1/3 Erasmus
Ondernemingsrecht
€ 342 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
Je wordt opgeleid tot een academisch gevormde jurist met veel kennis van het positieve ondernemingsrecht, geschillen in de onderneming, internationaal privaatrecht voor ondernemingsrecht, fusies, overnames en reorganisaties, effectenrecht en financiële verslaggeving. Na afronding van de master ben je in staat zelfstandig juridische vraagstukken over het ondernemingsrecht op te lossen.
2/3 Tilburg University
Ondernemingsrecht
star Keuzegids topopleiding 2018
Keuzegids topopleiding 2019
€ 253 gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
NAN% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
3/3 Amsterdam VU
Ondernemingsrecht aan de Zuidas
star Keuzegids topopleiding 2016
Keuzegids topopleiding 2017
Keuzegids topopleiding 2018
Keuzegids topopleiding 2019  90
€ 424 gemiddelde kamerhuur
16 eerstejaars
62% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Coen Jaakke
Vrije Universiteit Amsterdam
Een goede vriend van mij van de eerste lichting studenten van de Zuidasmaster vertelde mij over zijn positieve ervaringen met de opleiding. Nu ik zelf voor deze master heb gekozen, kan ik me er alleen maar bij aansluiten.

In ons jaar zitten studenten van alle juridische faculteiten van Nederland; een enorm inspirerende en leuke groep. Veel colleges worden afgesloten met een college van een gastdocent waarin wordt besproken hoe de stof in de praktijk toegepast wordt, een heel leerzame feedback...
Door de relatief geringe omvang van de groep houd je elkaar scherp. Ook worden er regelmatig etentjes en borrels georganiseerd. De Zuidasmaster is met recht een succes te noemen en is een ideale springplank voor het vervolg van je loopbaan.


lees verder ...
Maxim van Damme
Vrije Universiteit Amsterdam
In het laatste jaar van mijn bachelor in Utrecht hoorde ik via via van het bestaan van de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas. Alleen de naam al wekte mijn interesse! Het werken bij een groot, vooraanstaand advocatenkantoor heeft me altijd al uitdagend geleken.

Ik was echter wel een 'leek': ik had bijvoorbeeld nog nooit stage gelopen of een bijbaan bij een kantoor gehad. Nu ik een aantal maanden aan de gang ben, heb ik echter geen moment spijt dat ik voor deze master heb gekozen. De nadruk ligt, net als bij andere masters, op het vergaren van gedegen juridische kennis op academisch niveau...
Boeiend is dat de praktijk vaak afwijkt van de theorie! De verplichte stage biedt je vervolgens nog meer inzicht. Het werken met een kleine groep ambitieuze studenten is bevorderlijk voor je prestaties. Ook zijn de docenten enorm betrokken en goed bereikbaar en is het inspirerend te zien met hoeveel passie de gastdocenten praten over hun vak.


lees verder ...
Claudia Priem
Vrije Universiteit Amsterdam
Tijdens mijn bachelor was ik niet echt een fan van colleges volgen. Hoorcolleges waren erg massaal. Voor mijn master zocht ik daarom naar verdieping. Ik wilde weer uitgedaagd worden. Nu ik de master Ondernemingsrecht aan de Zuidas volg kan ik oprecht zeggen dat ik die uitdaging weer heb gevonden!

Het ondernemingsrecht is academisch uitdagend en het is ook de spil van de praktijk waar de advocaten op de Zuidas zich dagelijks mee bezig houden. We zijn met een groep van 21 studenten waardoor de colleges erg intensief en interactief zijn...
Deze verdieping in de vakken prikkelt je academisch denkvermogen en biedt ruimte voor discussie met zowel docenten als klasgenoten, waardoor de colleges veel leuker en interessanter worden. Naast het feit dat ik gemotiveerd blijf door mijn medestudenten, is het ook ontzettend gezellig met zo'n kleine groep. We doen vaak leuke dingen samen als etentjes en borrels, waardoor de sfeer in de groep heel prettig is. Kortom, ik ben erg blij met mijn keuze voor deze master en kan het iedereen aanraden. Het is een fantastische start voor je verdere carrière!


lees verder ...