In de mastervariant Bestuurskunde: Besturen van veiligheid maak je kennis met de belangrijke theorieën uit de bestuurskunde en veiligheidstudies, en je past die toe op voorbeelden uit de praktijk.

Ben je geïnteresseerd in veiligheid en onderwerpen als terrorisme, crisismanagement, rampenbestrijding, hulpverlening en politie?Dan is de opleiding Bestuurskunde: Besturen van veiligheid (voltijd of deeltijd) echt iets voor jou.

Misdaad, terrorisme en rampen tasten de stabiliteit van onze samenleving aan. Hoe beschermen we ons tegen dreigingen en bereiden we ons voor op calamiteiten? Wat doen politie, brandweer en defensie als het fout gaat? Wat betekenen de toenemende veiligheidsmaatregelen eigenlijk voor het dagelijks leven van mensen?

Je maakt kennis met de belangrijke theorieën uit de bestuurskunde en veiligheidstudies, en past die toe op praktijkvoorbeelden. Je combineert wetenschap en werkveld en wordt je een professional op het gebied van veiligheid.

Na afronding van de master Bestuurskunde heb je goede kansen op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden vinden werk als adviseur bij een bestuursadviesbureau, beleidsmedewerker bij een gemeente of sales manager bij een multinational.

Studeren aan de VU betekent: studeren in de wereldstad Amsterdam. De VU bevindt zich vlak bij het centrum, aan de Zuidas, hét gebied waar studeren, werken, wonen en recreëren samenkomen.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

diplomaMSc Bestuurskunde
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur12 maanden voltijd, deeltijd

Research on Productivity, Trade and Growth: Theory and Practice - Tinbergen Course
This course provides a self-contained set of lectures to bring PhD students and practitioners up to speed in the area of empirical research using firm-level data. Besides theory, the course will include a set of lectures on data handling, programming, and algorithms for empirical applications.
Introduction in Genome-Wide Data Analysis - Tinbergen Summer School Amsterdam
Tinbergen Institute organizes an interdisciplinary summer school in the new field of genoeconomics. The goal is to introduce researchers from various fields to key concepts, state-of-the-art methods, and computer tools in statistical genetics that can be applied in the social and medical sciences.
VU Masterdag Amsterdam
Wil jij straks een masteropleiding volgen waarbij je verder kijkt dan kennis alleen? Kom dan naar de VU Masterdag en maak kennis met onze masteropleidingen.

taal van onderwijs100% nl
onderwijsopzet40% zelfstudie
40% theorie
20% praktijk
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, groepsdiscussie, individuele opdracht, zelfstudie, project

aanmelding deadline : 1 juni 2017
wettelijk tarief : € 2006
aanmelding deadline : 1 juni 2018
toelaatbare profielen
WO bachelortoelaatbaar
hbo bachelorMet een hbo-bachelorgetuigschrift kun je worden toegelaten tot de mastervariant Besturen van veiligheid als je eerst de premasterclass Bestuurskunde met succes afrondt. Je wordt toegelaten tot de premasterclass Bestuurskunde als je beschikt over een diploma van een hbo-opleiding met een studielast van 240 ECTS-studiepunten (168 'oude' studiepunten) én het premasterassessment hebt behaald.

cijferlijst

motivatiebrief
Om vast te laten stellen of je voldoet aan de toelatingseisen, moet je bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen een verzoek tot toelating indienen. De examencommissie beoordeelt elke aanvraag en stelt vast of je rechtstreeks kunt instromen. Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, kun je tot de masteropleiding toegelaten worden nadat je (een deel van) de premasterclass Bestuurskunde met succes hebt afgerond.

? eerstejaars gestart in 2012

studiefaciliteiten3.23.0
studielast3.63.4
studiebegeleiding3.33.4

Bestuurskunde: afstudeerrichting Besturen van veiligheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam is beoordeeld door 18 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.7 uit 5.

De master is méér dan een opleiding die je voorbereidt op professionele functies binnen het openbaar bestuur, maatschappelijke organisaties of het bedrijfsleven. Je leert kritisch reflecteren op de positie van bestuur en organisaties in de samenleving en op de positie van de mens daarin. Bestuurskunde vormt studenten tot professionals die hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen vertalen in effectief organisatorisch en bestuurlijk handelen.
huidige arbeidsmarkt

zoektijd baanslecht
salaris na 1,5 jaar gemiddeld
kans op een vaste baan goed