In the track Business Information Systems (BIS) in the Master's programme Information Studies you learn how organisations apply Information and Communication Technologies (ICT).

The track combines organisational theory, innovation theory and knowledge of applying ICT for organisational and societal purposes.

Why the UvA?
Amsterdam is an interesting city to do your Master's and to start a career in the BIS field. The University of Amsterdam is one of the best in Europe, Amsterdam belongs to the top 10 livable cities in the world and hosts the most ICT companies in the Netherlands. Furthermore ICT intensive industries like the financial industry, the creative industry, dotcom entrepreneurs, headquarters of international companies and all kinds of business services are highly present in Amsterdam.

diplomaMSc Information Studies

UvA Proefstudeerweek Amsterdam
Kom tijdens de UvA Proefstudeerweek kijken bij een opleiding. Je volgt een college of werkgroep, spreekt met docenten en studenten, zo krijg je een realisch beeld van de opleiding en studeren aan de UvA.

aanmelding deadline : 1 april 2017
aanmelding deadline : 1 april 2018

47 eerstejaars gestart in 2014

1/3 UvA
Business Information Systems
2/3 UvA
Data Science
3/3 UvA
Human Centred Multimedia

algemeen oordeel3.63.8
inhoud3.53.6
docenten3.53.6
studiefaciliteiten3.93.8
studielast3.33.4
studiebegeleiding3.33.3

Information Studies: Business Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 48 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.6 uit 5.

Alumni that graduated in Business Information Systems in Amsterdam typically work on the demand side of the Business-ICT spectrum. They are primarily engaged in solving business issues around information exchange, knowledge management or organizational, product or service innovation. They work for organisations in the profit sector as well as for NGO's or governmental agencies. Several of them work for the ICT industry but rarely in technical functions.
BIS alumni typically:
  • are inspired by the opportunities offered by modern ICT and digital media, but at the same time realistic about the innovation and information exchange abilities of people, organisations and society at large
  • love the tension between technological innovation opportunities on the one hand, and the social inertia on the other hand
  • are well aware that technology is socially constructed, and that dominant coalitions in organisations and society have a strong influence on how technology is applied and how information exchange is supported or impeded
  • are reflective to these issues as reflectivity is a basic part of the study programme
  • keep an open eye for research output, new theories and technological developments in the field
  • are practitioners as well as teachers, and many of them perform these roles for the rest of their career
  • work on the demand side of the business-ICT spectrum
  • are primarily engaged in solving business issues around information exchange, knowledge management, and organisation, product or service innovation
  • work in ICT but rarely in technical functions, rather in business consultancy, business innovation or ICT application

zoektijd baangoed
salaris na 1,5 jaar goed