Deze opleiding

Deze master is bedoeld om een nieuwe groep studenten te trainen die beslissingen over het milieu kunnen maken om zo de huidige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan.

open_in_newwebsite

locatieAmsterdam
diplomaMSc
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur12 maanden voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60045
numerus fixusnee
honoursnee
Dit programma heeft een sterk internationaal karakter en staat open voor studenten vanuit allerlei disciplinaire achtergronden. Zo leren studenten samenwerken in teams waarin iedereen andere kennis heeft. Studenten raken bekend met verschillende disciplines en leren om verschillende soorten kennis te integreren middels een oplossingsgerichte manier. Je kiest zelf een specialisatie en schrijft je these over een zelfgekozen onderwerp. De specialisaties waar je uit kunt kiezen beslaan de meest fundamentele klimaatproblemen uit deze tijd, zoals het behouden van duurzame energie, duurzaam watermanagement en klimaat en ecosystemen.

Waarom aan de Amsterdam VU?

Deze master is in handen van de het Institute for Environmental Studies (IVM), een van Europa's meest toonaangevende onderzoeksinstituten op het gebied van environmental sciences. Medewerkers zijn altijd beschikbaar om richting en steun aan de studenten te geven. Studenten ervaren de sfeer als erg prettig en open. Je zult je bevinden in een moderne academische omgeving.
Het Institute for Environmental Studies werd in 2014 beschreven als 'een van de meest toonaangevende, internationaal erkende, duurzaamheidsgerichte onderzoeks- en onderwijscentra ter wereld'

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
opbouwDe Master Environment and Resource Management is een eenjarig programma dat de student een multidisciplinaire theoretisch begrip aanleert alsmede een stevig kijkje geeft in verschillende tools die milieuproblemen behandelen. Werkgroepen en individuele groepsopdrachten spelen een belangrijke rol. In veel gevallen kies je zelf de onderwerpen die je behandelt.
Het programma biedt vijf verplichte vakken aan: causes and consequences of environmental change, environmental economics, environmental policy, methods of environment and resource management en een onderzoeks werkgroep. Het programma biedt verder de kans om te specialiseren in een van de vier specialisaties en om daar je these over te schrijven.
periode
123456
Causes and Consequences of Environmental Change
6 EC
Environmental Economics for ERM
6 EC
Environmental Policy
6 EC
Research Project
30 EC

specialisaties

specialisatieOnderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
computer opdrachten, excursie, groepsopdracht, hoorcollege, individuele opdracht, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, practicum, project, seminar, stage, werkcollege, werkgroep, zelfstudie
doelstelling
Dit masterprogramma beoogt de student kennis van theoretische concepten, praktische vaardigheden en operationele technieken aan te dragen die hen toestaat oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen die gerelateerd zijn aan natuurlijke bronnen en het milieu.
Studenten worden getraind om hun disciplinaire kennis te delen en samen te werken met medestudenten, zodat zij problemen kunnen banderen en analyseren vanuit een geïntegreerd perspectief en uiteindelijk problemen kunnen oplossen aangaande particuliere, publieke, nationale en internationale organisaties die te maken hebben met natuurlijke bronnen en het milieu.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2019

aanmelding deadline : 1 juni 2019
wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 juni 2020
collegegeld nog niet bekend

Voor gedetailleerde vragen over het masterprogramma of de toelating ervan, kan je contact opnemen met de programma coördinator Bianca van der Kroon (erm.uvm@vu.nl)
toelatingseisen

cijfergemiddelde
Gemiddelde cijfer van je bachelor moet ten minste een 7.0 zijn.

taaltoets
De VU vraagt aan alle studenten om te slagen voor een test Engels

vooropleiding
Om toegelaten te worden heb je minstens een bachelorsdiploma nodig van een erkende universiteit waarbij je drie volle jaren gestudeerd hebt en daar minstens 180 ECTS voor hebt gekregen

reference letter
Twee referentiebrieven

motivatiebrief
+ CV

inbegrepen in collegegeld
registration fee
examination

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
424kamerhuur in Amsterdamboven landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1292totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

87 studenten volgen deze opleiding
71% daarvan is vrouw
39 eerstejaars gestart in 2017
77% daarvan is vrouw
22864 studenten aan de Vrije Universiteit Amsterdam
58% daarvan is vrouw
bron: StudieData

studievereniging

Financiele Studievereniging Amsterdam, FSA Kraket


Op kamers in Amsterdam

115129studenten studerend
47168studenten woonachtig   
€ 424gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
21 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel3.93.9
inhoud3.83.8
docenten4.04.0
studiefaciliteiten3.33.3
studielast3.73.7
studiebegeleiding3.23.2
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Environment & Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam is beoordeeld door 59 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.9 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Alumni vonden banen bij NGOs, ministeries, multinationals, universiteiten en consultancy firma's. Drie alumni zijn zelfs hun eigen bedrijf gestart. Achttien alumni zijn momenteel werkzaam als PhD'er.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Het masterprogramma Environment and Resource Management biedt de student goede carrièreperspectieven op het gebied van milieu, beleid en management. Onze afgestudeerden vinden banen als consultants, beleidsmakers of als PhD'er aan een ministerie, NGO of een ander instituut in Nederland of in het buitenland.
Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren middels een traineeship of om een onderzoeksproject te volgen. Zo bereid je jezelf goed voor op de arbeidsmarkt.
Door het netwerk van het Institute for Environmental Studies ondersteunt het instituut de studenten bij het vinden van een extern traineeship. Het alumni netwerk helpt daar ook bij, en helpt de studenten ook om zich beter te kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Daarnaast organiseert de studievereniging GeoVUsie ook bedrijfsdagen. Daar worden seminars gegeven door professionals vanuit de faculteit en daarbuiten.

Potentiële beroepen

bron: StudieData

Contact

studievoorlichting
E: contact@vu.nl
T: (020) 598 5000
Bianca van der Kroon MSc

Coordinator MSc Environment & Resource Management

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite