Notarieel recht

Vrije Universiteit Amsterdam

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

De schakel tussen zakelijk en privé

De éénjarige master Notarieel recht is een intensieve opleiding die studenten inzicht in de samenhang tussen het civiel en het fiscaal recht én een solide wetenschappelijke basis verschaft. Notarieel recht gaat over mensen en hun ondernemingen, met een nadruk op de vastgoedpraktijk, de ondernemingsrechtpraktijk en de familierechtpraktijk. Deze drie rechtsgebieden worden bekeken vanuit vermogensrechtelijk, fiscaal en internationaal perspectief.

Vanwege het aantrekkelijke en uitgebreide vakkenpalet biedt de master Notarieel recht brede kansen op de arbeidsmarkt. Uiteraard is er specifiek aandacht voor het notariaat, maar door de gedegen, specialistische opleiding zijn alumni ook daarbuiten graag geziene juristen bij bijvoorbeeld ondernemingen, vastgoedbeheerders, gemeenten, het kadaster of belastingadvieskantoren. Studenten die tevens de vakken formeel en materieel strafrecht uit de bachelor hebben behaald, hebben toegang tot beroepen in de advocatuur en de rechterlijke macht.
open_in_newwebsite

printprint

locatieAmsterdam
diplomaLLM Notarieel Recht
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur12 maanden voltijd, deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code66828
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Waarom aan de Amsterdam VU?

Notarieel recht is geen massale opleiding. Iedereen kent elkaar en je kunt de docenten makkelijk bereiken.

De rechtenfaculteit is gevestigd in een modern, nieuw gebouw op de VU-Campus. Je vindt er onder andere computerwerkplekken, een grote collegezaal en veel comfortabele werkplekken.
VU-studenten bekijken het notarieel recht niet alleen vanuit de theorie, maar ook vanuit de praktijk. Bijvoorbeeld door te pleiten voor rechters van de Amsterdamse rechtbank tijdens het vak Pleitoefening, of door een stage te lopen bij een notariskantoor. Ook leer je hoe je relevante wetgeving kunt vinden en hoe je een wetenschappelijke paper schrijft. Tijdens de werkgroepen leer je discussiëren en argumenteren. Docenten werken vaak in de notariële praktijk of bij de rechterlijke macht en delen hun praktijkkennis met studenten tijdens colleges. Zo ben je straks goed voorbereid op de notariële beroepspraktijk.

Open dagen en meeloopdagen

VU Masterdag Amsterdam
Wil jij straks een masteropleiding volgen waarbij je verder kijkt dan kennis alleen? Kom dan naar de VU Masterdag en maak kennis met onze masteropleidingen.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
periode
