This ambitious Master's combines theoretical courses on the production, use and impact of information and mediated communication with a training in the conduct of academic-level research.

diplomaMSc
typeonderzoek, 120 EC
start1 februari, 1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur0 dagen voltijd
numerus fixusnee
honoursnee
The Research Master's (Academic track) in Communication Science is a two-year Master's programme especially developed for students with above-average aptitude and ambitions who are looking for an excellent programme in Communication Science research. It is also the flagship training programme of the Graduate School of Communication.

We assist students in designing a study programme suited to their theoretical and academic research interests:
  • substantive courses in the fields of corporate, persuasive, entertainment, and political communication, and cross-cutting topics such as digital analytics or political marketing
  • advanced research methodology courses enabling the student to conduct high-quality research, plus an optional research internship
  • participation in ASCoR's ongoing research
  • Master's thesis in the form of a research project

Courses are taught in interactive groups.

Upon successful completion of the programme, students are awarded a Research Master's of Science (MSc) degree in Communication Science.
It is possible to transfer from the one year Master's programme in Communication Science to the Research Master's programme in Communication Science.

Toelating en kosten

1 februari 2020

aanmelding deadline : 1 november 2019

aanmelding deadline : 1 mei 2019
wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 mei 2020

erkende certificaten
Admission is based on:
A. Academic level and background
B. Motivation

The Graduate School of Communication seeks students with a Bachelor's or equivalent degree in Communication Science or a related discipline (e.g. Sociology, Psychology, Political Science, Communication & Information Studies, Media Studies, Journalism with a research emphasis, Business Administration and International Relations). Ideally, applicants will also have sufficient knowledge of research methodology. For more information regarding admissions, please go to gsc.uva.nl

motivatiebrief
Applicants are assessed in terms of their motivation and the content of their prior coursework. Please check our website for the requirements of your motivation letter.

172collegegeldop basis van € 2060 per jaar

10 eerstejaars gestart in 2017

studievereniging

Mercurius

Studievereniging Communicatiewetenschap

1/3 Amsterdam UVA
Academic Research Master's
2/3 Amsterdam UVA
Professional Research Master's
3/3 Amsterdam UVA
Communication Science (research MSc)
NAN% vrouw

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
algemeen oordeel4.64.6
inhoud4.24.2
docenten4.24.2
studiefaciliteiten3.43.4
studielast3.83.8
studiebegeleiding4.44.4
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Communication Science: Academic Research Master's aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 15 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.6 uit 5.

The Research Master's (Academic track) provides an excellent preparation for a PhD in communication science or a related field, at the UvA or any other (international) university. Yet of course you can also put your expertise to use outside of the academic world, and the programme provides a solid background for research positions at media corporations and production companies, marketing and advertising agencies, governmental organisations and consultancy businesses.

Tilburg UniversityLeraar VHO Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen dual educational+ aanv. eisen
Amsterdam UVALerarenopleiding Maatschappijleer educational+ aanv. eisen
Amsterdam UVALerarenopleiding Maatschappijleer part-time educational+ aanv. eisen

academic researcher