken.
Voor de opleiding hbo-Bedrijfseconomie heb ik mijn afstudeerscriptie, bij de Rabobank geschreven...
Net zoals in mijn studie is het bij de Rabobank de gewoonte om een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) te schrijven. Mijn ambities zijn om door te groeien naar een managementfunctie. Omdat je hiervoor minimaal over een wo-opleidingsniveau moet beschikken heb ik besloten om de sprong in het diepe te maken. Daarom ben ik begonnen aan de opleiding Managerial Controlling van Nyenrode op Hogeschool INHolland in Rotterdam. Deze opleiding heb ik inmiddels afgerond.

De start van de opleiding Managerial Controlling vond plaats in Breukelen, met een zo genoemde kick-off voor alle MC studenten van diverse hogescholen. Gedurende deze kick-off heb ik studenten van mijn en andere locaties op een interactieve manier leren kennen. De week daarop begonnen we met de colleges op InHolland Rotterdam. Deze zijn op de donderdagmiddag en -avond. Het is goed om te zien dat er snel een hechte groep ontstaat die elkaar motiveert en helpt met studeren door bijvoorbeeld het uitwisselen van aantekeningen.

De moeilijkheid van de opleiding zit hem in het gegeven dat je daarnaast ook nog een baan hebt. Het komt dus vooral aan op discipline en keuzes maken. De zaterdag is mijn standaard studiedag. Ook de maandag- en woensdagavond besteed ik regelmatig aan mijn studie. De meeste studenten besteden één dag van het weekend aan de studie. Een aantal hebben hier voldoende aan en aantal moeten een stapje extra doen, zoals ik.

Veel studenten gaan na de Managerial Controlling gelijk door naar de Master of Science in Controlling. Echter heb ik besloten om de post hbo Managerial Controlling af te sluiten met de scriptie. Dit is inmiddels al gebeurd en ben geslaagd met een 8.

Op dit moment ben ik raadslid in de gemeente De Ronde Venen. Hierdoor ga ik niet gelijk door met mijn Master opleiding, maar is het even afwachten wanneer ik deze uitdaging weer ga oppakken. Elke fase kan je goed afsluiten met een diploma, daarom is dit nu geen enkel probleem. ​


lees verder ...
Monique Waasdorp
werkzaam als IT Controller bij Vrije Universiteit AmsterdamMet deze studie kon ik soepel doorstromen naar de Master of Science in Controlling" Via een lang traject van Praktijkdiploma boekhouden, MBA (moderne bedrijfsadministratie), met tussentijds nog andere opleidingen, heb ik in 2000 mijn SPD diploma behaald.

Na al die jaren studie, voelde het alsof ik genoeg had geleerd voor de rest van mijn leven.... Maar na een aantal jaren met veel plezier geen studie te hebben gevolgd, begon ik toch het idee te krijgen dat ik stil stond. Mede omdat de eisen die bedrijven aan medewerkers stellen wel steeds hoger werden...
Van een collega hoorde ik over de studie Managerial Controlling. Deze studie trok mij erg aan vanwege de keuzemogelijkheid om òf op post-hbo-niveau af te studeren na een jaar òf soepel door te stromen naar de master-opleiding bij de Nyenrode Business Universiteit. Ondanks dat de studie Managerial Controlling best pittig te noemen is, verliep deze wel zeer voorspoedig. Dit deed me besluiten om direct door te stromen naar de master-opleiding. Inmiddels heb ik ook deze studie vrij vlot afgerond en daarmee mijn MSc titel behaald! Toen ik aan de studie Managerial Controlling begon werkte ik bij de Nederlandsche Bank op de afdeling Accounting, waar ik onder andere verantwoordelijk was voor diverse financiële rapportages. Als gevolg van de studie veranderden mijn ambities en wilde ik mij meer toeleggen op het “echte” controlling werk. Ik ben om mij heen gaan kijken en vond uiteindelijk een hele leuke functie als controller op de IT-afdeling van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik weet zeker dat ik deze functie niet had gekregen als ik de studie niet had gedaan. Enerzijds omdat ik de papieren er niet voor had, anderzijds ook omdat ik niet verder was gaan kijken dan het werk dat ik al deed. Beide studies verruimen je blik doordat ze mooi breed van opzet zijn, samenwerking met medestudenten uit andere bedrijven vragen en je doen nadenken over je eigen werk en bedrijf. Ik kan de studie dan ook zeer aanbevelen. En als de studie Managerial Controlling je goed afgaat, is het naar mijn idee het beste om gelijk door te gaan met de master-opleiding, omdat deze er perfect op aansluit.


lees verder ...
Martijn Klomp
Vooral de wetenschappelijke benadering van de opleiding is een waardevolle toevoeging.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Na het afronden van mijn Bedrijfseconomische opleiding ben ik gaan werken bij Interface als Junior Controller van de business unit Heuga Home Flooring. Na een half jaar werkzaam te zijn geweest was er bij mij een behoefte ontstaan naar extra kennis om zo nog beter mijn werk te kunnen uitvoeren...
Daarnaast is deze opleiding de ideale doorstroom naar de Master of Science in Controlling.

Hoe bevalt de combinatie werken / leren je?
Werk en studie zijn voor mij goed te combineren. Wel moet je wekelijks wat uren vrij maken voor je huiswerk. Het regelmatig tijd besteden aan de studie(gemiddeld 4 uur zelfstudie per vak per week) voorkomt een piek tijdens de tentamenperiode en verstoort zo niet de werk/studie verhouding.

Zou je deze opleiding aan andere studenten aanraden?
Persoonlijk kan ik de opleiding aanraden aan mensen die extra kennis willen opdoen op het gebied van controlling. Vooral de wetenschappelijke benadering van de opleiding is een waardevolle toevoeging. Het challenged je persoonlijk om alles wat je doet eens te overdenken en mogelijk te verbeteren.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Over 5 jaar hoop ik de Master te hebben afgerond en al begonnen te zijn met de RC-opleiding. Natuurlijk is het even afwachten hoe het laatste jaar van de Master mij bevalt. Vervolgens wil ik gaan kijken hoe ik mijn verdere carrière wil gaan invullen met de behaalde diploma's op zak.


lees verder ...

Contact

Nyenrode Program Information
E: info@nyenrode.nl
T: +31 (0)346 291 211
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite