1/3 RUG
Recht en bestuur
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Juridische Bestuurskunde (Recht en Bestuur) is de enige bestuurskundige studie die studenten de titel 'meester in de rechten' oplevert. Dat illustreert de kwaliteiten van onze afgestudeerden: zij zijn jurist én bestuurskundige. Met een multidisciplinaire invalshoek waarin naast het recht ook politicologie, economie en sociologie een belangrijke rol spelen zijn afgestudeerde juristen met een specialisatie in Recht en Bestuur erg gewild bij werkgevers, zowel de overheid als het bedrijfsleven.
2/3 RUG
Recht en bestuur
€ 303 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
Juridische Bestuurskunde is de enige bestuurskundige studie in Nederland die studenten de titel 'meester in de rechten' oplevert. Dat illustreert de kwaliteiten van onze afgestudeerden: zij zijn jurist én bestuurskundige. Met een multidisciplinaire invalshoek waarin naast het recht ook organisatietheorie, economie en sociologie een belangrijke rol spelen zijn afgestudeerde juristen van de opleiding Juridische Bestuurskunde erg gewild bij werkgevers, zowel de overheid als het bedrijfsleven.
3/3 RUG
Governance and Law in Digital Society
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
De Engelstalige mastertrack Governance and Law in Digital Society van de Rijksuniversiteit Groningen is een verbinding tussen drie disciplines: het recht, de bestuurskunde en de veiligheidsvraagstukken. Deze combinatie maakt de mastertrack uniek in Nederland.

De opleiding wordt gegeven in Leeuwarden, aan de RUG/Campus Fryslân.
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Rijksuniversiteit Groningen
Willemien Gerritsen
Rijksuniversiteit Groningen
Ik ben in 2011 begonnen aan de bachelor Recht en Bestuur (nu Juridische Bestuurskunde). Ik heb dus vanaf mijn eerste studiejaar deze richting gedaan. Hier had ik toen al bewust voor gekozen, aangezien het doel van het werken bij een overheid, namelijk iets bijdragen aan de maatschappij, mij altijd meer heeft aangesproken dan het werken voor een bedrijf. Het kiezen voor de master recht en bestuur was voor mij een logisch vervolg op de bachelor.

Ik merkte in de bachelor dat ik het fijn vond de afwisseling van juridische - en bestuurskundige vakken te hebben...
Deze studierichting sluit daar goed op aan!In het derde jaar van de bachelor krijg je de mogelijkheid om een stage te lopen. Zelf heb ik een half jaar stage gelopen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Een ervaring die ik absoluut niet had willen missen. Daarnaast heb je bij deze studierichting ook de mogelijkheid een praktijkonderzoek te doen. Zo krijg je de kans je te verdiepen in actuele bestuurskundige onderwerpen. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan met een groepsonderzoek naar de schadeafhandeling van de NAM met betrekking tot de aardbevingsschade in Groningen.Recht en Bestuur is een kleine specialisatie met veel verschillende vakken waardoor je straks breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. Je krijgt in kleine groepjes college en leert je medestudenten zo goed kennen. Ook zijn de docenten betrokken, kennen ze je bij naam en maken ze veel tijd voor je.Groningen is wat mij betreft de perfecte studentenstad. Het is klein, dus in de binnenstad zijn alle afstanden te belopen. Het is een gezellige stad waar vanwege de grote hoeveelheid jonge mensen ’s avonds altijd wel iets te beleven is!---Inmiddels is Willemien afgestudeerd en is zij werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten.


lees verder ...
Jorn Travaille
Rijksuniversiteit Groningen
Last year I graduated from the University of Groningen with a bachelors degree in Public Administration. I lived in Groningen for four years with great pleasure, but I thought it was time for something else.

My interest in the UG Campus Fryslân (in Leeuwarden) was aroused, because the university was going to offer master programs that deal with contemporary problems there.I was looking for a study that would enable me to help solve social problems and involve my special interest in digitization...
In addition, it was also pretty easy to get a nice and affordable apartment. I like studying at Campus Fryslân; there is a positive atmosphere and they organize interesting lectures with notable experts, for example former Secretary General of NATO Jaap de Hoop Scheffer. Another interesting thing is that students in the LLM have different backgrounds, such as sociologists, lawyers, and safety experts. This multidisciplinarity presence in the classroom provides useful discussions which help me to develop a broader view on certain issues.The programme provides insight into privacy issues, enforcement, and the policy process. I personally like the cyber security courses the most, because it is a subject that is currently developing very quickly within contemporary society. I get the feeling that I am studying something that matters, something that is in the center of political interest. For these reasons I would definitely recommend this LLM.


lees verder ...