Nutrition and Health

Wageningen University & Research

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

!Deze opleiding communiceert alleen in het Engels.
We tonen daarom de Engelstalige opleidingsinformatie.
De Engelstalige master Nutrition and Health bestudeert de relatie tussen voeding en gezondheid en hoe je die kunt beïnvloeden. Wat veroorzaakt ziekte, wat bevordert herstel

en welke rol speelt voeding hierin? De tweejarige voltijdsopleiding behandelt een breed spectrum aan onderwerpen: de voedselkeuze, de manier van nuttigen, de verwerking van voedsel in het lichaam en de gezondheidseffecten.
open_in_newstudy website

printprint

locatieWageningen
diplomaMSc Nutrition and Health
typeregulier, 120 EC
start1 september
taalvolledig English
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code66868
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Waarom aan de Wageningen University?

Erkenningen
awardNVAO kenmerk internationalisering
2016 : score 76awardNVAO kenmerk internationalisering
2013

Open dagen en meeloopdagen

Master Online Open Day Wageningen
Welcome to our Campus in Wageningen! Join us online on 23 November 2017 to meet our staff and experience the university. Also, a team of study advisors will be available via chat to talk to you about application and admission, scholarships, the education system and much more.
Master Open Dag Wageningen
Zoek je een master binnen dé universiteit op het gebied van voeding en gezonde leefomgeving? Kom naar de masteravond in Wageningen op 14 december 2017.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2

specialisaties

specialisatie Epidemiology and Public Health

The specialisation Epidemiology and Public Health addresses nutrients, foods, physical activity and other lifestyle factors as related to nutritional health and risk of disease.

Students specialising in Epidemiology and Public Health can choose between two variants: Nutritional epidemiological research, and public health nutrition. Both address the aetiology and prevention of diseases, with specific reference to diet, nutrition and lifestyle.

specialisatie Nutritional Physiology and Health Status

Do you ever wonder what the influence of food is on the functioning of the body?

In this specialisation, you will research various age groups and situations, such as growth, pregnancy, and food consumption behaviour. You will also review special situations including serious diseases (clinical food), or during sports and activity.

specialisatie Molecular Nutrition and Toxicology

Do you want to know what happens exactly in the body? What do fat cells do and how do they influence our health? Why are certain substances healthy or unhealthy

The answers to these types of questions can be found by delving at the lowest levels: cells and DNA. You will learn to use techniques, at molecular and cellular levels, to discover the mechanism driving the relationship between food and health.

specialisatie Sensory Science

This specialisation is positioned at the interface of the Food Technology and the Nutrition and Health programme.

This is in line with the research in the sensory science field, which is focused on the interaction between the human observer and product properties.

specialisatie Online master Nutritional Epidemioloy and Public Health

This online master specialisation is designed as a part-time study. The approximate workload is 20 hours per week and gives the student the flexibility to combine work and study.

The programme is therefore also suitable for employees who want to continue their education in the sense of life-long-learning. The general structure is a 2 year part time course-programme followed by a tailor-made internship and master thesis agreement of 1 or 2 years.

  1. Food Digestion and Health

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
onderwijsopzet40% zelfstudie
30% theorie
30% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
literature study, colloquium, oral presentation, internship, computer exercise, research project, research proposal, tutorial, lecture, working group, group assignment, group discussion, individual assignment, practicum, self study, laboratory work

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2017
aanmelding deadline : 1 juli 2017
wettelijk tarief : € 2006
instellingstarief : € 15000
niet-EU/EER studenten : € 17600
1 september 2018
aanmelding deadline : 1 juli 2018
wettelijk tarief : € 2060
toelatingseisen

cijfergemiddelde
GPA 70%

taaltoets
Profiency in English, Eindexamenniveau VWO 6, HAVO 7

inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

estimated monthly costs

bron: Nibud
bedragkostenpost
282kamerhuur in Wageningenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1150totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in 2012
?% daarvan is vrouw
10697 studenten aan de Wageningen University
56% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

studievereniging

Di-Et-Tri
Voeding & Gezondheid

Op kamers in Wageningen

10387studenten studerend
5477studenten woonachtig   
€ 282gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
20 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Yvonne

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2015
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.34.3
inhoud4.14.1
docenten44.0
studiefaciliteiten3.93.9
studielast44.0
studiebegeleiding3.73.7

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Nutrition and Health aan de Wageningen University is beoordeeld door 128 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.3 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Afgestudeerden starten hun loopbaan veelal als onderzoeker of PhD-student. Het werkterrein is o.a. bij universiteiten, onderzoeksinstellingen (zoals het RIVM of TNO), (academische) ziekenhuizen, (semi-) overheid (zoals de GGD, de Voedsel en Waren Autoriteit), NGO's in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, de FAO en de WHO) en in het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone).
Voorkomende functies zijn voedingskundig onderzoeker, voedingskundige, promovendus, postdoctoraal onderzoeker, epidemioloog, projectmedewerker/manager, beleidsmedewerker.

current job market

vergeleken met andere studies

zoektijd baangoed
salaris na 1,5 jaar gemiddeld
kans op een vaste baan slecht
bron: Elsevier beste banen 2015

Potentiële beroepen

  • beleidsmedewerker volksgezondheid
  • docent fysiologie
  • hoogleraar voeding
  • universitair (hoofd)docent voeding
  • voedingsdeskundige
  • wetenschappelijk onderzoeker voeding
bron: UWV

Contact

Studievoorlichting
E: study@wur.nl
T: 0317-48 48 48
Programmeteam Nutrition And Health

Contact

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newstudy website