If your mind is on mathematics and finance and if you seek a career as an actuary or risk manager, the Master's programme in Actuarial Science and Mathematical Finance is for you.

diplomaMSc
numerus fixusnee
honoursnee
This programme provides balanced and rigorous training in the financial and mathematical analysis of complex risk management and insurance issues.

• Develop your expertise in financial risk management both within and outside the insurance area;
  • after your Master's programme, follow the APC Post-master programme (in Dutch) to qualify for membership of the Royal Dutch Actuarial Society.

Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Waarom aan de Amsterdam UVA?

The University of Amsterdam has an exceptionally strong tradition in the Actuarial Science and Quantitative Risk Management domain that is unmatched in the Netherlands. Internationally leading experts conduct world-class research here: we pride ourselves in our strong links to and support from the insurance and financial institutions of the world.

Uva Studiekeuze Kick-off

Amsterdam

Ontdek welke studies bij je passen en maak kennis met de UvA. De Studiekeuze Kick-off is een goede start van je keuzeproces, zeker als je nog helemaal niet weet wat je wilt. Tijdens de kick-off ontdek je aan de hand van actuele thema's welke studies zich daar mee bezighouden. Zo kom je erachter wel

UvA Masterdag

Amsterdam

Tijdens de UvA Masterdag presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten of studieadviseurs.

opbouwThe year begins with a set of mandatory courses, such as Financial Mathematics for Insurance and Non-Life Insurance. Next to that, there is room for elective to fit the programme to your interests. During the second semester, you will extend your expertise by following advanced courses in for example Asset Liability Management before completing your Master's Thesis.
Financial Mathematics for Insurance
Non-Life Insurance: Statistical Techniques
Risk Management for Insurers
Electives
21 EC
Master's Thesis Actuarial Science and Mathematical Finance
15 EC
Asset Liability Management - Cases

onderwijsvormen
case study, computer exercise, group discussion, group assignment, lecture, individual assignment, literature study, oral presentation, research, research project, research proposal, practicum, project, seminar, tutorial, working group, self study
study abroad
Students who have completed the curriculum of the ASMF track will have the possibility of doing an internship or go on exchange.

Toelating en kosten

wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

For the latest information about application and admission, please visit our website www.uva.nl/msc-actuarial-science > Application and admission.

172collegegeldop basis van € 2060 per jaar

9 eerstejaars gestart in 2017

studievereniging

VSAE

Actuariaat en Econometrie;, Vereniging Studenten Actuariaat en Econometrie.

1/2 Amsterdam UVA
General track
2/2 Amsterdam UVA
Quantitative Risk Management

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
algemeen oordeel4.2
inhoud4
docenten
studiefaciliteiten
studielast3.7
studiebegeleiding
In 2015 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Actuarial Science and Mathematical Finance: General track aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 10 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

The general track in Actuarial Science and Mathematical Finance provides a good foundation for continuing into a PhD programme and by following our excellent APC Post-master programme, you may also qualify for membership of the Royal Dutch Actuarial Society.

This programme is your ticket to excellent career prospects. You may find employment working as an actuary or a risk manager with a financial institution, such as an insurance company, a pension fund, or an investment or retail bank, a consultancy firm, a corporate, or a regulatory or government institution.

UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Algemene economie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie part-time educational+ aanv. eisen