Mechanical Engineering

Technische Universiteit Eindhoven

Unsplashed background img 2

Deze opleiding

Mechanical Engineering is een breed en boeiend vakgebied. Als mechanical engineer bedenk, ontwerp, analyseer, maak, verbeter je producten, processen en systemen. Op grote schaal én nanometerniveau.

In de masteropleiding Mechanical Engineering leer je concepten en modellen toe te passen op complexe technische problemen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Je werkt met de nieuwste tools en technieken en combineert onderwijs met een flinke dosis onderzoek. Je maakt kennis met de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Bij inschrijving kies je meteen voor een van de vijf afstudeerrichtingen: Computational and Experimental Mechanics, Dynamical Systems Design, Thermo Fluids Engineering, Automotive Engineering Science of Micro and Nano Technology. Deze afstudeerrichtingen zijn gekoppeld aan de belangrijkste onderzoeksthema's van de faculteit. Ben je geïnteresseerd in automotive of micro- en nanotechnologie, dan moet je in Eindhoven zijn: daar concentreert zich de landelijke expertise op dit gebied. Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit keuzevakken en een stage. Het tweede jaar bestaat grotendeels uit het afstudeerproject aangevuld met keuzevakken, een project of literatuurstudie. De masteropleiding Mechanical Engineering is een uitstekend vertrekpunt voor een interessante carrière: de faculteit werkt intensief samen met vele grote en kleinere hightech bedrijven.
open_in_newwebsite

printprint

locatieEindhoven
diplomaMSc Mechanical Engineering
typeregulier, 120 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code60439
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma
Graduate Program Mechanical Engineering TU/e

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar
periode
Keuzevakken
Professionele vaardigheden
Specialisatievakken
Keuzevakken
2e jaar
periode
Stage stage
Afstudeerproject afstuderen

specialisaties

specialisatie Dynamical Systems Design

Het voorspellen en beïnvloeden van bewegingen of trillingen bij de werking van dynamische systemen. Je leert om het dynamische gedrag van zo'n systeem theoretisch en experimenteel te analyseren..

Voorbeelden van dynamische systemen zijn machines (wafersteppers, kopieermachines, MRI-scanners), producten (bijvoorbeeld auto's) en fabricagesystemen. De uitdaging is om systemen zo te beïnvloeden zodat geheel nieuwe toepassingen mogelijk worden.

specialisatie Thermo Fluids Engineering

Er is speciale aandacht voor het gewenste stromingsgedrag, warmtetransport en de inzet van duurzame energiesystemen..

Deze specialisatie richt zich op het ontwerpen en optimaliseren van mechanische constructies (in installaties waarin gassen of vloeistoffen stromen) en producten (zonnepanelen, cv-ketels en warmtewisselaars).

specialisatie Computational and Experimental Mechanics

Het centrale thema is het ontwerpen van producten op basis van materialen waaruit ze zijn opgebouwd en het ontwerpen van de procesomstandigheden die de producteigenschappen bepalen..

De focus ligt op het bestuderen van modelsystemen, veel minder op de specifieke toepassingen. Het uiteindelijke doel is om bestaande productieprocessen te optimaliseren. Maar ook om nieuwe productieprocessen te ontwikkelen waardoor producten vervaardigd worden die beter voldoen aan de eisen.

specialisatie Automotive Engineering Science

Voertuigen zijn een uitdaging voor ingenieurs. Hierbij draait het om de motor, de aandrijving, passieve en actieve veiligheid. .

Ook wordt onderzoek gedaan om steeds schonere, stillere en zuinigere motoren te ontwikkelen, evenals onderzoek naar elektrische aandrijving. De toepassing van lichtgewicht materialen moet de totale kosten, het benzineverbruik en de CO2 uitstoot verminderen.

specialisatie Micro and Nano Technology

Een relatief nieuw technologisch gebied dat gigantische uitdagingen kent. Hiervoor zijn onder andere nieuwe modellen nodig. .

Je houdt je bezig met het ontwerpen en assembleren van producten, processen en systemen op de allerkleinste schaal (met micro- en nanoprecisie). De levensduur, dynamische aspecten, betrouwbaarheid en het testen van deze producten, processen en systemen kan niet één-op-één afgeleid worden van macroscopische systemen.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
onderwijsopzet50% zelfstudie
25% theorie
25% praktijk
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
  • 3 buiten Europa - Europa
    Brazilië, Korea, Singapore
  • 43 binnen Europa - Europa

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2018
aanmelding deadline : 1 mei 2018
wettelijk tarief : € 2060
1 september 2019
aanmelding deadline : 1 mei 2019
wettelijk tarief : € 2083
Voor meer informatie zie www.tue.nl/opleidingenmetselectie.
toelatingseisen

cijferlijst

studie kosten
bron: Technische Universiteit Eindhoven
bedrag kostenpost
€ 10000levensonderhoudper jaar
€ 600visa/permitper jaar
inbegrepen in collegegeld
examination

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
280kamerhuur in Eindhovenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon