In Research in Public Administration and Organizational Science you will gain knowledge about societal problems and critical challenges faced by organisations in the public domain.

This challenging two-year programme focuses on key issues of Public Administration and Organisation Theory. The programme offers an in-depth investigation of societal problems and critical challenges faced by organisations - government agencies, not for profits, citizen groups, form - involved in public value creation.

Public administrators respond to societal challenges by initiating reforms to make public management less bureaucratic and more accountable, activating and enabling citizens, helping businesses become more competitive while enhancing social responsibility, and supporting civil society initiatives to provide voluntary community services.
You will gain the theoretical knowledge and methodological skills to analyse these initiatives and organizational and governance processes, such as strategic management, policy design and delivery, citizen engagement, public accontability, institutional learning. Our programme will also help you understand and analyse the classic questions of Public Administration and Organization Theory as they are playing out in contemporary contexts. It will also provide you with the tools to design effective intervention strategies.

locatieUtrecht
diplomaMSc Research in Public Administration and Organizational Science (research)
typeonderzoek, 120 EC
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
maximum aantal plaatsen: 25

Waarom aan de Utrecht?

Classic and contemporary theory and research on public governance, policy and management

Robust training in the philosophy, methods, ethics and application of social science research methodology

Chance to participate in challenging research projects pursued by programme staff and colleagues within the participating universities

Master's Open Day Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 4 oktober 2017. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park.
Master's Open Day Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op vrijdag 9 februari 2018. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 13:30 uur tot 18:15 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park.

opbouwYou will study the core theoretical themes such as public policy, public management, bureaucracy and public service, and human resource management. You will also get a solid foundation and advanced study in the fields of philosophy of science and a wide variety of research methods.
The final research project can be a policy-oriented research project or a theory-oriented research project that involves the writing of an academic article or the formulation of a detailed PhD proposal.
1e jaar
Designing research in the social sciences
Philosophy of science
Tutorial
Core themes and modern classics 1
Core themes and modern classics 2
2e jaar
Research Project afstuderen

onderwijsopzet30% zelfstudie
45% theorie
25% praktijk
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, onderzoeksproject, excursie, onderzoeksvoorstel, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, workshop, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie, project, seminar

aanmelding deadline : 1 mei 2017
wettelijk tarief : € 2006
instellingstarief : € 10237
niet-EU/EER studenten : € 15167

aanvullende vakeisen
Bij een andere universitaire bacheloropleiding dan bestuurskunde of bestuurs- en organisatiewetenschap: de minor bestuurs- en organisatiewetenschap

toelatingsgesprek

cijferlijst

reference letter

motivatiebrief

inbegrepen in collegegeld
examination
registration fee

336kamerhuur in Utrechtrond het landelijk gemiddelde

€ 1204totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181

1 eerstejaars gestart in 2015
30354 studenten aan de Universiteit Utrecht

studievereniging

Perikles
Perikles is de studievereniging van Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Perikles is een jonge snelgroeiende vereniging die op het moment al 500 leden heeft. Perikles organiseert uiteenlopende activiteiten die zowel educatief als ontspannend van aard zijn.
Hierbij valt te denken aan lezingen over actuele vakgerelateerde onderwerpen, debatten, stedentrips, feesten, loopbaanoriëntatie actviteiten en borrels. Daarnaast kunnen leden hun studieboeken met korting bij sv Perikles kopen.

Op kamers in Utrecht

1/4 Utrecht
Research in Public Administration and Organisational Science
2/4 Erasmus
Public Administration and Organisational Science
3/4 Radboud Universiteit
Bestuurskunde en organisatiewetenschappen
gemiddelde kamerhuur
4/4 Tilburg University
Research Master in Public Administration and Organizational Science

algemeen oordeel4.34.3
inhoud4.14.1
docenten4.14.1
studiefaciliteiten3.23.2
studielast3.63.6
studiebegeleiding3.83.8

Research in Public Administration and Organisational Science aan de Universiteit Utrecht is beoordeeld door 18 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.3 uit 5.

This Master's programme prepares you for a range of careers. This may involve a career in Public Administration and Organisation Science research, beginning with PhD research. But you are also well-positioned for roles at research institutes, think tanks, government agencies and non-profit organizations. Also, a significant number of our graduates go on to careers in consulting firms.
huidige arbeidsmarkt

zoektijd baanslecht
salaris na 1,5 jaar gemiddeld
kans op een vaste baan goed