Leraar VHO wiskunde (2 jarig)

Universiteit Utrecht

Het masterprogramma Leraar VHO wiskunde leidt je op tot eerstegraads bevoegd docent Wiskunde in het voortgezet onderwijs, onder en bovenbouw of voor een andere functie in de educatieve sector.

diplomaMSc
typeeducational, 60 EC
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
numerus fixusnee
honoursnee
Je volgt het masterprogramma Leraar voorbereidend hoger onderwijs wiskunde als je een bachelor en master wiskunde hebt afgerond. In deze educatieve master leer je hoe je je kennis en inzichten over kan brengen in de onderwijspraktijk. Je wordt opgeleid tot eerstegraads bevoegd docent Wiskunde en leert de theorie te koppelen aan de praktijk.

Je wordt voorbereid op de praktijk van het leraarschap en loopt stage op een school voor voortgezet onderwijs. Je werkt aan je communicatieve, didactische en onderwijskundige kennis en vaardigheden volgens een persoonlijk opleidingsplan. In dit plan wordt rekening gehouden met je eigen, eerder verworven competenties. Verder bestaat minimaal de helft van je opleiding uit praktijkgebonden leren. Deze praktijkuren kun je invullen door te kiezen voor een van de twee varianten: de stagevariant en de baanvariant.
Het cursusaanbod wordt verzorgd door de interfacultaire Graduate School of Teaching (penvoerder faculteit Sociale Wetenschappen).
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Master's Open Day

Utrecht

De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 9 oktober. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park

Master's Open Day

Utrecht

De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 9 oktober 2019. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park

Master's Open Day 2020

Utrecht

De Master's Open Day van de Universiteit Utrecht is op woensdag 14 februari. Tijdens deze avond geven vrijwel alle masterprogramma's van de universiteit voorlichting. Van 17:00 uur tot 21:30 uur op diverse locaties in de binnenstad, op de internationale campus en op het Utrecht Science Park

taal van onderwijs100% nl

studiefaciliteiten
studielast
studiebegeleiding
In 2013 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Leraar VHO wiskunde (2 jarig) aan de Universiteit Utrecht is beoordeeld door 7 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.2 uit 5.

docent onderzoekstechnieken
docent wiskunde (1e graads)
huiswerkbegeleider
remedial teacher