Advanced Studies in European and International Business Law

Universiteit Leiden

This programme is unique in its focus, which addresses the development of both academic and professional competences. It is a demanding course for law graduates or graduates with a background in law.

The one-year programme addresses the practical effects of the co-existence of business law at different levels, e.g. of the regional trade law of the European Union with the global or near-global trade law of the World Trade Organization, as well as with national law in this field.

The programme is unique in this clearly defined focus on the interaction of international, European and national law. Also, without neglecting academic levels, the department pays special attention to professional applications, particularly through its assignments and teaching methods.

The programme is intended for excellent students who already are, or wish to become, international legal practitioners in internationally operating law firms, courts of law, companies or organisations, or in national governments. The programme may serve to prepare for a PhD.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

locatieLeiden
diplomaLLM Advanced Studies in European and International Business Law
typeregulier, post-initieel, 60 EC
heeft een honours programma

Masterdag Leiden
Maak kennis met alle masteropleidingen van de Universiteit Leiden in Leiden en Den Haag.
Masterdag Leiden
Ben jij je aan het oriënteren op een masteropleiding? Bezoek dan onze Masterdag. Hier bezoek je opleidingspresentaties en kun je vragen stellen aan docenten, studenten, alumni en studieadviseurs. En maak kennis met de leukste studentensteden van Nederland: Leiden en Den Haag!

honours-/excellence program

aanmelding deadline : 15 juni 2017
instellingstarief : € 7550
aanmelding deadline : 15 juni 2018
inbegrepen in collegegeld
examination

? eerstejaars gestart in 2012
25470 studenten aan de Universiteit Leiden

Op kamers in Leiden

aan het woord: studenten en docenten

Dániel Dózsa
Testimonial Dániel Dózsa

“The programme gave me the competitive edge I was striving for.”

“Besides having been taught by professionals of unrivalled expertise in their given field, I've had the privilege of studying with bright people from four different continents in perhaps the most beautiful and livable city in the Netherlands. I think this is what they call the experience of a life-time.”
Narin Idriz
Testimonial Narin Idriz

“A town out of fairy tales with a university both modern and traditional… When combined with friends from all over the world, my year in Leiden turned out to be an amazing experience.”
Wagner Dantas
Testimonial Wagner Dantas

“My experience as a graduate student at Leiden University in the Advanced Programme in European and International Business Law has prepared me well for a new career as a International Business Lawyer.”
Christa Tobler
Leiden has a legendary name within the field of International and European law.

It is therefore particularly well situated to offer a programme that deals with the challenges faced by businesses in a world of multilevel jurisdiction.

algemeen oordeel4.7
inhoud
docenten
studiefaciliteiten
studielast
studiebegeleiding

Advanced Studies in European and International Business Law aan de Universiteit Leiden is beoordeeld door 6 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.7 uit 5.

The majority of our graduates enter careers in international departments of law firms, international businesses and international bureaus of government service or international agencies. Alumni have proven to be well prepared for the fierce competition for interesting positions, both academically and professionally. For example, graduates are working in judges' cabinets at the European Court of Justice in Luxembourg and for governments of new EU Member States.

zoektijd baan
salaris na 1,5 jaar
kans op een vaste baan
bron: Elsevier beste banen