The Erasmus Mundus Master in Coastal and Marine Engineering and Management (CoMEM) is a two-year, English taught international Master's programme, in which five high-rated European universities participate.

As a student, you will familiarise yourself with the key issues involved in providing sustainable, environmentally friendly, legally and economically acceptable solutions to various problems in the CoMEM field.

During the programme, you will study at universities in three different countries. The participating students spend the first semester in Trondheim, Norway, the second in Delft, the Netherlands. During the second year, CoMEM students can either go to Barcelona (Spain), London (UK) or Southampton (UK) for the third semester. After that you will be doing your thesis work at one of the three universities you visited.

All participating universities have long-standing relations with private firms, public administrations and other research and education institutes, which as a student you will benefit from. Not only does studying in different European countries mean you will meet and work with professionals from various backgrounds and gather knowledge on a wide range of issues involved, you will also get a comprehensive EU perspective on CoMEM related issues. This will help you develop a coherent and integrated approach that is applicable to a more global perspective as well.

EU scholarships for 17 selected "third-country"graduate students will be available in 2009-2011. Third country graduate students are nationals from a third-country other than those from EU member states, eea-EFTA states and candidate countries for accessionto the European Union.

locatieDelft
diplomaMSc