Interested in translating complexity and economic behaviour into statistic and economic models? Then this track of the Master's in Econometrics is it for you!

The Complexity and Economic Behaviour track of the Econometrics Master's programme is dedicated to Economic Theory, and focuses on the complex calculations that govern today's advanced market configurations and pricing structures. With an excellent teaching staff and a high regard for critical thought, you're sure to find challenging discussions, rewarding research and an overall unforgettable experience.

• Gain deep insight into the behaviour of companies, governments, financial traders and private consumers in different market circumstances and dynamics;
  • acquire the skills necessary for mathematical and statistical modelling;
  • become an expert in the mechanics that channel contemporary auctioning and model dynamic economic behaviour.

diplomaMSc Econometrics
taalvolledig Engels
opleidingsduur0 dagen voltijd

UvA Masterweek Amsterdam
Tijdens de UvA Masterweek presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten, studieadviseurs. Daarnaast is er de voorlichting 'Hoe kies ik een master?' die jou meer inzicht kan geven in het kiezen van een master.

opbouw
Study different learning models of bounded rationality, compute and analyse the stability of steady states, and find out about evolutionary finance.
The first semester of the one-year Master's programme in Econometrics is designed to lay a foundation for econometric research. Courses such as Theory of Markets or Advanced Econometrics form the basis of the skillset that you will use during the track specific courses. In this track, you will need the skills, expertise and techniques that are required to apply robust statistical methods to be used in exploring all topics, research and issues relevant to the discipline. The Master's programme end with the writing of the Master's Thesis.

Data Science Methods
Theory of Markets
Advanced Econometrics I
Complex Economic Dynamics
Financial Mathematics for Insurance keuzevak
6 EC
Machine Learning for Econometrics keuzevak
Advanced Econometrics II
Economic and Financial Network Analysis
Behavioural Macro and Finance
Financial Econometrics keuzevak
Microeconometrics keuzevak
Stochastic Calculus keuzevak
Stochastic Calculus keuzevak
Master's Thesis Complexity and Economic Behaviour
15 EC

onderwijsopzet60% zelfstudie
20% theorie
20% praktijk
onderwijsvormen
case studies, computer opdrachten, groepsdiscussie, groepsopdracht, hoorcollege, individuele opdracht, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, practicum, project, seminar, werkcollege, werkgroep, zelfstudie

wettelijk tarief : € 2060
For application, first check the entry requirements and then register in Studielink. After registering in Studielink, you will receive an email with your UvA student number (UvA-net ID) and an email with instructions for the next step of the application process. You can then start your application in the online application system Embark, also without the UvAnet-ID.

cijferlijst

0kamerhuur in onder landelijk gemiddelde

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181

8 eerstejaars gestart in 2017

studievereniging

VSAE

Actuariaat en Econometrie;, Vereniging Studenten Actuariaat en Econometrie.

Op kamers in

studiefaciliteiten3.13.3
studielast3.43.0
studiebegeleiding3.22.9

In 2017 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Econometrics: Complexity and Economic Behaviour aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 23 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.9 uit 5.

What can you expect to achieve once you have completed your Master's in Econometrics? You'll have an excellent foundation for your professional career, whether that is as an econometrician at a large corporation, or as a PhD candidate in a top international programme. The Master's in Econometrics is a highly successful programme that will introduce you to a wide and international network of alumni.

Graduates of the Master's programme in Econometrics have a diverse range of excellent job prospects. Many graduates find employment in economic policy research departments (such as central planning bureaus or governmental institutions), in the financial sector (pension funds, investment banks, insurance companies), with multinationals, in the computer industry or as consultants.
In the Master's in Econometrics programme, you receive high quality training in the quantitative analysis of problems in economics and finance. The valuable knowledge, understanding, professional experience and expertise you acquire translate into worthy job prospects. Salaries for graduates in econometrics are substantially higher than those of economics graduates (Elsevier Magazine).

Graduates can be found in a wide variety of private and public organisations, such as:

• Financial institutions and banks;
  • research departments of large public and private organisations (DNB, CPB, CBS, IMF, ECB);
  • public agencies;
  • multinationals;
  • consultancy.

In addition, the Master's in Econometrics is the ideal stepping stone into a PhD programme.

huidige arbeidsmarkt

UtrechtLeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Algemene economie educational+ aanv. eisen
UvALerarenopleiding Algemene economie part-time educational+ aanv. eisen