If your mind is on mathematics and finance and if you seek a career as an actuary or risk manager, the Master's programme in Actuarial Science and Mathematical Finance is for you.

This programme provides balanced and rigorous training in the financial and mathematical analysis of complex risk management and insurance issues.

• Develop your expertise in financial risk management both within and outside the insurance area;
  • after your Master's programme, follow the APC Post-master programme (in Dutch) to qualify for membership of the Royal Dutch Actuarial Society.

Deze opleiding heeft meerdere vormen :

diplomaMSc Actuarial Science and Mathematical Finance

Waarom aan de UvA?

The University of Amsterdam has an exceptionally strong tradition in the Actuarial Science and Quantitative Risk Management domain that is unmatched in the Netherlands. Internationally leading experts conduct world-class research here: we pride ourselves in our strong links to and support from the insurance and financial institutions of the world.

UvA Masterweek Amsterdam
Tijdens de UvA Masterweek presenteren bijna alle masteropleidingen zich tijdens verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en kun je spreken met studenten, docenten, studieadviseurs. Daarnaast is er de voorlichting 'Hoe kies ik een master?' die jou meer inzicht kan geven in het kiezen van een master.
UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.

opbouwThe year begins with a set of mandatory courses, such as Financial Mathematics for Insurance and Non-Life Insurance. Next to that, there is room for elective to fit the programme to your interests. During the second semester, you will extend your expertise by following advanced courses in for example Asset Liability Management before completing your Master's Thesis.
Financial Mathematics for Insurance
Non-Life Insurance: Statistical Techniques
Risk Management for Insurers
Electives
21 EC
Master's Thesis Actuarial Science and Mathematical Finance
15 EC
Asset Liability Management - Cases
6 EC

Students who have completed the curriculum of the ASMF track will have the possibility of doing an internship or go on exchange.

wettelijk tarief : € 2060
For the latest information about application and admission, please visit our website www.uva.nl/msc-actuarial-science > Application and admission.

9 eerstejaars gestart in 2017

studievereniging

VSAE

Actuariaat en Econometrie;, Vereniging Studenten Actuariaat en Econometrie.

1/2 UvA
General track
2/2 UvA
Quantitative Risk Management

algemeen oordeel4.24.2
inhoud44.0
docenten0.0
studiefaciliteiten0.0
studielast3.73.7
studiebegeleiding0.0

Actuarial Science and Mathematical Finance: General track aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 10 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

The general track in Actuarial Science and Mathematical Finance provides a good foundation for continuing into a PhD programme and by following our excellent APC Post-master programme, you may also qualify for membership of the Royal Dutch Actuarial Society.

This programme is your ticket to excellent career prospects. You may find employment working as an actuary or a risk manager with a financial institution, such as an insurance company, a pension fund, or an investment or retail bank, a consultancy firm, a corporate, or a regulatory or government institution.

UtrechtLeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
Universiteit LeidenLeraar VHO in Algemene economie educational+ aanv. eisen
Universiteit LeidenLeraar VHO in Bedrijfseconomie part-time educational+ aanv. eisen
UvALerarenopleiding Algemene economie part-time educational+ aanv. eisen