In the two-year track Freshwater & Marine Biology in the Master's programme Biological Sciences you will immerse yourself in research ranging from tropical marine biology to the ecology of wetlands.

Water covers about 70% of our planet and sets it apart from every other planet we know. Water plays an important role in the global climate and is a source of food, minerals, energy and recreation. Aquatic ecosystems teem with organisms, ranging from tiny phytoplankton and zooplankton to coral, fish, and whales. Unfortunately, aquatic ecosystems are also used as 'dumping grounds' for much of society's waste and are profoundly affected by global change.

Why the UvA?
The Netherlands is a world leader in water management and aquatic research. The track Limnology and Oceanography applies this expertise to its investigation of lake, river, sea and ocean ecosystems. It is unique in the Netherlands in that it devotes attention to both freshwater and marine ecosystems and integrates the scientific disciplines relevant to aquatic ecosystems.

diplomaMSc Biological Sciences
opleidingsduur2 jaar voltijd

UvA Masterweek Amsterdam
Tijdens de UvA Masterweek presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten, studieadviseurs. Daarnaast is er de voorlichting 'Hoe kies ik een master?' die jou meer inzicht kan geven in het kiezen van een master.
UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.
Uva Studiekeuze Kick-off Amsterdam
Ontdek welke studies bij je passen en maak kennis met de UvA. De Studiekeuze Kick-off is een goede start van je keuzeproces, zeker als je nog helemaal niet weet wat je wilt. Tijdens de kick-off ontdek je aan de hand van actuele thema's welke studies zich daar mee bezighouden. Zo kom je erachter wel
UvA Masterdag Amsterdam
Tijdens de UvA Masterdag presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten of studieadviseurs.

aanmelding deadline : 1 mei 2019
wettelijk tarief : € 2083

24 eerstejaars gestart in 2017

1/4 UvA
Freshwater & Marine Biology
2/4 UvA
General Biology
3/4 UvA
Ecology and Evolution
4/4 UvA
Green Life Sciences

bron: Nationale Studenten Enquete 2017
algemeen oordeel4.24.0
inhoud4.03.8
docenten4.03.8
studiefaciliteiten3.43.4
studielast3.63.6
studiebegeleiding3.33.4

In 2017 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Biological Sciences: Freshwater & Marine Biology aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 51 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

Graduates of the Master's programme in Freshwater & Marine Biology (formerly Limnology & Oceanography) will have had excellent research training that allows them to pursue their PhD at the UvA or at other universities, academic institutes and international research organisations.

UtrechtLeraar VHO biologie full-time,part-time educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Biologie educationalgeen aanvullende eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Biologie part-time educationalgeen aanvullende eisen
UtrechtLeraar VHO scheikunde full-time,part-time educationalgeen aanvullende eisen