Do you want to pursue a career as an high-level risk professional in the field of Insurance and Banking, then this is the right MSc programme for you.

diplomaMSc
taalvolledig Engels
numerus fixusnee
honoursnee
The economic, financial and societal developments of our times - crises, systemic risks, contagion, unemployment, aging - call for high-level risk professionals with a rigorous and solid training, that is based on forefront academic research and simultaneously explicates the practical usefulness of the methods, techniques and tools offered. This asks for a unique combination of mathematics, probability and statistics, and optimization and econometrics on the one hand, and economics, insurance and finance, and computing on the other hand.

The Quantitative Risk Management program is embedded in the MSc in Actuarial Science and Mathematical Finance.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Waarom aan de Amsterdam UVA?

The University of Amsterdam has an exceptionally strong tradition in the Actuarial Science and Risk Management domain, that is unmatched in The Netherlands, with internationally leading experts conducting world-class research, and strong links to and support from insurance and financial institutions.

Risk Management for Insurers and Pensions
Banking Risk Management
7 EC
Financial Mathematics for Insurance
Electives
9 EC
Asset Liability Management - Cases
Financial Econometrics
5 EC
Master's Thesis Actuarial Science and Mathematical Finance: Quantitative Risk Management
15 EC

onderwijsvormen
case studies, groepsdiscussie, hoorcollege, individuele opdracht, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksvoorstel, werkcollege, werkgroep, zelfstudie
studeren in het buitenland
Students who have completed the curriculum of the QRM track will have the possibility of doing an internship or go on exchange.

Toelating en kosten

aanmelding deadline : 1 juni 2019
wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 juni 2020

After registering in Studielink, an admissions procedure will be started in our online application system Embark. Students will be asked to upload a diploma/transcript of grades and a motivation letter.

cijferlijst
Most recent transcript of grades

basiskennis
In addition to sufficient background knowledge of mathematics, students must have a solid grasp of statistics, including some knowledge of econometrics. Students should also have taken courses covering investments and portfolio theory.

Applicants holding a Bachelor's or Master's degree in Actuarial sciences, Econometrics, Operational research or in another quantitative field such as Mathematics, Statistics or Physics are eligible to apply for the programme. For more info, please refer to www.uva.nl/msc-actuarial-science

motivatiebrief

172collegegeldop basis van € 2060 per jaar

9 eerstejaars gestart in 2017

1/2 Amsterdam UVA
Quantitative Risk Management
2/2 Amsterdam UVA
General track

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
algemeen oordeel4.2
inhoud4
docenten
studiefaciliteiten
studielast3.7
studiebegeleiding
In 2015 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Actuarial Science and Mathematical Finance: Quantitative Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 10 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

Actuarial Science and Mathematical Finance provides a good foundation for continuing into a PhD programme and by following our excellent APC Post-master programme, you may also qualify for membership of the Royal Dutch Actuarial Society.

This programme is your ticket to excellent career prospects. You may find employment working as an actuary or a risk manager with a financial institution, such as an insurance company, a pension fund, or an investment or retail bank, a consultancy firm, a corporate, or a regulatory or government institution.

UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Algemene economie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie part-time educational+ aanv. eisen