Leraar VHO wiskunde (2 jarig)

Universiteit Utrecht

Het masterprogramma Leraar VHO wiskunde leidt je op tot eerstegraads bevoegd docent Wiskunde in het voortgezet onderwijs, onder en bovenbouw of voor een andere functie in de educatieve sector.

Je volgt het masterprogramma Leraar voorbereidend hoger onderwijs wiskunde als je een bachelor en master wiskunde hebt afgerond. In deze educatieve master leer je hoe je je kennis en inzichten over kan brengen in de onderwijspraktijk. Je wordt opgeleid tot eerstegraads bevoegd docent Wiskunde en leert de theorie te koppelen aan de praktijk.

Je wordt voorbereid op de praktijk van het leraarschap en loopt stage op een school voor voortgezet onderwijs. Je werkt aan je communicatieve, didactische en onderwijskundige kennis en vaardigheden volgens een persoonlijk opleidingsplan. In dit plan wordt rekening gehouden met je eigen, eerder verworven competenties. Verder bestaat minimaal de helft van je opleiding uit praktijkgebonden leren. Deze praktijkuren kun je invullen door te kiezen voor een van de twee varianten: de stagevariant en de baanvariant.
Het cursusaanbod wordt verzorgd door de interfacultaire Graduate School of Teaching (penvoerder faculteit Sociale Wetenschappen).
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

diplomaMSc Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Wiskunde
typeeducational, 60 EC
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd

Master's Open Day Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op vrijdag 15 februari. Op deze dag geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 13:00 uur tot 18:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de Internationale Campus en op het Utrecht Science Park
Master's Open Day Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 9 oktober. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park
Master's Open Day Utrecht
De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 9 oktober 2019. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park

taal van onderwijs100% nl

0kamerhuur in onder landelijk gemiddelde

€ 868totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181

1 eerstejaars gestart in 2017
30526 studenten aan de Universiteit Utrecht

Op kamers in

?studenten studerend
?studenten woonachtig
gemiddelde kamerprijs
?gemiddelde kamerprijs
? m2gemiddelde kameroppervlak
?kamer beschikbaarheid

bron: Nationale Studenten Enquete 2013
algemeen oordeel3.23.0
inhoud3.33.0
docenten3.5
studiefaciliteiten3.1
studielast2.6
studiebegeleiding3.1

In 2013 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Leraar VHO wiskunde (2 jarig) aan de Universiteit Utrecht is beoordeeld door 7 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.2 uit 5.

huidige arbeidsmarkt

• docent onderzoekstechnieken
  • docent wiskunde (1e graads)
  • huiswerkbegeleider