Do you want to pursue a career as an high-level risk professional in the field of Insurance and Banking, then this is the right MSc programme for you.

The economic, financial and societal developments of our times --- crises, systemic risks, contagion, unemployment, aging --- call for high-level risk professionals with a rigorous and solid training, that is based on forefront academic research and simultaneously explicates the practical usefulness of the methods, techniques and tools offered. This asks for a unique combination of mathematics, probability and statistics, and optimization and econometrics on the one hand, and economics, insurance and finance, and computing on the other hand.

The Quantitative Risk Management program is embedded in the MSc in Actuarial Science and Mathematical Finance.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

diplomaMSc Actuarial Science and Mathematical Finance
taalvolledig Engels

Waarom aan de UvA?

The University of Amsterdam has an exceptionally strong tradition in the Actuarial Science and Risk Management domain, that is unmatched in The Netherlands, with internationally leading experts conducting world-class research, and strong links to and support from insurance and financial institutions.

UvA Proefstudeerweek Amsterdam
In de UvA Proefstudeerweek kun je je, een dagdeel, verder verdiepen in een studie. Volg een hoorcollege of werkgroep en ontmoet docenten en studenten van de opleiding. Proefstuderen is voor 5 en 6 vwo-ers die zich al georiënteerd hebben tijdens een Bachelordag.
UvA Masterweek Amsterdam
Wil jij verder studeren na je bachelor of overweeg je een 2e master? Kom dan naar de UvA Masterweek in het voorjaar van 2018. Gedurende deze week presenteren alle masterprogramma's zich tijdens voorlichtingsrondes en kun je met studenten, docenten en studieadviseurs praten.
UvA Bachelordag Amsterdam
Kom tijdens de UvA Bachelordag kennis maken met de universiteit en onze bacheloropleidingen. Tijdens voorlichtingsrondes en op de informatiemarkt kom je meer te weten over de opleiding van je interesse.
UvA Proefstudeerweek Amsterdam

Financial Mathematics for Insurance
Non-Life Insurance: Statistical Techniques
Banking Risk Management
7 EC
Risk Management for Insurers and Pensions
Elective
3 EC
Financial Econometrics
5 EC
Harvard Asset Liability Management Cases
MSc thesis
15 EC
Elective
3 EC

onderwijsvormen
case studies, groepsdiscussie, hoorcollege, individuele opdracht, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksvoorstel, werkcollege, werkgroep, zelfstudie

aanmelding deadline : 1 juni 2017
aanmelding deadline : 1 juni 2018
After registering in Studielink, an admissions procedure will be started in our online application system Embark. Students will be asked to upload a diploma/transcript of grades and a motivation letter.

cijferlijst
Most recent transcript of grades

basiskennis
In addition to sufficient background knowledge of mathematics, students must have a solid grasp of statistics, including some knowledge of econometrics. Students should also have taken courses covering investments and portfolio theory.

Applicants holding a Bachelor's or Master's degree in Actuarial sciences, Econometrics, Operational research or in another quantitative field such as Mathematics, Statistics or Physics are eligible to apply for the programme. For more info, please refer to www.uva.nl/msc-actuarial-science

motivatiebrief

? eerstejaars gestart in 2012

1/2 UvA
Quantitative Risk Management
?% vrouw
2/2 UvA
General track
?% vrouw

algemeen oordeel4.24.2
inhoud44.0
docenten0.0
studiefaciliteiten0.0
studielast3.73.7
studiebegeleiding0.0

Actuarial Science and Mathematical Finance: Quantitative Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam is beoordeeld door 10 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

huidige arbeidsmarkt

zoektijd baanzeer goed
salaris na 1,5 jaar zeer goed
kans op een vaste baan zeer goed