Food Quality Management

Wageningen University & Research

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

!Deze opleiding communiceert alleen in het Engels.
We tonen daarom de Engelstalige opleidingsinformatie.
Programme with a focus on the combination of technological and management theories and models, in order to predict food systems behavior and to generate adequate improvements from a chain perspective.

The Food Quality Management master study programme offers an integrated approach to the study and assessment of quality processes in the agrifood chain through an exclusively developed techno-managerial approach. The whole supply chain is studied from the primary sector to the final consumer. Food, flowers and cattle are also discussed. This two-year MSc gives you the chance to analyse problems using both the social and life sciences. This allows you a higher level of approach on the topics of food quality, quality management, quality design, quality control, quality improvement, quality assurance, quality policy and business strategy.

The quality of the food we eat has become of utmost importance over the past decades. We have become more cautious of its features in terms of safety and health.

Food quality management has become a major and interesting topic of research and education. Food quality management is a scientific field in which integration of the essential knowledge disciplines domains is a key issue.
open_in_newstudy website

printprint

locatieWageningen
diplomaMSc Food Quality Management
typeregulier, 120 EC
start1 september
taalvolledig English
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60109
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Waarom aan de Wageningen University?

Erkenningen
awardKeuzegids topopleiding
2016 : score 76

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
periode
1234
Food Quality Management
6 EC
Food Law
6 EC
Food Quality Analysis and Judgement aangeraden vak
6 EC
Advanced Food Quality Management 1
6 EC
Advanced Food Quality Management 2
6 EC

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
onderwijsopzet50% zelfstudie
30% theorie
20% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2017
aanmelding deadline : 1 augustus 2017
wettelijk tarief : € 2006
instellingstarief : € 15000
niet-EU/EER studenten : € 17600
1 september 2018
aanmelding deadline : 1 augustus 2018
collegegeld nog niet bekend
toelaatbare profielen
WO bachelortoelaatbaar
hbo bachelortoelaatbaar
toelatingseisen

vooropleiding
Levensmiddelentechnologie, Voedingsmiddelentechnologie, Voeding & Diëtetiek of vergelijkbaar. Andere opleidingen dienen minimaal 30 ECTS aan beta-vakken gehad te hebben, liefst op gebied van voedsel en voeding. Ook via minor te doen.

estimated monthly costs

bron: Nibud
bedragkostenpost
282kamerhuur in Wageningenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
158collegegeldop basis van € 1906 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1150totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in 2012
?% daarvan is vrouw
9720 studenten aan de Wageningen University
56% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

studievereniging

Nicolas Appert
Levensmiddelentechnologie

Op kamers in Wageningen

10387studenten studerend
5477studenten woonachtig   
€ 282gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
20 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

aan het woord: studenten en docenten

Danielle Huppertz
Jing Ji
bij International Taste & Quality Institute (Brussel)

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2015
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel44.0
inhoud3.73.7
docenten3.83.8
studiefaciliteiten44.0
studielast3.73.7
studiebegeleiding3.73.7

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Food Quality Management aan de Wageningen University is beoordeeld door 27 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

current job market

vergeleken met andere studies

zoektijd baangoed
salaris na 1,5 jaar gemiddeld
kans op een vaste baan slecht
bron: Elsevier beste banen 2015

Potentiële beroepen

bron: StudieData

Contact

Studievoorlichting
E: study@wur.nl
T: 0317-48 48 48
Ir. Marjoleine Verkerk

Study adviser

Martina Starovicova MSc

Study adviser

Ralf Hartemink

Programme director

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newstudy website