Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/studmftp/studieadres.nl/db_access/db_studieadres_website.php on line 73

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/users/studmftp/studieadres.nl/db_access/db_studieadres_website.php on line 73
Studiekeuzegesprekken en matching
zoeken

Verplichte matching

De Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben als eersten aangegeven matching verplicht te gaan maken voor alle nieuwe bachelorstudenten.

Rijksuniversiteit Groningen Van de RUG is verder nog niet bekend hoe de matching er inhoudelijk uit gaat zien.

> Rijksuniversiteit Groningen gaat matching invoeren. Bron: NOS

Universiteit Utrecht Bachelorstudenten die per 1 september 2013 aan de Universiteit Utrecht komen studeren, moeten hiervoor een verplichte matchingsprocedure doorlopen. De universiteit wil hiermee een ambitieus studieklimaat stimuleren, de binding met de opleiding vergroten en uitval als gevolg van een niet-passende studiekeuze tegengaan.
> matching bij de Universiteit UtrechtHieronder staat een lijst van de masteropleidingen waarbij een studiekeuzegesprek wordt gehouden.masteruniversiteit

Executive Master of Finance and Control
Tijdens het oriëntatiegesprek wordt aan de hand van de toelatingscriteria vastgesteld of aan de toelatingseisen wordt voldaan. Indien niet alle bovengenoemde vakken hebben afgerond, kun je alsnog één of meer van deze vakken overdag of 's avonds aan de UvA volgen.


UvA
Geneeskunde, klinisch onderzoeker
Tijdens de tweede ronde voer je een gesprek met een selectiecommissie die ingaat op je motivatie voor de opleiding. Ook vraagt de commissie met je affiniteit met patiëntenzorg en onderzoek en naar je studieloopbaan sinds het vwo.


Universiteit Utrecht
Medical Natural Sciences
The Master's coordinator will hold an intake interview with all candidates


Vrije Universiteit
Cancer, Stem Cells and Developmental Biology
Students will be interviewed after application for this programme. This interview is part of the selection procedure.


Universiteit Utrecht
Medische Psychologie
Studenten die aan de ingangseisen voldoen dan wel aannemelijk maken dat zij voor de aanvang van het collegejaar 2016-2017 aan de ingangseisen zullen voldoen, nemen deel aan de selectieprocedure en worden uitgenodigd om een mondelinge toelichting te geven op hun sollicitatie aan de sollicitatiecommissie.


Tilburg University
Verzekeringskunde
Oriëntatiegesprek


UvA
Psychologie: Training & Development
Op basis van de door jou ingeleverde documenten wordt bepaald of je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Het sollicitatiegesprek volgt zo spoedig mogelijk nadat je sollicitatie is ontvangen. In het gesprek wordt gekeken naar het reflectievermogen, de motivatie, de sociale vaardigheden, de presentatie en transparantie. Motivatiebrief: Beschrijving in ongeveer 500 woorden waarom je wilt deelnemen aan de mastertrack.


UvA
Klinische Psychologie
Na toelating volgt een gesprek met de coördinator van het programma binnen de master, dat men heeft gekozen


Rijksuniversiteit
Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie
Na toelating volgt een gesprek met de coördinator van het masterprogramma.


Rijksuniversiteit
Klinische Neuropsychologie
Na toelating volgt een gesprek met de coördinator van het masterprogramma


Rijksuniversiteit
Master Fysiotherapie/Oefentherapie bij mensen met Chronisch Zieken
Na aanmelding en toezending van uw curriculum vitae wordt u uitgenodigd voor een gesprek met de toelatingscommissie van de opleiding.Executive Master of IT-Auditing
Middels het aanmeldingsformulier kan een intake-gesprek met de Academic Director worden aangevraagd. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en bedoeld om te bepalen of het programma aansluit bij uw wensen en ambities en of u binnen de doelgroep van het programma past. Als u op basis van de intake wordt toegelaten, ontvangt u een Deelname Bevestigingsformulier, waarmee de deelname bevestigd kan worden.


TIAS
Management van Publieke Vraagstukken
met programmacoördinator aan te vragen bij Fleur Winnen; f.winnen@uu.nl of tel 030 2539382


Universiteit Utrecht
Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health
Met alle kandidaten voor de (pre)master wordt een intakegesprek gehouden om o.a. de inhoud van het programma te bepalen.


Vrije Universiteit
Nederland-Duitsland Studies
Je schrijft een motivatiebrief en krijgt hierover een gesprek. Daarin wordt bekeken of je taalvaardigheid voldoende is.


Radboud Universiteit
Behavioural Science
interview


Radboud Universiteit
Toegepaste taalwetenschap
indien gewenst houden we een intakegesprek met de kandidaat


Vrije Universiteit
Geschiedenis
Het is mogelijk dat de Examencommissie je uitnodigt voor een gesprek.


Vrije Universiteit
Geestelijke verzorging
Het intake gesprek is bedoeld om wederzijdse verwachtingen te bespreken. Om toegelaten te worden tot de praktijkstage in de master dien je een assessmentprocedure te doorlopen.


Rijksuniversiteit
Geestelijke verzorging
Het intake gesprek is bedoeld om wederzijdse verwachtingen te bespreken. Om toegelaten te worden tot de stage in de master dien je voorafgaand aan de toelating tot de master een assessmentprocedure te doorlopen.


Rijksuniversiteit
Wijsbegeerte (research master)
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinator van de Onderzoeksmaster Filosofie, prof. dr. C. Palmerino (c.palmerino@ftr.ru.nl).


Radboud Universiteit
Legal Research
eventueel


Universiteit Utrecht
Master Rechtswetenschappelijk Onderzoek
Een student dient in ieder geval te voldoen aan de volgende toelatingseisen: *bezit van een juridisch WO-bachelordiploma; *indien relevant voor de opleiding voldoende kennis van de Engelse taal; *het bezit van voldoende kennis, inzicht en vaardigheden voor de opleiding tot juridisch onderzoeker; *een geschikte attitude, motivatie en talent voor het volgen van de opleiding. Meer informatie over de toelatingsprocedure tot de Research Master 'Functionaliteit van het recht' is te vinden op http://www.rug.nl/research/gradschool-law/research-master/admission.


Rijksuniversiteit
Museumconservator
Een gesprek met vertegenwoordigers van de deelnemende instellingen (VU, UvA en de negen musea: Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Amsterdam Museum, Tropenmuseum, Centraal Museum, Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag, Kröller-Müller Museum).


Vrije Universiteit
Museumconservator
Een gesprek met vertegenwoordigers van de deelnemende instellingen (VU, UvA en de negen musea: Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Amsterdam Museum, Tropenmuseum, Centraal Museum, Boijmans Van Beuningen, Gemeentemuseum Den Haag, Kröller-Müller Museum).


Vrije Universiteit
Biomedical Engineering
Een gesprek met de coördinator om te bepalen of de vooropleiding afdoende is voor toelating tot de Master en over een mogelijk schakelprogramma.


TU Eindhoven
Research Master in Law
De research master in Law kent een sollicitatieprocedure.


Tilburg University
Drug Discovery and Safety
De mastercoördinator voert met iedere kandidaat een intakegesprek.


Vrije Universiteit
Executive Master of Finance & Control (RC)
Als je voldoet aan de instroomvoorwarden, dan kun je een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek aanvragen met één van de leden van het programmamanagement. Tijdens het intakegesprek wordt bepaald wat jouw eventuele deficiënties zijn en wat jouw optimale traject is naar de start van de opleiding. Vraag het aan via controlling@nyenrode.nl en maak een afspraak!Master of Science in Controlling
Als je voldoet aan de instroomvoorwarden, dan kun je een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek aanvragen met één van de leden van het programmamanagementTheologie & Religiewetenschappen
Als je de master Theologie en Religiewetenschappen (3 jaar) aan de VU wilt volgen, heb je een (verplicht) intakegesprek met docenten en specialisten van de universiteit en het eigen kerkgenootschap. Als doopsgezinde student moet je bovendien een psychologische test doen. Als je niet tot een van de kerkgenootschappen behoort of de master niet volgt om predikant te worden vervalt deze plicht.


Vrije Universiteit
Cognitieve Psychologie en Psychofysiologie
Als je bent toegelaten tot de master, wordt je uitgenodigd voor een planningsgesprek voor CPP. Dit zal plaatsvinden na de introductiebijeenkomst, die afhankelijk van het instroommoment wordt gehouden begin september of eind januari.


Rijksuniversiteit
Post-Bachelor Controlling
Als je aan de toelatingseisen voldoet dan kun je een vrijblijvend persoonlijk gesprek aanvragen met de contactpersoon van de hogeschool waar je de opleiding wilt volgen.Global Health (Research Master)Vrije Universiteit
Architecture, Building and PlanningTU Eindhoven
Art and Visual CultureRadboud Universiteit
Arts - Klinisch OnderzoekerMaastricht University
Arts, Culture and MediaRijksuniversiteit
Bedrijfskunde in deeltijdUvA
Behavioural and Social SciencesRijksuniversiteit
Bestuur en beleidUniversiteit Utrecht
Bestuur en beleid voor professionalsUniversiteit Utrecht
Biobased MaterialsMaastricht University
Business Administration, MBA (advanced master)UvA
Business Administration, MBA (advanced master)UvA
Business Administration: Healthcare ManagementUvA
Business and ManagementErasmus Universiteit
Cardiovascular ResearchVrije Universiteit
ChemistryVrije Universiteit
Child Development and Education (research MSc)UvA
Clinical and Developmental Psychopathology: researchVrije Universiteit
Clinical and Psychosocial EpidemiologyRijksuniversiteit
Cognitive NeuroscienceRadboud Universiteit
Communicatie, beleid en managementUniversiteit Utrecht
Corporate Law: Law, Markets and BehaviorVrije Universiteit
Cultural LeadershipRijksuniversiteit
Duale Master Onderneming & RechtRadboud Universiteit
Earth and EnvironmentWageningen University
Economics (MPhil)Vrije Universiteit
Eternal RomeRadboud Universiteit
European GovernanceUniversiteit Utrecht
European Master in Renewable Energy
European Master in Sustainable Energy System Management
Europese StudiesRadboud Universiteit
Evidence-Based EducationRijksuniversiteit
Executive Master in FinanceTIAS
Executive Master in International Finance (MIF)UvA
Executive Master in Public and Non-Profit ManagementTIAS
Executive Master of Actuarial ScienceTIAS
Executive Master of Health AdministrationTIAS
Executive Master of Information Management (MIM)TIAS
Executive Master of Management and Organisation (MMO)TIAS
Executive Master of Management in Education (MME)TIAS
Executive MBA
Executive MBA in Healthcare Management
Executive MBA in International Business and Sustainable Development
Executive MBA in Sports Management
Forensic PsychologyMaastricht University
Full-time MBA
Geestelijke verzorgingRadboud Universiteit
GeneeskundeUvA
Global CriminologyUniversiteit Utrecht
Health SciencesVrije Universiteit
Historical StudiesRadboud Universiteit
History of PhilosophyRadboud Universiteit
Human Movement Sciences: Sport, Exercise and Health (research)Vrije Universiteit
Infection and ImmunityUniversiteit Utrecht
InformatierechtUvA
InformatierechtUvA
Information LawUvA
Information SciencesRadboud Universiteit
International Business CommunicationRadboud Universiteit
International Full-Time MBATIAS
International MBA
Internationale Betrekkingen (120 EC)Rijksuniversiteit
Language and CommunicationRadboud Universiteit
Latin American StudiesUvA
Literary StudiesRadboud Universiteit
Literatures and Cultures of North America in International PerspectiveRadboud Universiteit
Master Fiscaal Recht
Master in Management
Master of Science in Controlling
Master of Science in Management (full-time)
Master of Science Leisure Studies (academic)NHTV
MediastudiesRijksuniversiteit
Medical and Pharmaceutical Drug InnovationRijksuniversiteit
Medical EngineeringTU Eindhoven
Metaphysics and EpistemologyRadboud Universiteit
Molecular Mechanisms of DiseaseRadboud Universiteit
NanoscienceRijksuniversiteit
NeurosciencesVrije Universiteit
North American StudiesRadboud Universiteit
Ondernemingsrecht aan de ZuidasVrije Universiteit
Organisatie, cultuur en managementUniversiteit Utrecht
Organisaties, verandering en managementUniversiteit Utrecht
Part-time MSc in Management
Philosophical AnthropologyRadboud Universiteit
Philosophical EthicsRadboud Universiteit
Philosophy of Language and LogicRadboud Universiteit
Philosophy of MindRadboud Universiteit
Philosophy, Politics and EconomicsRijksuniversiteit
Postgraduate Master Berlage Master of Architecture and Urban DesignTU Delft
Publiek ManagementUniversiteit Utrecht
Regenerative Medicine and TechnologyTU Eindhoven
Regenerative Medicine and TechnologyUniversiteit Utrecht
Research in Public Administration and Organisational ScienceUniversiteit Utrecht
Research Master in Cognitive and Clinical NeuroscienceMaastricht University
Research Master in Public Administration and Organizational ScienceTilburg University
Social and Political PhilosophyRadboud Universiteit
Spatial SciencesRijksuniversiteit
Sportbeleid en sportmanagementUniversiteit Utrecht
Strategisch human resource managementUniversiteit Utrecht
Systems BiologyMaastricht University
The MaastrichtMBAMaastricht University
Theologie & ReligiewetenschappenRijksuniversiteit
Transnational America: Politics, Culture and SocietyRadboud Universiteit
WijsbegeerteRijksuniversiteit
Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebiedRadboud Universiteit